Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: red hatin asennus

Sivun loppuun

snakari [14.03.2003 19:57:57]

#

asensin koneeseen redhat 8.0-version. ja samalla formatoin windowssin. asennus onnistui hyvin eikä siis antanut mitään virhettä. kun asennus kuitenkin oli valmis, kone buuttasi käynnisti linuxin sitten olgin screen vilkkui 3 kertaa sit tulee sininen ruutu missä on jotain kyrillisiä kirjaimia. ja sitten kun on pari kertaa enteriä räplänny niin konsoli aukeaa, mutta red hat ei suostu käynnistymään grafiikka tilassa (heittää erroria kun kirjotan "startx" ja eikö sillä pitäisi aueta?). näyttö ja näytönohjain ovat oikein määritellyt. olen kokeillut asentaa sen joku 5 kertaa mutta aina käy samanlailla. ja pingit menee kyllä läpi kyseisestä koneesta.
windowssiin on vähän hankala palata kun ei ole asennus cdtäkään. eli miten saisin red hatin toimimaan?

Grey [14.03.2003 21:00:44]

#

Linux on vakaa, mutta vaikea käyttää. Windows on puolestaan epävakaa, mutta helppo käyttää. Linux on ammattilaisille, Windows keskitason ja sitä huonommille käyttäjille. Linux on liian ammattimainen, Windows liian amatöörimäinen. Eli mitä mitä kannattaa tehdä? Vastaus: Heitä tietokoneroskiin, pue päälle ja lähde vaikka ulos puistoon ruokkimaan puluja !LOL!

-Grey-

snakari [14.03.2003 21:09:56]

#

tosi hassu!

Krisu [14.03.2003 21:20:07]

#

Nopeammin saat tietenkin tuon X:n konffauksen tehtyä kirjoittamalla konsolissa "setup" (ilman noita lainausmerkkejä) ja valitsemalla X configuration.
Säädä nyt näytönohjaimesi ja näyttösi kohdalleen. Mikäli saat virheilmoituksen, tarkasta asetukset.
Mulla on ollut joskus ongelmia joillakin näytönohjaimilla. Ongelmat hoituivat, kun asensin uuden X:n version tai näytönohjaimen ajurit.
Onhan myös mahdollista, että yrität laittaa resoluution, jota näyttösi/näytönohjaimesi ei tue. Kokeile myös "minimi" asetuksia (256 väriä ja 800x600 tai 640x480).

MakeGho [14.03.2003 21:26:29]

#

Greyhän sen tietää.

Linux on vakaa, mutta helppo käyttää kun sen oppii. Windowsin ydin on myös vakaa, mutta se ei siedä virheitä yhtä hyvin kuin Linux. Windowsia ei myöskään ole sen helpompi käyttää kuin Linuxiakaan, se on tottumuskysymys.

Linux on aivan samalle massalle kuin Windowskin. Linux sopii sekä ammattilaisille, että keskitason ja sitä huonommillekin käyttäjille, niin kuin Windowskin.

Miten perustelet väitteesi "Linux on liian ammattimainen, Windows liian amatöörimäinen."?
Windowsilla tehdään valtaosa esimerkiksi 3d-mallinnuksesta ja kuvankäsittelystä. Sekö ei mielestäsi ole ammattimaista?
Linuxilla voi myös pelata, tehdä kuvankäsittelyä, tekstinkäsittelyä, mitä vain. Sekö liian ammattimaista? Myös 3d-mallinnus onnistuu, vaikka ohjelmistovalikoima ei olekaan aivan yhtä laaja.

Lähes jokaista "Windows-ohjelmaa" vastaan löytyy korvaava "Linux-ohjelma".

Miksi heittää kallis tietokone roskiin, kun sen voi mielummin antaa vaikka minulle? (En kuitenkaan huoli liian vanhoja koneita)

Ps. "LOL" = "Lausuja on lameri"

MakeGho

snakari [14.03.2003 23:51:37]

#

nyt kun asensin linuxin uudelleen niin nyt siinä sinisessä jutussa näkyy tämmöinen teksti:
I cannot start the X server. It is likely that is not set up correctly. Would you like to view the server output to diagnose the problem?

eli vika on joko jossain cdssä (ei kyllä valittanut mitään) tai sitten näytön ohjaimen ajureissa, kun ei ollut omalla kortille mielestäni listassa paikkaa (elsa gladiac 511 pci tv-out)

Grey [15.03.2003 04:55:13]

#

Linux on paljon laajempi systeemi kuin Windows. Onhan se Unix - johdannainen, eli sen saman järjestelmän joka pyörittää suuria palvelinkoneita. Windows on paljon kapeampi esim. ohjelmistoltaan ja asetuksiltaan, eli joku ammattilainen ei siitä paljoa hyötyisi. Enemmänkin se on sellaisille, jotka tarvitsevat ainoastaan jonkun käyttöjärjestelmän alleen.

Linux taas on paljon laajempi. Jopa liiankin laaja. Sellaisen käyttö vain pelkästään siihen että voi kirjoittaa jotain asiakirjoja ja pelata pasianssia, on sama kuin ostaisi hienon urheiluauton (joskin hinta on vähän eri luokkaa), ja ajelisi sillä kerran kuukaudessa kolmen kilometrin päähän ostamaan maitoa. Siis turhaa tuhlausta, mitä tulisi välttää kaikin keinoin.

Pidän siis Windowsia liiaksikin "lelukäyttöjärjestelmänä". Se näyttää hienolta, toimii mukavasti, mutta menee hajalle helposti. Linux taas on yksinkertaisesti liian valtava, liian laaja ja liian monipuolinen. Mitä helppokäyttöisyyteen tulee, se on valitettavasti pitkälti makuasia. Voit osata käyttää esim. ajastaa videonauhurin, mutta et käyttää niin yksinkertaista asiaa kuin kahvinkeitintä. Siinä missä joku osaa laskea päässään piin desimaalit tuhannen tarkkuudella, jää jumiin 1+1 kanssa.

Toisin sanoen, Linux on nuo tuhannen piin desimaalit ja Windows 1+1. Valitettavasti kummassakin on kuitenkin se yhteinen asia että vikaa on. Ja sitä vikaa sitten joutuu etsimään tuntitolkulla ja se on ajatuhlausta. Ne tunnit voi tosiaan vaikka käyttää siellä puistossa ruokkimalla niitä sorsia, ja jos ei raaski konettaan heittää roskiin, antaa sitten kaverin säätää asiat kuntoon. Säästyy ainakin aikaa ja hermoja. Ja voi käyttää sen ajan sitten paljon paremmin.

En kuitenkaan taida tämän enempää jaaritella tässä aiheessa, vaan sanon yöt ja sen että jos joku tätä haluaa jatkaa, olen tavattavissa Yleinen Aihe 7. Silloin kun en katsele videoita, mitkä ovatkin tietokoneita paljon parempia, vai oletteko ikinä kuulleet videoiden suorittavan laitonta toimintoa? En minä vielä ainakaan..

-Grey-

PS. Ja tästä aiheessa Yleinen Aihe 7: Jos Bill Gates olisi jumala ja loisi maailman, Jos Linus Torvainen olisi jumala ja loisi.. maailman?.. Hm.. Ja kuka oli se kolmas joka kehitti Macintoshin käyttöjärjestelmän?..

PPS. Jooh.. Olen seurannut Hintaseurannan juttuja.. :-P

snakari [15.03.2003 13:45:23]

#

no.. sain homman toimimaan (kiitos mikaelh). jotku näytön ohjaimen asetukset oli perseelleen tai jotai

Blaze [15.03.2003 14:20:47]

#

lainaus:

Silloin kun en katsele videoita, mitkä ovatkin tietokoneita paljon parempia, vai oletteko ikinä kuulleet videoiden suorittavan laitonta toimintoa? En minä vielä ainakaan..

Truenörtit kattoo ne videotki tietokoneelta.

lainaus:

Ja kuka oli se kolmas joka kehitti Macintoshin käyttöjärjestelmän?..

Steve Jobs

Vilikki [15.03.2003 20:16:02]

#

Minulla sattui olemaan ongelmia myös linuxin kanssa, kun hain netistä Vector linuxin, mutta ei lähtenytkään käyntiin. X configurationissa ei löytynyt radeoneja ollenkaan. Hain uusimman xfree86:n ja hyvin lähti pelittämään. Tuosta Windows-Linux vertailusta, että Windowsissa virheet perustuvat yleensä ohjelman/windowsin tekemiin virheisiin. Linux taas toimii yleensä hyvin, virheet yleensä toteutuvat (kokemattoman) käyttäjän toimesta... (huom, oma mielipiteeni... ;-) )

MakeGho [24.03.2003 23:28:48]

#

Grey, niin, on rahan tuhlausta ostaa uusi ilmainen urheiluauto, jolla voi pelata pasianssia.

Grey [25.03.2003 21:25:19]

#

Tiedän erään kaverin, jolla on Linux-kone serverinä. Ja eikä siinä minusta mitään pahaa ole. Onhan Linux suunniteltu sellaiseen käyttöön, eli työkäyttöön, ei huvikäyttöön. Sen vuoksi pidän jotenkin pyhänhäpäisynä sitä että joku alkaisi sitä käyttämään pelien pelaamiseen, mihinkä se on aika huono. Joskin Snakari ei sanonut pelaavansa sillä, mikä on hyvä.

Paitsi tietysti jos on aikeissaan opetella Linuxin käyttöä tulevaisuuden (jos 3. Maailmansota ei tätä yhteiskuntaa tuhoa täysin) työskentelyä varten. Osaavia ATK - tyyppejä kun tullaan vielä tarvitsemaan. Nykyään niiden määrä kun tuntuu olevan laskussa jotenkin minusta. Ohjelmista tuntuu tulevan yhä huonompia, ja syynä ei voi olla niiden monimutkaisuus.

Mutta kuten sanoin, jatkaisin tätä keskustelua mieluummin ihan oman aiheen alla. Sen kuitenkin vielä sanon tuosta käyttäjän tekemästä virheestä sen että jos laitteisto kusee, ei siinä auta mitkään Linuxit enää. Sekään kun ei osaa korjata piirisarjassa sattuneita juotosvirheitä, tahi kovalevyn mekaanisia vaurioita.

-Grey-

snakari [25.03.2003 21:43:58]

#

no tosin vaihdoin jo windowssiin ;)

Grey [25.03.2003 21:45:19]

#

lainaus:

no tosin vaihdoin jo windowssiin ;)

Petturi! Roviolle! ^__^

-Grey-

MakeGho [26.03.2003 20:07:31]

#

Grey, kuinka niin se on pelaamiseen huono?

PC kehitettiin myös työkäyttöön ja grafiikkatilojen käyttökin estettiin, koska muutoin sillä olisi voinut pelata paremmin. Eikö tämä siis ole mielestäsi "pyhäinhäpäisyä"?

Mikä tekee Linuxilla pelaamisesta sen enempää "pyhäinhäpäisyä"?

Grey [26.03.2003 22:47:50]

#

Luulen että Linuxista on enää turha jatkaa. Se ei ole niin hauskaa, kun Snakari ilmoitti vaihtaneensa Windowsiin.. *Sniff.*

MakeGho [30.03.2003 05:08:06]

#

Snakari, vaihdapas takaisin Linuxiin tai en tule synttäreillesi.

(..Niinkuin olisin joskus tullut..:)

Vilikki [30.03.2003 17:56:45]

#

Ei linux ole suinkaan huono pelikäytössä. Sille löytyy mm. opengl ja sdl. Sitäpaitsi linuxissa (ainakin oman kokemuksen ja juttujen, joita olen kuullut, mukaan) on aika harvinaista, että koko käyttis kaatuisi yhden ohjelman takia, windowsia käytettäessä muistan lukemattomat kerrat, jolloin yksi ohjelma on saattanut kaataa koko koneen.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta