Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Numerojen järjestäminen (MySQL)

Mikessu [25.04.2003 22:43:01]

#

Eli miten voin järjestää MySQL haun tulokset (numerot) niin, että ne järjestyvät esim. 8, 9, 10, 11, 12, eikä esim. näin: 1, 10, 2, 3, 4 ?

Antti Laaksonen [26.04.2003 00:06:16]

#

Numeroiden järjestäminen suuruusjärjestykseen (tai merkkijonojen järjestäminen aakkosjärjestykseen) tapahtuu ORDER BY -määrityksen avulla. Oletuksena järjestyssuunta on pienimmästä suurimpaan; jos lopussa on DESC, numerot järjestetään suurimmasta pienimpään.

SELECT numero FROM Taulu ORDER BY numero [DESC]

Mikessu [26.04.2003 02:16:32]

#

Tarkoitan vain, että järjestyykö niissä hauissa tällä tavalla, että on 1 ja sen jälkeen 10 koskaa molemmat alkaa ykkösellä vai järjestääkö se ne siis suuruusjärjestykseen?

Antti Laaksonen [26.04.2003 02:19:46]

#

Se riippuu kentän tyypistä: merkkijonot järjestyvät 1, 10, 2, 3 - numerot järjestyvät 1, 2, 3, 10.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta