Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: mail() funktion ongelma

Leeni [20.03.2003 15:02:36]

#

Olen törmännyt hyvin ikävään ongelmaan. Sivuillani on käytössä palautelomake, joka lähettää lomakkeen tiedot sähköpostiin. Tuo mail() funktio jotenkin jumittaa, lähetys ei onnistu joka kerta.

Onko kellään vastaavanlaista kokemusta? Pitääkö mail funktio jotenkin sulkea? Esim. kun itselläni funktio on muotoa:

mail($vastaanottaja, $aihe, $message, "from: webmaster@omadomain.fi");

pitääkö tuo jotenkin sulkea? Kokeilin lisätä tuon funktion jälkeen exit; eikä hyödyttänyt mitään.

viluri [20.03.2003 17:09:53]

#

Se järjestys on (lähettäjä, vastaanottaja, aihe, viesti)
Mutta toi from kannattaa olla muuttuja. Muutenki noi voisi olla englanniksi.

<?php
mail($from, $to, $subject, $message);
?>

Ai niin ja ei tartte sulkea ;)

mikaelh [20.03.2003 17:14:46]

#

Ei kyllä takuulla ole mail-funktion parametrien järjestys lähettäjä, vastaanottaja, aihe ja viesti. Tässä on PHP:n manuaalista se oikea järjestys:

bool mail ( string to, string subject, string message [, string additional_headers [, string additional_parameters]])

Ja noissa additional headereissa from pitäisi varmaankin kirjoittaa isolla alkukirjaimella.

Antti Laaksonen [20.03.2003 17:59:31]

#

Kyllä mail-funktion pitäisi toimia ihan sellaisenaan, vika saattaa olla palvelimessa. Funktion palautusarvosta voi tutkia, onnistuiko lähettäminen. Jos muu ei auta, niin voithan tallentaa palautteet vaikka johonkin muille näkymättömään tiedostoon.

Leeni [20.03.2003 23:13:12]

#

Juu, kiitokset vaan vastauksista. Otin yhteyttä palveluntarjoajaan ja vika löyty sieltä päästä. Nyt toimii tuo funktio juuri niinkuin olin kirjoittanut.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta