Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Istunnot (sessions)

trinit [29.03.2003 18:25:07]

#

Onko täältä kukaan kokeillut käyttää istuntoja Saunalahden palvelimilla? En nimittäin saa niitä toimimaan siellä, vaikka ihan hyvin toimii omalla koneella. Omassa käytössä on PHP 4.2.1 ja Abyss Web Server ja Saunalahdella taas PHP 4.1.2 ja Apache 1.3.26

Olin tekemässä istuntoihin perustuvaa sisään kirjautumista siten, että login.php sivulla annetaan tunnukset ja ne tarkistetaan checklogin.php sivulla. Mikäli tunnukset ovat oikein, aloitetaan istunto session_start():lla, asetetaan muutama tieto istuntoon ja header():lla siirrytään etusivulle - mutta ei, istuntoa ei vain sen jälkeen löydy.

phpinfo() kyllä näyttää että "Session support: enabled".

trinit [29.03.2003 21:15:32]

#

No joo, edellisellä viestillä ei ole enää arvoa kun vaihdoin takaisin tuttuihin ja turvallisiin evästeisiin :) (en saa viestiä enää poistettua)

NiKC [16.05.2003 10:02:35]

#

Vastailenpa toiseenkin vanhaan ketjuun...

eli tuo session_start() pitää olla jokaisessa sivussa joka käyttää sessiota.

https://www.php.net/manual/en/function.session-start.php

Teme [18.05.2003 14:28:35]

#

Esimerkki sessioneista:

<?php
session_start(); // Aloitetaan istunto
session_register("salasana"); // Rekisteröidään...
$_SESSION['salasana'] = "väinämöinen"; // Asetetaan merkkijono
print $_SESSION['salasana']; // Tulostetaan merkkijono
session_unregister("salasana"); // Tuhotaan...
session_destroy(); // Lopetetaan istunto
?>

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta