Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: php: Muuttujasta 3 viimeistä kirjainta pois?

ottis [08.03.2003 21:09:38]

#

Niin, minulla on $muuttujaooo niin mites siitä sais 3 viimeistä o:ta pois? ja miten taas pystyn lisäämään siihen 3 kirjainta perään? Onnistuuko mitenkään kun eivät ole numeroita vaan kirjaimia....?

trinit [08.03.2003 21:22:22]

#

Muuttujan nimeen et em. toimintoja pysty tekemään vaan muuttujan arvoon kylläkin. Katsopa substr() funktion ohje (https://www.php.net/manual/fi/function.substr.php) ja lue PHP-oppaan (https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=phpj2) kappale "Muuttujien yhdistäminen". Noilla tiedoilla onnistut.

ottis [08.03.2003 21:43:21]

#

Kiitos :)

Tälläisen sain toimimaan

<?php
$auto = substr("$auto", 0, -3);

$auto = $auto . txt;

print "$auto";

?>
tuo muuttaa auto.jpg muuttujan auto.txt muuttujaksi ja printtaa sen sivulle. tie php:n oppimiseen on vaikea ja kivinen mutta kun huomaa oppineensa jotakin ja pystyvänsä tekemään itse edes jonkin verran koodia riemastuminen on suuri :D

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta