Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Tästä on varmaan monia otsikoita...

Sivun loppuun

Large [29.04.2003 19:38:28]

#

Eli ohjatkaa mut jollekkin muulle ketjulle jos tästä on jo aloitettu ketju.

Kun en saa vaa php:tä toimimaan Apachessa. Ohjelmointi putkan ohjeita olen jo kokeillut. Eli ladannut vaan sen php ohjelman joka käsketään ja lisännyt apachen httpd.conf tiedostoon sen teksti pätkän.

Jokin vaan ei silti pelaa! Testi sivullani mikään ei näy. Apache mulla kyllä on toiminu jo pitkän aikaan mut ny haluaisin lisätä vähän php:tä html:än lisäksi...

mikaelh [29.04.2003 19:42:43]

#

Tuleeko mitään virheilmotusta selaimeen? Entä Apachen lokitiedostoihin?
Ja teetkö cgi vai moduuli asennuksen?

Large [29.04.2003 20:33:06]

#

Selaimeen ei tule mitään. Cgi asennuksen tein kun en halunnu lähtee korvaamaan mitään windows tiedostoja :) Noista login tiedoista en selvää saa. Siel on aika paljon "file does not exist" erroreita...

mikaelh [29.04.2003 20:46:46]

#

Ei mitään Windows tiedostoja tarvitse korvata moduuliasennuksessa.
Mutta minne sulla on se PHP asennettu ja millaiset on ne sun PHP:hen liittyvät rivit Apachen konffissa?
Ja ne lokin "file does not exist" errorit ei kuulosta myöskään kovin hyvältä...

Large [29.04.2003 22:20:35]

#

PHP on asennettu yksinkertasesti c:/php. Rivit conffissa on:
# And for PHP 4.x, use:
#
ScriptAlias /php/ "c:/php/"
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps
Action application/x-httpd-php "/php/php.exe

Ja onhan oppaissa tämmöne juttu:

"Kopioi php4ts.dll tiedosto php-kansiosta (kansio mihin asensit PHP:n), c:/windows/system kansioon (tai minkä niminen Windowsin systeemihakemistosi onkin). Vaikka samanniminen tiedosto löytyisi jo, korvaa se tällä"

mikaelh [29.04.2003 22:23:58]

#

No mikä on käyttäjärjestelmä vähän tarkemmin?
Sillä tuo systeemihakemisto vaihtelee sen mukaan.

Ja tuolla rivillä ainakin näyttäisi olevan virhe:
Action application/x-httpd-php "/php/php.exe
Lopettava lainausmerkki puuttuu lopusta. Tuo voi olla tietysti kopioinnin yhteydessä jäänyt pois, mutta tarkista kuitenkin, että sinulla on sen rivin lopussa lainausmerkki.

Large [30.04.2003 08:40:50]

#

Mulla on Win XP. Ei se lainausmerkki vaikuttanu. Mulla on siellä testinä:

<HTML>
<BODY>
<?php echo "Asensit PHP:n"; ?>
</BODY>
</HTML>


Kun meen sinne ni explorer näyttää pelkkää tyhjää.

leftover [30.04.2003 09:44:44]

#

Ja testitiedosto on .php päätteinen?
Surffaat IE:llä http://localhost/testi.php?
php4ts.dll on kopioitu windowsin system-kansioon?
Olet käynnistänyt Apachen?

Large [01.05.2003 18:02:40]

#

Testi on php päätteinen ja Apachen olen uudelleen käynnistänyt. Mutta tuota php4ts.dll en ole kopioinut! Sitä ei sanottu ohjeissa... Mistäs sen sitte löytää?

Large [01.05.2003 18:12:08]

#

Löysin jo ja siirsin. Ei se vieläkään pelaa :(

mikaelh [01.05.2003 19:44:47]

#

Tiedosto php4ts.dll pitää kopioida system-hakemistoon vain moduuliasennuksessa. Ja Windows XP:ssä se system-hakemisto on C:\Windows\System32.

Alkaa jo olemaan ideat vähissä, mutta mikäköhän mahtaa olla Apachen versio?

Ja miltä sen testi.php:n lähdekoodi näyttää selaimessa?

Ja mikä on PHP:n versio? Jos PHP:n versio on 4.3.0, niin voin jo nyt sanoa, että se pitää päivittää versioon 4.3.1, jotta CGI toimisi.

Large [01.05.2003 21:08:34]

#

Se testi.php ei näy selaimessa ollenkaan. Pelkkää tyhjää. Apachen versio on 1.3.27. Mulla on toi uusin php:n versio. Mielestäni mä laitoin jo asetukset kohalleen. Ku restarttaan apachen ni se valittaa "Syntax error on line 1023 of c:/apache/apache/conf/http.conf:
Cannot load c:/php/sapi/php4apache.dll into server: <126> Määritettyä osaa ei löydy:
Note the errors or messages above, and press the <esc> key to exit.

Eli toi on sitte se ongelman ydin. Mitä pitäis tehä?

Tumpi [01.05.2003 21:16:28]

#

Ettei vain olisi jossain vielä se että localhost olisi c:/apache/htdocs/ ?

Kun ite kämmäilin kerran koska en ollut huomannut vaihtaa kaikkia siihen viittaavia "jutskia" :D

Large [01.05.2003 22:01:44]

#

No nyt huomasin turhan väli kansion ja poistin sen. Nyt apache suostuu restarttaa. Mut php on edelleen toimimaton. Selain näyttää pelkän tyhjän sivun...

mikaelh [01.05.2003 23:29:57]

#

Eli ei tule siis edes 404-sivua?

Ja kokeile vielä ihan varmuuden vuoksi, toimiiko edes tavallinen html tiedosto, vaikka se todennäköisesti toimii...

Ja lokien sisällöstä olisi varmaan tässä tilanteessa apua.

Lantis [02.05.2003 01:01:06]

#

Olet kai ottanut huomioon että cgi- ja moduuliasennuksissa pitää apachen konffi tiedostoon laittaa erilaiset tekstinpätkät.

Kopioit php4ts.dll system kansioon, joten näyttää siltä että siirryit moduuliasennukseen. Kai muistit vaihtaa apachen konffeista sen pätkän?

Teme [02.05.2003 10:10:31]

#

Laita tällanen koodinpätkä testi.php:n sisään:

<?php
   phpinfo();
?>

Kyllä huomaa sitten kun se PHP pärähtää käyntiin, valtava lista ympäristömuuttujia sun muita...
Katso lopputulos kun PHP on toiminnassa: http://www.teemuikonen.net/userinfo.php?full

Tosiaan itse kun en käytä Apachea niin en osaa neuvoa. Jos se Apache ei suostu toimimaan ni hae Abyss Web Server, vie tilaa noin 1/3 megaa. Se Abyss konffataan selaimesta käsin, ja se on tajuttoman helppo konffata, siihen menee jotain pari minuuttia...

Abyss Web Server - http://www.aprelium.com/abyssws
Kopioi Abyss Web Server - http://www.aprelium.com/abyssws/download.php
Konffausohjeet PHP:lle - http://www.aprelium.com/abyssws/php.html
Konffausohjeet PERL:ille - http://www.aprelium.com/abyssws/perl.html
Konffausohjeet ASP:lle - http://www.aprelium.com/abyssws/asp.html

Ainut mikä siihen tarttee tehdä ni on se rekisteröinti, joka on 100% ilmainen. Ne haluu vaan tietää käyttäjien lukumäärän tms. Jos imutat sen Abyssin ni käytä mun koodia: 03VI-K8VF-U0JL-40T4

thefox [02.05.2003 11:38:43]

#

lainaus:

Ainut mikä siihen tarttee tehdä ni on se rekisteröinti, joka on 100% ilmainen. Ne haluu vaan tietää käyttäjien lukumäärän tms. Jos imutat sen Abyssin ni käytä mun koodia

Noh noh, jos kerran niinkin mainiota tuotetta ilmaiseksi tarjotaan niin eikö olisi ihan asiallista että jokainen hankkisi oman ilmaisen rekisteröintikoodinsa itse? :-)

trinit [02.05.2003 17:35:44]

#

lainaus:

käytä mun koodia: 03VI-K8VF-U0JL-40T4

Joo, rekisteröinti on täysin ilmaista joten tuskin tätä koodia olisi tarvinnut edes antaa ;)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta