Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Palaute lomakkeen päivämäärä ja vastaanottaja

TETRIS [30.03.2003 13:00:59]

#

Mulla olisi ongelma ohjelmointiputkasta löytyvän Palautelomakkeen kanssa (https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/23780-php-palautelomake-lähettää-kaikki-muuttujat) eli pitäisi saada se lähetämään päivämäärä muiden muuttujien kanssa eli jos mulla on nyt esim Nimi,Email ja Palaute kohdat niin lomake osaisi itsestään (näkymättömästi) lisätä viestiin päivämäärän. Ja toinen ongelma eli tarvitsisin sellasen pudotus valikon josta voisi valita mihin mailiin se palaute menee. Tämän kaiken tarvitsisin siis yhtenä koodina jos joku viitsi auttaa minua?

Antti Laaksonen [30.03.2003 13:13:02]

#

lainaus:

eli jos mulla on nyt esim Nimi,Email ja Palaute kohdat niin lomake osaisi itsestään (näkymättömästi) lisätä viestiin päivämäärän.

Tarvitset näkymättömän inputin, johon laitetaan päivämäärä PHP:llä. Huomaa, että palautteenlähettämissivun täytyy myös olla php-päätteinen, jotta tämä toimisi. Toisaalta eikö lähetysaika näy joka tapauksessa saapuneessa sähköpostissa?

<input type="hidden" name="pvm" value="<?php echo date("d.m.Y"); ?>">

lainaus:

Ja toinen ongelma eli tarvitsisin sellasen pudotus valikon josta voisi valita mihin mailiin se palaute menee.

Toteuta email-kenttä jotenkin tällä tavalla.

<select name="email">
<option value="maili1@osoite.com">Sinne
<option value="maili2@osoite.com">Jonnekin
<option value="maili3@osoite.com">Toisaalle
</select>

Jos haluat lisätietoa lomakkeiden käsittelystä, niin lukaise uusin PHP-opas:

https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=phpj4

TETRIS [30.03.2003 13:33:45]

#

Kiitos paljon.

TETRIS [30.03.2003 13:53:19]

#

Äh! ei se toiminut... mulla on siis seuraavanlainen koodi siinä lomakkeen lähetyksessä :

***palaute.php
<?php
<input type="hidden" name="paivamaara" value="<?php echo date("d.m.Y"); ?>">
 $palaute = ""; // Elä muuta
 $vast = "$email2"; // Kenelle lähetetään
 $onnis = "laht.html"; // Onnistui redircetin kohde
 $epaonnis = "errori.html"; // Epäonnistui redirectin kohde

foreach($_POST as $nimi => $arvo){ // Käsitellään arvot
 $palaute .= $nimi.": ".$arvo."\n";
}
$viesti = mail ($vast, "Viesti", $palaute, "");
if($viesti){
 header("location: ".$onnis);
}
else{
 header("location: ".$epaonnis);
}
?>

ja siiten se lomakkeen koodi on :

<html>
<head>
<title>Palaute</title>
</head>
<body>
<form method="POST" action="palaute.php">
<p>
<select name="email2">
<option value="maili1@osoite.com">Sinne
<option value="maili2@osoite.com">Jonnekin
<option value="maili3@osoite.com">Toisaalle
</select>
  Nimi: <input type="text" name="nimi" size="20"></p>
  <p>Email: <input type="text" name="email" size="20"></p>
  <p>Kommentti: <input type="text" name="kommentti" size="20"></p>
  <p><input type="submit" value="Lähetä" name="laheta"></p>
</form>
</body>
</html>

eli mikä mättää?

Antti Laaksonen [30.03.2003 14:08:40]

#

Ainakin tuo piilotettu input kuuluu alempaan tiedostoon.

trinit [30.03.2003 14:55:14]

#

lainaus:

Äh! ei se toiminut... mulla on siis seuraavanlainen koodi siinä lomakkeen lähetyksessä

Kuten Antti kertoi jo, niin palaute.php tiedostossa oleva <input type="hidden".... rivi pitäisi olla tuossa alemmassa lomakkeen koodissa <form.. ja </form> tagien välissä

TETRIS [01.04.2003 17:07:18]

#

joo sain toimimaan nyt kiitos.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta