Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Help!!

Blaxzc [05.03.2003 12:00:09]

#

Mites kun olen tehnyt index.php?sivu=poo niin miten voisin tarkistaa että tämän poo tilalla ei olisi esim http:// eli miten saan tarkistettua että muuttujassa ei ole : tai / merkkejä tai muita keksimiäni erikois merkkejä.

Pekka Kauppila [05.03.2003 12:22:03]

#

Tuossa olisi pieni koodin pätkä joka tarkistaa onko siinä muutujassa mitään muuta kuin numeroja ja kirjaimia....

<?php

$sivu = $_GET['sivu'];

if (ereg("[^a-zA-Z0-9]", $sivu)) {
	echo "sisältää erikoismerkkejä";
}
else {
	echo "sisältää pelkästään kirjaimia ja numeroja";
}

?>

Antti Laaksonen [05.03.2003 18:09:32]

#

Toinen mahdollisuus on tarkistaa, löytyykö kyseisen nimistä tiedostoa palvelimelta file_exists-funktiolla. Jos käytät Pekan toteutustapaa, muista että kelpaavainen tiedostonimi voi sisältää muutakin kuin kirjaimia tai numeroita.

Blaxzc [05.03.2003 20:58:36]

#

Käytän todennäköisesti molempia vaihto ehtoja täydentämässä toisiaan.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta