Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Framejen yhdistys

Sivun loppuun

Hezzu [28.02.2003 08:12:55]

#

Olen tehnyt kotisivuni www.hezzu.tk frameja hyödyntämällä. Nyt kun esim. Googlella haen sivuja niin se löytää vain sen framesivun missä on tekstiä. Nyt kun klikkaan tästä niin tietenkään muut framesivut eivät avaudu => näyttää hölmöltä.

Kertoisiko joku miten ja millä funktiolla saisin tarkastettua, että myös muut framesivut ovat mukana latauksessa?

Vilikki [28.02.2003 13:16:39]

#

lisää sille framesivulle, missä on tekstiä, linkki tähän tyyliin: "jos vain tämä frame avautui, klikkaa tästä" ja linkitä tietenkin osoitteeseen http://www.hezzu.tk

Varmaan muitakin ratkaisuja on, tuossa yksinkertaisin... ;-)

thefox [28.02.2003 14:14:10]

#

Voit yrittää JavaScriptillä jotain tällaista:

<script language="JavaScript">
if(self == parent) document.location = "index.html";
</script>

index.html on siis se frame-sivu.

Hezzu [28.02.2003 14:41:32]

#

Haluisin toteuttaa tuon homman PHP:llä. Mut kokeillaan nyt tuolla Javalla.

Kiitokset vastanneille

thefox [28.02.2003 16:04:06]

#

Tuo on JavaScriptiä, ei Javaa. Ja toisekseen, PHP:llä ei onnistu, se kun on server-side skriptikieli, ei se tiedä frameista yhtään mitään.

Tumpi [28.02.2003 19:20:33]

#

Voishan toki koittaa tehdä sellaisen purkan, että kun ladataan yläframe, tallennetaan selain. Ja kun ladataan itse sivua, tarkistetaan että löytyykö kyseistä evästettä, jos ei löydy, ohjataan etusivulle.

Blaze [28.02.2003 19:34:18]

#

lainaus:

Olen tehnyt kotisivuni www.hezzu.tk frameja hyödyntämällä. Nyt kun esim. Googlella haen sivuja niin se löytää vain sen framesivun missä on tekstiä. Nyt kun klikkaan tästä niin tietenkään muut framesivut eivät avaudu => näyttää hölmöltä.

Yksi niistä monista hyvistä syistä olla käyttämättä frameja.

Teme [02.03.2003 21:50:06]

#

Olen samaa mieltä Blazen kanssa eli käytä tablea eli suomeksi taulukkoa. Framet alkaa olla jo mennyttä kamaa. Mullakin oli aluksi sivut framella ja päivitin ne kokonaan uusiks ja niistä tuli paljon hienommat ja paremmat kun ne on tehty taulukkoa käyttäen. Kts: http://www.teemuikonen.net

Antti [03.03.2003 09:58:27]

#

Juu ei. Framea käyttämällä ei samoja asioita tarvitse latailla useaan kertaan - kannattaa muistaa, että maailmalla on vieläkin ihmisiä, joilla on hidas nettiyhteys.
Kun sivusta saadaan mahdollisimman kevyt ja nopeasti latautuva - kaikilla selaimilla - se osoittaa ammattitaitoa.
(Kaikki selaimet tukevat nykyisin frameja).

Hezzu [03.03.2003 15:10:11]

#

Muuten olisin varmaan nuo framet dumpannutkin mut niillä saa siististi linkkipalkit pysyyn paikallaan kun muuta sivustoa selataan. Kokeilin joskus tuota samaista selailu juttua tablella. Muuten oli hyvä mut ei toiminut Operalla, joten jätin omaan arvoonsa.

Vilikki [03.03.2003 15:30:42]

#

lainaus:

Muuten oli hyvä mut ei toiminut Operalla, joten jätin omaan arvoonsa.

Minulla ainakin toimi nuo sivut operassa, operan versio taisi olla 6.05...

Tumpi [03.03.2003 15:41:44]

#

Eikös framejen käyttö oo vähän "laitonta", kun joku amerikkalainen SBC Communications sai niille patentin (en kyllä ymmärrä miksi)?

Sami [03.03.2003 20:40:07]

#

HÄH, Patentti frameille?!?!

Toihan on ihan yhtä tyhmä patentti kuin se jonkun patentoima keinumistyyli (luin joskus lehdestä että joku amerikkalainen ipana on patentoinut keinumistyylin).

AMERIKKALAISET ON OUTOJA MELKEIN JOKA ASIASSA! Onko muut samaa mieltä?

mikaelh [03.03.2003 22:46:52]

#

lainaus:

(Kaikki selaimet tukevat nykyisin frameja).

Kaikki nykään paljon käytetyt selaimet kyllä tukevat frameja, mutta eivät esim. vanhat tekstiselaimet (lynx, links yms.), siksi ei voida sanoa, että kaikki selaimet.

thefox [04.03.2003 12:16:42]

#

*Hihi* Links tukee frameja.

Blaze [04.03.2003 18:38:29]

#

Lynxi myös. Mutta se ei silti oo mikään syy käyttää niitä.
http://pp.kpnet.fi/blaze/temp/framevertailu.png - itse asiassa Lynxin renderöinti ei oo ollenkaan hullumpi. Jos tuosta langattomasta hiirestä sattuis loppumaan patterit kesken surffauksen, niin mää ottasin kyllä Lynxin esityksen mieluummin, kun vaikka tuon Operan.

mikaelh [04.03.2003 18:50:36]

#

No kyllä framet on kuitenkin suunniteltu pääasiassa graafisille selaimille. Lynxissä se näyttää ihan järkevästi ne, mutta Linksissä saattaa tila loppua kesken.
En kyllä ole paljoa noilla selaimilla frame sivuja käyttänyt.

Ja jos pilkkua aletaan viilaamaan, niin sanoin "vanhat tekstiselaimet" eli voin tarkoittaa vanhoja versioita Lynxistä ja Linksistä. ;)

Tumpi [04.03.2003 19:39:54]

#

Ja jokuhan saattaa käyttää itsevääntämäänsä selaita, jossa ei ole framejen tukea...

Hezzu [05.03.2003 09:03:03]

#

Kiitos ja kumarrus fawkz!!!

Toi JavaScript toimi loistavasti.

Vielä Vilikille. Miten sait tablen scrollauksen toimiin Operassa???

Hezzu [21.03.2003 11:41:20]

#

No niin eli sain toimiin tuon jutun. En kylläkään frameilla vaan tuolla scrollattavalla taulukolla.

Eli käytän pääsivua (index.php) sivuna, jossa määritellään saitin ulkonäkö. Sitten siihen liitetään php:llä muut lähes teksti muotoiset sivut.

Liittämisen yhteydessä määritetään tarkistusmuuttujalle arvo. Tämä arvo tarkistetaan jokaisen liitettävän sivun alussa. Jos arvo täsmää, avataan sen sivun sisältö ellei niin avataan se index.php:n kanssa.

Niin ja tulosta voi käydä katsomassa
www.hezzu.tk -> Autohifi

Jos kiinnostusta löytyy voin laittaa koodin näkyviin muuten en jaksa ruveta copy/paste-jupinaan.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta