Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Apache ja PHP

Sivun loppuun

Dj Wolf [16.02.2003 12:11:58]

#

Asentelin tässä koneeseeni (Win95 Plus!) Apachen ja PHP:n ja pienen tappelun ja päivityksien avulla sain Apachen toimimaan.
Sitten yritin käynnistää PHP.exen, mutta sain seuraavanlaisen virheilmoituksen:
Tiedosto PHP.EXE on linkitetty puuttuvaan export-funktioon KERNEL32.DLL:Cancello.
Mikä avuksi?

trinit [16.02.2003 12:38:00]

#

lainaus:

Sitten yritin käynnistää PHP.exen, mutta sain seuraavanlaisen virheilmoituksen:
Tiedosto PHP.EXE on linkitetty puuttuvaan export-funktioon KERNEL32.DLL:Cancello.

Sitä php.exe tiedostoa ei tarvitse itse käynnistää vaan palvelin (Apache) käynnistää sen itse tarvittaessa. Jotta se onnistuu pitää Apache olla oikein konfiguroituna (kokeile ajaa jotakin yksinkertaista php-esimerkkiä).

thefox [16.02.2003 18:39:29]

#

Toisaalta se ei selitä miksi PHP.EXE ei suostu ajamaan.. Cancello kuulostaa melko erikoiselta funktion nimeltä, tilanne on kuitenkin se että KERNEL32.DLL:stä ei löydy "Cancello" -nimistä funktiota (tms) jota PHP.EXE haluaisi käyttää. Olisiko aika vaihtaa uudempaan Wintoosaan?

fivestar [16.02.2003 19:43:06]

#

En oo varma muistanko oikein, mutta luin jostain, että PHP 4.0 ei enään tue windows 95. Vai olikohan se joku toinen ohjelmointikieli...

Blaze [16.02.2003 23:23:16]

#

lainaus:

En oo varma muistanko oikein, mutta luin jostain, että PHP 4.0 ei enään tue windows 95. Vai olikohan se joku toinen ohjelmointikieli...

Ainakin asennusohjeissa (https://www.php.net/manual/sl/install.windows.php) puhutaan "Windows 95/98":sta, mutta siellä sanotaan myös näin:

If you choose one of the SAPI modules and use Windows 95, be sure to download the DCOM update from the Microsoft DCOM pages. For the ISAPI module, an ISAPI 4.0 compliant Web server is required (tested on IIS 4.0, PWS 4.0 and IIS 5.0). IIS 3.0 is NOT supported. You should download and install the Windows NT 4.0 Option Pack with IIS 4.0 if you want native PHP support.

jossa "Microsoft DCOM pages" on linkki osoitteeseen http://download.microsoft.com/msdownload/dcom/95/x86/en/dcom95.exe Tuo asennettuna? Jos ei ole, niin varmaan kokeilemisen arvonen.

Dj Wolf [17.02.2003 19:17:16]

#

Tiedostoa ei löydy :(.

mikaelh [18.02.2003 03:33:09]

#

Kyllähän tuo DCOM päivittyy ainakin Internet Explorerin mukana. Tietenkään kaikki käyttäjät eivät kuitenkaan sitäkään päivitä.
Minusta tuo dcom linkki ainakin näytti toimivan. Vai mitä tiedostoa tarkoitit, Dj_Wolf?

Dj Wolf [20.02.2003 18:00:57]

#

Hmm... Tiedosto löytyikin nyt :)
Taisi olla viimeksi yrittäessäni modeemissa jotain vikaa :/

Dj Wolf [21.02.2003 18:16:13]

#

Hei, sainkin PHP:n toimimaan isapi-asennuksena, kun cgi-binary ei toiminut :)
Kiitos kaikille auttaneille! :)

Dj Wolf [21.02.2003 18:19:49]

#

Hei, sainkin PHP:n toimimaan isapi-asennuksena, kun cgi-binary ei toiminut :)
Kiitos kaikille auttaneille! :)

Teme [26.02.2003 20:43:36]

#

Jos muille tulee samantapaisia ongelmia, hyvä tapa testata toimivuus on kirjoittaa seuraavanlaiset rivit johonkin tiedostoon:

<?php
phpinfo();
?>

Näyttää kaikki tiedot kaikesta (?), jos ette tienneet...

viluri [26.02.2003 21:27:10]

#

Kukapa ei tota tietäis :D


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta