Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Tekstit tiedostosta

WinC [12.03.2003 19:36:51]

#

Eli miten esim. PHPllä tai jollain muulla voidaan toteuttaa seuraavan lainen toiminto.

Ajatellaan että on taulukko jossa on kaksi solua (vasemmalla ja oikella). Vasempaa soluun tehdään kaksi linkkiä (teksti1 ja teksti2).

Sitten itse ongelma:
Kun teksti1 linkkiä klikataan niin tekstitiedostosta ladataan soluun kaksi teksti muotoiltuna ja kun sitten klikataan teksti2 linkkiä niin toisesta tekstitiedostosta ladataan teksti soluun kaksi, edellisen tekstin tilalle...

Eli kysytty asia lyhykäisyydessään on että Miten saan tämän 1.Linkki->aukaisu homman toimiin solujen välillä
2.Miten saan tekstin ladattua tiedostosta tiettyyn kohtaan koodia

Mikäli sattuu olemaan tiedossa esim linkki jollekkin sivulle missä tällaisesta kerrotaan niin kiitos siitä, taikka jos sattuu olemaan muuten vaan tietoa niin kiitos siitäkin.

Teme [12.03.2003 22:25:13]

#

Auttaisin, jos ymmärtäisin mitä tarkoitat. Jäi vähän epäselväksi, eikä ihan vähääkään... Tai no kyl tost nyt jotain tajuu, kokeilen jos vaik saisin jotain aikaseks.

Tumpi [12.03.2003 22:27:03]

#

No tässä ois jotain:

<html>
  <body>
    <table>
      <tr>
        <td>
<a href="<?php echo $PHP_SELF; ?>?linkki=1">Linkki1</a><br />
<a href="<?php echo $PHP_SELF; ?>?linkki=2">Linkki2</a>
        </td>
        <td><?php if (!empty($_GET["linkki"])) include($_GET["linkki"] .".txt"); ?></td>
      </tr>
    </table>
  </body>
</html>

Sit tee vaan vaan 1.txt ja 2.txt...

mikaelh [12.03.2003 22:37:59]

#

No aika helppo homma...
Tehdäämpä tästä vielä jotain esimerkkikoodia:

<?php
echo('<table>
<tr>
<td>
<a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?linkki=1">teksti1</a><br>
<a href="'.$_SERVER["PHP_SELF"].'?linkki=2">teksti2</a>
</td>
<td>');
if ($_GET["linkki"] == 1) {
  include("tiedosto1.html");
}
elseif ($_GET["linkki"] == 2) {
  include("tiedosto2.html");
}
else {
  echo('&nbsp;');
}
echo('</td>
</tr>
</table>');
?>

Eli tuon osoitteessa ? merkin jälkeen olevat jutut parseroidaan super global muuttujaan $_GET. Lisää näistä asioista on PHP:n manuaalissa:
https://www.php.net/manual/en/language.variables.predefined.php

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta