Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: VB6: vb:n kursori

Sivun loppuun

TIC [16.04.2002 19:42:54]

#

Miten saan sillain että kun klikkaa johonkin niin se ei otakkaa sitä ylä nurkasta vaan keskeltä, mieluiten SetPixel apinaa käyttäen.

Antti Laaksonen [16.04.2002 19:52:55]

#

Selitä hieman tarkemmin. Mikä on 'se'? Entä 'sitä'?

HtH [17.04.2002 10:43:08]

#

Tässäpä esimerkki, en käyttänyt apinaa, vaan VB:n omaa PSET komentoa...

Private Sub Form1Load()
Dim xkeski, ykeski
xkeski = form1.width / 2
ykeski = form1.height / 2
' Nyt on otettu keskikohdat muuttujiin.
PutPixelKeskelta -10, 20, RGB(255, 0, 0)

End Sub

Public Sub PutPixelKeskelta(x, y, c)
pset xkeski+x, ykeski+y , c
End Sub

Ennoo pitkään aikaan tehny mitään VB:llä, enkä muista miten psettiä käytettiin VB:ssä Muitakin virheitä voi olla, mutta ne on helppo muuttaa toimiviksi...

HtH [17.04.2002 10:44:28]

#

Kannattaa isonnella tota esimerkki kutsun koordinaati lukuja, unohdin, että VB:n yksikkö on twipeissä...

Antti Laaksonen [17.04.2002 14:23:31]

#

Tai sitten vaihtaa ScaleMode Pixeliksi.

TIC [17.04.2002 17:47:49]

#

ööh, eihän toi ole sellanen...
Kun klikkaat esim tohon "Lähetä vastaus" -nappiin niin se klikkaus tapahtuu sillä kursorin nupilla, miten saan esim. tähtäimen ja se nappaa keskeltä vaikka ampuu kuvaa niin se tekee vaikka msgBoxin... nooh MITÄ MÄÄ HÖPÖTIN. jotain SetPixelistä mutta eihän sitä kai voi käyttää tossa olin vähän sekava...

Antti Laaksonen [17.04.2002 17:58:03]

#

No sitten MousePointeriksi numero 2 - Cross. Jokaisella kursorilla on oma "hotspot"-kohta, ja Crossissa se on keskellä.

Voit myös tehdä oman kursorin vaikka Microangelolla ja määrittää sen hotspotiksi minkä tahansa kohdan. Visual Basiciin sen taas saat laittamalla MousePointer-arvoksi 99 - Custom ja valitsemalla tekemäsi kursorin MouseIconiksi.

TIC [18.04.2002 15:12:39]

#

Pitääpäs tästä sitten hakea toi microankelon kokoversio...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta