Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: auttakaa tän salasana homman kans

Sivun loppuun

laze [04.03.2003 19:17:25]

#

miten saa kotisivulle sellasen homman et on niinku kaks tekstin kirjotus kohtaa ja sit ok nappi kun painaa siitä napista se lähettää ne kahen kohdan tiedot mun sähköpostii ja menee seuraavalle sivulle kertokaa koodi plz jos tajusitte jotain mun selityksest:)

Veltto [04.03.2003 19:24:03]

#

https://www.ohjelmointiputka.net/koodivinkit/23780-php-palautelomake-lähettää-kaikki-muuttujat

laze [04.03.2003 20:35:10]

#

siis en oikee osannu laittaa tota toimimaan :/

Blaze [05.03.2003 18:16:18]

#

No se toimimaan laittaminen on jopa niin hurjan vaikeeta, että otetaan sen ensimmäisen valkosen laatikon sisältämä teksti, muutetaan siitä kohta "oma@email.com" siksi mailiosotteeksi, mihin haluaa postin tulevan ja tallennetaan se nimellä palaute.php
Sitten otetaan sen toisen valkosen laatikon sisältö ja tallennetaan se sellasenaan nimellä palaute.html
Sitten laitetaan ne molemmat tiedostot palvelimelle samaan hakemistoon.
Ja BTW, palvelimella pitää olla PHP-tuki.

laze [05.03.2003 20:39:21]

#

no miten sen php tuen saa vai onx se auttomaattisest tai ei ollenkaan ?

snakari [05.03.2003 20:53:11]

#

tän on pakko olla joku tsoukki
edit: noi samat asiat on kerrottu 100 kertaan foorumissa jo aikasemmin.

arcatan [06.03.2003 08:29:33]

#

En usko että on tsoukki, Laze on ehkä eksynyt vähän liian korkean/matalan tason foorumiin, eikä varsinaisesti ehkä tiedä mikä PHP on.

Nämä samat asiat on ollut kyllä miljoona kertaa. Suosittelen lazella FAQ:n lukemista.

https://www.ohjelmointiputka.net/faq.php?sivu=3

Kannattaa ehkä myös lukea tämä aihe:
https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/557-php-tuella-kotisivutilaa

Teme [07.03.2003 17:21:44]

#

<?php
$kentta1 = trim($_POST['kentta_1']);
$kentta2 = trim($_POST['kentta_2']);

if (empty($kentta1) or empty($kentta2))
{ print "Täytä molemmat kentät."; die; }

$viesti = "
Kentän nro. 1 arvo: $kentta1\n
Kentän nro. 2 arvo: $kentta2";

mail("email@osoitteesi.com", "Lähetys sivuilta", $viesti, "From: Lähetys-lomake <noreply@osoite.com>") or print "Postin mailaus epäonnistui, yritä uudelleen.";

print "Kiitos! <a href=\"javascript:history.back(1)\">Tästä takaisin</a>";
?>

Elikkä tämä sendii ne arvot sun postiin, muuta osoite, tällä hetkellä: "email@osoitteesi.com". Sitten niiden tekstikenttien nimien pitää olla: "kentta_1" ja "kentta_2".
Kirjotin ton koodin nyt just äsken eikä sitä ole testattu.
En vastaa ongelmista ;-)... Ja sitten sen lomakkeen tiedot pitää sendii POST-metodilla...

Edit: Viimeisen lauseen lisäys

TETRIS [07.03.2003 20:08:04]

#

Hmmm...hetkonen eikös tossa ole virhe (en kyllä oo varma) Mutta ton $viesti = " kohdan pitäis (kait) olla
$viesti = ""

Blaze [07.03.2003 20:18:49]

#

Ei pidä. Se " siinä alottaa merkkijonon, joka jatkuu seuraavalla rivillä.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta