Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: XML

Sivun loppuun

Runoltaja [28.03.2003 11:43:40]

#

Koska kaikki tietenkin osaa jo parsettaa xmllää, niin kysymykseni onkin, mikä on järkevin tapa Tallettaa dataa xml-muodossa esim. filuina tai MySQLliin? (ps. tiedän manuaalin xml.ref-sivun)

Antti Laaksonen [30.03.2003 13:17:16]

#

Mitä itse on XML-hommia tehnyt, niin ihan tavallisia tiedostoja siinä on käytetty. Tuskin mikään estää tietokantaan tallentamistakaan. XML-parserillehan vain syötetään tekstirivejä.

Runoltaja [04.04.2003 18:48:47]

#

Ettei mitään esimerkkiä, miten tallentais?

Runoltaja [13.04.2003 09:50:09]

#

lainaus:

Mitä itse on XML-hommia tehnyt, niin ihan tavallisia tiedostoja siinä on käytetty. Tuskin mikään estää tietokantaan tallentamistakaan. XML-parserillehan vain syötetään tekstirivejä.

Juupeli juupeli. Mutta eikö voisi vinkata jotain yksinkertaista esimerkkiä, onhan se kuitenkin tärkeä aihe.

Antti Laaksonen [13.04.2003 14:23:30]

#

Anteeksi, luin viestisi viime kerralla huolimattomasti. XML:n tallentamiseen PHP ei taida sisältää mitään valmista konstia, joten se on tehtävä käsin. XML-tiedostohan on pohjimmiltaan vaan ihan tavallista tekstiä. Tässä on yksinkertainen esimerkki:

<?php

$d=fopen("xmltesti.xml", "w");

fwrite($d, "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"ISO-8859-1\"?>\r\n");
//ynnä muut alkumerkinnät...

$kaupungit = array("Espoo", "Helsinki", "Tampere", "Turku", "Vantaa");

fwrite($d, "<maa>\r\n");

foreach ($kaupungit as $nimi) {
   fwrite ($d, "\t<kaupunki>$nimi</kaupunki>\r\n");
}

fwrite($d, "</maa>\r\n");

fclose($d);

//xmltesti.xml:
//
//<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>
//<maa>
//   <kaupunki>Espoo</kaupunki>
//   <kaupunki>Helsinki</kaupunki>
//   <kaupunki>Tampere</kaupunki>
//   <kaupunki>Turku</kaupunki>
//   <kaupunki>Vantaa</kaupunki>
//</maa>

?>

Juho [17.04.2003 18:56:37]

#

En viitisinyt aloittaa uutta aihetta joten pysytään saman otsikon alla mutta vaihdetaan aihetta parsettamiseen. Eli luin manuaalista tuon xml-kohdan melkein kokonaan mutta en saanut irti miten tulostan xml-tiedostosta dataa, voisiko joku laittaa esimerkki koodia?

Runoltaja [19.04.2003 12:08:05]

#

lainaus:

En viitisinyt aloittaa uutta aihetta joten pysytään saman otsikon alla mutta vaihdetaan aihetta parsettamiseen. Eli luin manuaalista tuon xml-kohdan melkein kokonaan mutta en saanut irti miten tulostan xml-tiedostosta dataa, voisiko joku laittaa esimerkki koodia?

http://mureakuha.com/koodikirjasto/PHP/685

Ja tuolta löytyy tutoriaaleja:

http://www.zend.com/zend/tut/

Juho [19.04.2003 13:29:46]

#

Kiitos vinkeistä ja vielä yksi kysymys. Onko mahdollista sisällyttää .xml-tiedosto suoraan .php-päätteiseen suoraan ja ccs määritellä millaisiksi tietyt kohdat tulevat?

neon [20.04.2003 15:11:36]

#

Noh jos tietokantaan haluat tallentaa niin yhdessä taulussa voi olla elementin nimi, parent elementti ja child elementti. Toisessa tautullaelementin sisältämä data. Nämä kaksi taulua liimataan toisiinsa id-numeroilla.

lahtis [16.05.2003 23:57:14]

#

(php/xml) Pystyyhän xml:ään tallettaan, tää vieraskirja vaan on esimerkkinä. Löysin tuossa pari päivää sitten.
http://members.lycos.co.uk/aplomb/

lahtis [17.05.2003 00:01:45]

#

Mut pystyykö javascripitiä liittämään xml: tiedostoon...
Pitäis saada menut samalle sivulle. Tietääkö joku...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta