Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: mysql insert into

Sivun loppuun

ottis [27.04.2003 22:32:01]

#

eli oon laittanut silleen että tablen id numero kasvaa aina yhdelle edelliseen verrattuna, kun lisään tietoa insert into jutskalla niin se sijoituu näin:
1
2
3
4
5

Miten saan sen sijoittumaan niin että kun lisään tietoa insert intolla niin tieto sijoittuu 1 sarakkeelle ja kaikki muut sarakkeet menee yhden alaspäin?
Sori, tiedän että tämä on todella vaikeasti selitetty :/

mikaelh [28.04.2003 00:40:19]

#

Tarkoitus olisi siis lisätä listaan aina ensimmäiseksi jokin tieto?
Ja tässä hommassa kannattaa kyllä ennemmin rivien avulla pelata...
Jos vaikka insert on tälläinen:

INSERT INTO taulukko(tieto) VALUES("jokuarvo");

Niin taulukosta saadaan 5 viimeisintä arvoa id:n mukaan näin:

SELECT tieto FROM taulukko ORDER BY id DESC LIMIT 0,5;

Id numerot tulevat kyllä väärinpäin, jos ne ottaa suoraan selectillä MySQL:stä. Ennemmin kannattaa PHP:ssa lisätä ne numerot...

ottis [28.04.2003 18:59:11]

#

Et ymmärtänyt, no tässä vähän helpommin selitetty:
Taulukko ennen:

+----+----------------+
| id | teksti |
+----+----------------+
| 1 | jotain tekstiä |
| 2 | jotain tekstiä |
| 3 | jotain tekstiä |
+----+----------------+

sitten ajetaan komento:

insert into taulukko(teksti) values('jotain uutta tekstiä');

jonka jälkeen taulukon haluttaisiin näyttää tältä:

+----+----------------------+
| id | teksti |
+----+----------------------+
| 1 | jotain uutta tekstiä |
| 2 | jotain tekstiä |
| 3 | jotain tekstiä |
| 4 | jotain tekstiä |
+----+----------------------+

Eli kuinka saan tietoja tallentumaan taulukkoon ensimmäiseen sarakkeeseen niin että uuden tiedon id numeroksi tulee 1 ja muiden id numeroon yksi lisää, kuten esimerkissä?

Sami [28.04.2003 19:43:51]

#

En tiedä onko siihen mitään helpompaa tapaa, mutta sillain se ainakin onnistuu, että siirrät sarakkeen n (n=sarakkeiden määrä) arvon sarakkeeseen n+1, sarakkeen n-1 arvon sarakkeeseen n, sarakkeen n-2 arvon sarakkeeseen n-1, jne. kunnes olet siirtänyt sarakkeen 1 arvon sarakkeeseen 2, jolloin sarake 1 jää vapaaksi ja voit laittaa sinne uuden arvon.

mikaelh [28.04.2003 21:25:56]

#

Miksei ne id numerot voi sitten olla väärinpäin?

Sami [28.04.2003 21:33:58]

#

Millä tavalla väärinpäin?
Jaa sillä tavalla, että laitetaan jotain taulukon viimeisiin sarakkeisiin, jolloin taulukosta jäisi ensimmäiset sarakkeet vapaaksi ja niihin voisi jälkeenpäin lisätä tietoa.

mikaelh [28.04.2003 21:47:03]

#

Käytä nyt sitä rivit sanaa sarakkeet sijasta. Ensimmäisestäkin viestistä olisi saanut edes jotain tolkkua, jos olisi puhunut riveistä, mitä ilmeisesti tarkoitat kokoajan, etkä sarakkeista.
Mä tarkoitan, että annetaan sen id:n vaan kasvaa, kun lisätään sinne aina uusi rivi. Eli ensimmäiselle lisätylle riville tulisi id numero 1 ja viimeisimmällä on sitten suurin id numero.

leftover [29.04.2003 09:07:26]

#

En itse ymmärrä miksi edes pitää saada järjestys taulun sisälle. Sitä varten on sata eri sorttaustoimintoa jolla tuo voidaan hoitaa vaikka järjestys olisi 100500, 3, 88 ja 1


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta