Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linux 486:lle?

pushpabon [23.04.2003 16:57:50]

#

Ajattelinpas valjastaa vanhan 486-koneeni linuxiin, joten millaisen siihen voisin kytkeä? Cd-asemaa siinä ei ole, joten onko ladattavissa tekstipohjaista parille disketille mahtuvaa linuxia? Kone siis on 486sx prosessori, 8mt muistia, 100 - 150 mt kovalevy ja joku vga adapteri, ei erillistä näytönohjainta.

Blaze [23.04.2003 18:15:44]

#

http://www.thepub.nildram.co.uk/mirrors/2diskxwin/2diskXwin.htm
Tommoseen törmäsin eilen. En oo (vielä) kokeillu, mutta saattaa kiinnostaa.

mikko [23.04.2003 19:17:26]

#

lainaus:

Cd-asemaa siinä ei ole, joten onko ladattavissa tekstipohjaista parille disketille mahtuvaa linuxia?

No kaikki Linuxithan tavallaan ovat "tekstipohjaisia", ne graafiset systeemit ovat lähinnä ekstraa. Ja distribuution valintahan riippuu aika pitkälle käyttötarpeista. Aiotko tehdä tuosta koneestasi jonkinlaisen palvelimen, jota sitten säädät/ylläpidät pääteyhteyden yli, vai muutenko vain aiot tekstipohjaisena sitä konetta käyttää (aika ankeaa pitemmän päälle)?

No tuon kokoisella kiintolevyllä kovin laajan ohjelmavalikoiman asennus ei kylläkään onnistu. Jos korpuilta aiot asentaa, niin esimerkiksi Debianin internetin yli tapahtuva asennus on varsin kätevä: buuttaat pienen kernelin korpulta ja lataat asennukseen tarvitsemasi paketit internetistä. Kiinteästä yhteydestä voi olla jotain hyötyä..

Ja kokeilumielessähän voit kokeilla tällaisia yhden korpun Linuxeja, vaikka tuskinpa noista kovin kovaan hyötykäyttöön on.
Tom's rtbt: http://www.toms.net/rb/

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta