Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: uudelleen saman tulostuksen estäminen

julazz [27.04.2003 22:25:57]

#

eli väsäsin tälläisen, mutta se vain kuvittelee jatkuvasti että rivi olisi jo olemassa eli mikähän ihme tässä nyt sitten mahtaa mättää kun en itse keksinyt kyllä..

<?php
$tieto = file("komgal01.txt");
$data = "".$_POST['nick']."> ".$_POST['hakusana']."";

foreach($tieto as $data )
{
     $kuvaus=split(" ",$data);
    $osoiteTiedostossa=$kuvaus[0];
if($osoiteTiedostossa==$data)
{
$osoiteLoytyi=true;
       break;
}
}
if($osoiteLoytyi==true)
{ print "oli jo tollanen";
}else{
   $tt = fopen("komgal01.txt", "a+");
fputs ($tt, "".$_POST['nick'].">");
fputs ($tt, " ".$_POST['hakusana']."");


       fputs($tt, "\r\n");

//suljetaan tiedosto
fclose($tt);
;
}
?>

Teme [28.04.2003 14:35:18]

#

<?php
$tieto = file("komgal01.txt");
$data = "".$_POST['nick']."> ".$_POST['hakusana']."";

foreach($tieto as $data)
{
$kuvaus=explode(" ",$data);
$osoiteTiedostossa=$kuvaus[0];
if($osoiteTiedostossa==$data)
{
$osoiteLoytyi=true;
break;
}
}
if($osoiteLoytyi==true)
{ print "oli jo tollanen";
}else{
$tt = fopen("komgal01.txt", "a+");
fputs ($tt, "".$_POST['nick'].">");
fputs ($tt, " ".$_POST['hakusana']."");


fputs($tt, "\r\n");

//suljetaan tiedosto
fclose($tt);
;
}
?>

Vaihdoin ton split(); funktion tilalle explode(); funktion, kokeile jos toimis...

Muuten, toi välilyöntien perusteella pilkkominen on huono tapa, sillä jos käyttäjän tunnuksessa on välilyönti ni toi skripti ei toimi. Pilko se jotenkin muuten tai varmista rekisteröityessä että käyttäjänimessä ei ole välilyöntejä.

julazz [28.04.2003 18:18:12]

#

enpä kyllä noinkaan saanut toimimaan :(

leftover [29.04.2003 09:11:15]

#

Kokeileppa käyttää mielikuvitusta muuttujien nimessä. Nyt löytyy mm. kaksi $data-muuttujaa

$data = "".$_POST['nick']."> ".$_POST['hakusana'].""; ja
foreach($tieto as $data)

julazz [30.04.2003 12:27:17]

#

siis hetkinen eikö tuo nyt muka tulosta noiden kahden muuttujan sisältöä data muuttujaan ? jollois se etsisisi data muuttujaa tuolta tiedostosta ?

mikaelh [30.04.2003 16:43:59]

#

$data muuttujan arvona on tässä kohdassa jokin tiedoston rivi:

if($osoiteTiedostossa==$data)

Ja tätä riviä sen myöskään tajua:

$data = "".$_POST['nick']."> ".$_POST['hakusana']."";

Jos tarkoitus on tehdä tuosta merkkijono, niin tuo tapa on täysin turha. Pelkkä pisteoperaattori riittää muuttamaan sen merkkijonoksi.
Ja vielä viimeisenä virheenä näyttäisi olevan ennen elsen lopetusta oleva ylimääräinen puolipiste.

julazz [01.05.2003 13:35:02]

#

siis tarkoitus oli saada luettua lomakkeilta tulevat tiedot muuttujaan $data ja sen jälkeen verrata niitä jo txt-tiedostossa oleviin riveihin jottei sinne kirjotettaisi samaa samaa riviä kahta kertaa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta