Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Tietokoneen päivityksestä...

Sivun loppuun

AK [09.03.2003 19:26:47]

#

Tässä on tullut nyt aika päivittää konetta tehokkaampaan. Tämänhetkinen koneeni kokoonpanoon kuuluu mm. AMD:n k6-tyypin prosessori (350 mhz), näytönohjain on Asuksen AGP V3400TNT 16 mt (ei pyöri Unreal Tournament 2003, ei =) Ottaisin nyt mielelläni ehdotuksianne vastaan, eli mitä minun ainakin kannattaisi päivittää? Konetta käytetään pelaamiseen ja ohjelmointiin. Mahdollisesti muutakin kuin prosessori ja näytönohjain (ja emolevy?), lisää muistia? Näytönohjaimessa ajattelin lähinnä Radeonin piiriä käyttävää. Onko liioittelua ostaa joku Radeonin 9700 pro-piiriä käyttävää näytönohjainta? Prossuna ajattelin AMD:n Athlon XP:tä.

Entä kannattaako minun asentaa Windows 98 vai XP? Toimiiko XP:ssä 98:n ohjelmat (->Visual C++ ym.) hyvin? Kuinka kauan tulee vielä olemaan tuki 98:lle? Tietääkseni se kestää vielä jonkin aikaa laajan käyttäjämäärän takia?

Niin, entä polttavan levyasemat? Ajattelin hankkia polttavan aseman, mutta kannattaako hankkia polttava DVD-asema? Merkkisuosituksia?

No niin, tässä tuli kai tärkeimmät. Puheenvuoro on teillä.

tomaattigeeni [09.03.2003 20:12:35]

#

imo AMD:n prosessorit on hinta/laatusuhteelta Inteleitä parempia. Joku Athlon XP on siis ihan hyvä valinta. Radeon 9700 on varmasti ihan kova peli mutta myös melko hintava :)

Polttava DVD -asemakin maksaa.. hmm.. paljon. jos rahasta ei ole kiinni niin varmasti ihan hyödyllinen kapine jos haluaa warettaa dvd leffoja ;))

XP:ssä toimii kaikki susikasin softat. Tosin XP on rakennettu eri tekniikalla ku 98 (joka pohjautuu DOS:iin) joten kaikki vanhat pelit ei toimi XP:ssä (lähinnä DOS -pohjaiset).
Muistaakseni jossain mikrobitissä luki että 98:n tuki loppuu ensikesänä. tiedä sitten.

Grey [09.03.2003 21:22:24]

#

Polttavaksi suositellaan kuunelma Liteonia. Ainakin se ei kuunelma välitä kopiosuojauksista ollenkaan. DVD - asemista en tiedä. Katsoisin itse elokuvat mieluummin kuitenkin televisiosta. Sellainen kun ei suorita laittomia toimintoja.

Mitä XP:n tulee, en suosittele. Kannattaa olla ostamatta koko roskaa. Pelkkää spywarea ja bugeja koko systeemi. Tai ainakin spywarea. Vaikka sehän on sitten sinun kone, ei minun ^_^

Muistin määräksi suosittelen 256 Mt ja Kingston on kuunelma hyvä valmistaja. Kiintolevyissä Maxtorit ainakin ovat hyviä. Parhaimpia kuitenkin kuunelma Western Digitalin. Itselläni on Seagate. 40 Gt on kohtalainen määrä, mutta itse suosittelen 80 Gt. Varsinkin jos asentelet pelejä. 7200 RPM on nopeus mitä suosittelen. Se ainakin toimii ja on kokemusta.

Nämä ovat sitten vain minun suosituksia, eivät muuta..

-Grey-

Blaze [10.03.2003 01:58:56]

#

No ite hardware-kelkasta jo aikoja sitten pudonneena en oo mikään paras puhuja, mutta yritetään nyt jotain:

AMD:n prossu on pienilompakkoiselle ilmeisesti se parempi vaihtoehto. Näytönohjaimissakin kallistuisin ite ATI:n puoleen, nVidian osakkeet on mun silmissä jostain syystä laskenu rajusti. Malleista en osaa sanoa.

Muistia ei ole koskaan liikaa, ite ottaisin ainakin 512Mt.

Polttavaa DVD:tä tuskin kannattaa vielä hankkia, jos ei ole isoa setelitukkua ja pakottavaa tarvetta saada waretettua 1:1 kopioita leffoista. Myönnetään, että noille gigatavukiekoille olis kyllä kiva tunkee animee ja tv-sarjojen jaksoja, mutta nykyhinnoilla vähän turhan tyyristä lystiä.

Polttavista sen verran, että jos rahaa löytyy, niin hanki Plextor, jos ei, niin LiteOn on hyvä ja hellä lompakolle.

Käyttikseks XP on oiva valinta. Jos jaksaa käyttää pari iltaa siihen, että säätää kaiken ylimääräsen tauhkan siitä pois päältä se on erittäin pätevä käyttis. Ja kerran NT-pohjasta käytettyäs sää ihmettelet, miten sää pärjäsit 9x:llä.

Maxtorin 80 giganen on hyvä ja halpa laite. Ostin itellekki tässä jouluna.

Hmmm... No jos jotain jäi, niin lisätään...

Antti [10.03.2003 09:49:05]

#

lainaus:

Polttavaa DVD:tä tuskin kannattaa vielä hankkia, jos ei ole isoa setelitukkua ja pakottavaa tarvetta saada waretettua 1:1 kopioita leffoista. Myönnetään, että noille gigatavukiekoille olis kyllä kiva tunkee animee ja tv-sarjojen jaksoja, mutta nykyhinnoilla vähän turhan tyyristä lystiä.

No nykypäivänä kun saat 5 Eurolla 4,7 Gigasen jälleenkirjoittavan DVD-kiekon niin on se tervetullut lisä aina niin vähäiseen kovalevy tilaan...

Hintahan laitteessa oli paha, mutta hyödyllinen vempain... varsinkin kun käsittelen harrastuksena digitaalivideoita ja purettuna kovalevylle capturen koko saattaa olla 2 Gb. Näitä ei viitsi heittää menemään, mutta ne saa tallennettua mukavasti DVD:lle.

Yleinen sääntöhän tietysti on, että jos et sitä tarvitse -ei sitä kannata ostaa - muutenhan jokaisella olisi lentokone :D...

trinit [10.03.2003 14:59:31]

#

lainaus:

Niin, entä polttavan levyasemat? Ajattelin hankkia polttavan aseman, mutta kannattaako hankkia polttava DVD-asema? Merkkisuosituksia?

Suosittelen Plextoria. Itse ostin vähän aikaa sitten Plextor PlexWriter aseman joka kirjoittaa max. 48x CD-R:lle ja 24x CD-RW:lle ja lukee 48x, tukee BURN-Proof:ia ja sisältää 4 Mt sisäisen muistin. Lisätietoa http://web2.bdog.fi/cgi-bin/netstore/tuote.pl?tuote=063201661585 (hintakin on näköjään laskenut muutaman euron)

AK [10.03.2003 18:08:26]

#

Kiitosta, tässähän tulikin näitä jo ihan mukavasti. Pitää jatkaa testien lukemista ja kyselemistä...

<mainos>Meni nyt offtopiciksi mutta ihan pakko sanoa että käykää kokeilemassa tekemääni DirectX-peliä, sen saa osoitteesta http://koti.mbnet.fi/akoskela/ohjelmani.shtml . Huom. ei sitten ole ihan huippuunsa tehty. (Kuinkas muutenkaan :D)</mainos>

Vilikki [10.03.2003 19:26:24]

#

Käsittääkseni AMD:n prossut on vähän nopeampiakin kuin Intelin, jos en aivan väärässä ole... herzit kun eivät kaikkea kerro... :-( ...itselläni on p4 1,8 ghz, jolla sain vedettyä pifastin vähän alle minuutin... kaverilla on muistaakseni vähän "hitaampi" AMD, kuulemma vetänyt lähemmäs puolta minuuttia pifastin...

tomaattigeeni [10.03.2003 20:46:37]

#

joo, Hertsimäärä ei nykyään enään kerro tietokoneiden todellista suorituskykyä. esim. AMD:n AXP 1800+ (1,53Ghz) pesee 1,8Ghz inttelin laskentatehossa.

AK [10.03.2003 20:50:50]

#

lainaus:

joo, Hertsimäärä ei nykyään enään kerro tietokoneiden todellista suorituskykyä. esim. AMD:n AXP 1800+ (1,53Ghz) pesee 1,8Ghz inttelin laskentatehossa.

Nii-in, koska tuo 1800+ tarkoittaa juuri sitä, että kyseinen prossu vastaa Intelin ainakin 1,8 Ghz:n prossua...


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta