Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Internet-osoitteet

Teme [03.04.2003 17:43:10]

#

Mikäs on sellanen ohjelmointikieli, jolla voi tehdä päätteettömiä nettisivuja? Eli kun PHP:llä tekee sivun ni se olisi vaikka "sivu.php" tai "sivu.php3" tai "sivu.phtml" ja PERL:issä ne on "sivu.cgi" tai "sivu.pl" tai "sivu.pm" jne... Mikäs on sellainen ohjelmointikieli, jossa sivun nimi olisi pelkkä "sivu" ilman päätettä? Eikä kyseessäkään voi olla hakemisto (kait) kun sittenhän sen pitäisi olla "sivu/" ja siellä "index.htm" tai "index.html"...?

Blaze [03.04.2003 18:01:07]

#

Päätteillä ei oo mitään merkitystä. Mää voin konffata palvelimen ajamaan vaikka .muuli-päätteiset tiedostot PHP-tulkin läpi, jos mua sattuu huvittamaan.
Jos osote on tyyliä http://muulinserveri.example/palle niin sillon tuo palle on todennäkösesti hakemisto ja osote on sillon väärin kirjotettu (mutta toimii, koska serveri osaa arvata, että tarkotetaan hakemistoa kun tuonnimistä tiedostoa ei löydy).

thefox [03.04.2003 18:33:47]

#

Jees ja kannattaa muistaa (ks. otsikko) että Internet ja WWW eivät ole sama asia.

Jos haluaa hieman tietoturvaa kannattaa konffata palvelin ajamaan kaikki .htm/.html -tiedostot PHP-tulkin läpi, sivun luonti hieman hidastuu mutta ei ole helppoa tietää, että takana häärii PHP-tulkki joten tietoturva-aukkojen etsiminen on (ehkäpä) hieman vaikeampaa.

Teme [04.04.2003 14:14:41]

#

Jeps, kiitti molemmille...

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta