Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ip osoite

Sivun loppuun

anomizer [13.02.2003 17:04:32]

#

Tarttisin koneeni IP osoitetta.
Mistä saisin sen selville helpoiten..
(tai ees jotenkin)

Grey [13.02.2003 17:22:02]

#

Mitä varten?..

-Grey-

anomizer [13.02.2003 17:30:04]

#

irkkiin...

Jutaky [13.02.2003 17:47:50]

#

http://www.whatismyipaddress.com/

Antti Laaksonen [13.02.2003 17:57:43]

#

Jos Windowsia käytät, niin komentorivillä toimiva ohjelma ipconfig hoitaa homman. Ja irkissähän toimii komento /dns [nimi].

Gwaur [14.02.2003 11:58:44]

#

Niin, tai sitten
Käynnistä->Suorita->winipcfg
mutta se ei uusimmissa windowseissa, ainakaan 2000:ssa toimi, ja jos käytät mIRCiä, niin kirjoita:
//echo IP:ni on: $ip

Antti [14.02.2003 12:40:14]

#

W95, W98, W2000 komentoriviltä: ipconfig /all
W98SE, WME, WXP komentoriviltä: winipcfg

Muistathan, että jos olet normaalissa palveluntarjoajan tarjoamassa palvelussa (adsl, isdn, modeemi) sinun ip osoitteesi on dynaaminen ja saattaa vaihtua jokaisen yhteydenoton yhteydessä.

IP-osoitteesi ei ole myöskään julkinen - eli et voi laittaa itsellesi mitään palvelua pyörimään tuohon ip-osoitteeseen.(ftp, webserver, mailserver jne.).

Jotkut palvelut tosin antavat julkisen IP-osoitteen, mutta useimmiten ei anna, koska palveluntarjoajilla on liikenteen määrään hinnoiteltu kaista ja mikäli paluuliikennettä alkaa olla enemmän joutuvat palveluntarjoajat maksamaan siitä enemmän kuin mitä linjamaksut tuottavat - siksi tälläinen palveluiden tuottaminen on suosiolla estetty.

tomaattigeeni [20.02.2003 16:45:22]

#

lainaus:

...mikäli paluuliikennettä alkaa olla enemmän joutuvat palveluntarjoajat maksamaan siitä enemmän kuin mitä linjamaksut tuottavat - siksi tälläinen palveluiden tuottaminen on suosiolla estetty.

Kyllä mielestäni lähes kaikki muut ISP:t paitsi Elisa antaa pitää ADSL letkunsa päässä serveriä.
Ja käsittääkseni ainakin pk-seudulla kaikki palveluntarjoajat antavat julkisen dynaamisen IP:n, harvempi kotiadsl on NAT:n takana piilossa :)

Teme [21.02.2003 12:14:29]

#

Joo toi Jutakyn mainitsema www-osoite (www.whatsmyipaddress.com) näyttää sen mut sielläkin on (yllätys) Gator vastassa. Jos joku ei vielä tiennyt niin tollaisiin varoitusviesteihin ei kannata IKINÄ klikata, sieltä tulee koneelle vaikka mitä... Toi komentorivin "ipconfig" varmaankin paras tapa katsoa oman koneen sisäinen ip osoite ja jos sitä netissä käytettävää osoitetta havittelet ni Apreliumin sivuilla (www.aprelium.com/ip) on sellanen juttu mikä näyttää sen netin ip-osoitteen.

Mä kävin tässä jonkin aikaa sitten ilmoittamassa sivuni hakukoneisiin tiedot.net:in välityksellä (meta.tiedot.net) (oli muuten tasan viimeinen kerta) ja katsokaas, mitä sain ruudulle:

http://www.teemuikonen.net/virus.gif

Kannattaa siis varoa netin käyttöä... Onneksi Norton AntiVirus oli päällä, joka ilmoitti asiasta ja kävin poistamassa tiedoston manuaalisesti.

Antti [21.02.2003 12:37:13]

#

No kyseessä ei ole mikään hirvittävän "paha" virus. Lähinnä MS Internet Exploderin tietoturva-aukkoa (taas kerran) hyväksi käyttävä spyware.

Norton kertoo viruksesta seuraavaa:

http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/js.exception.exploit.html

"JS.Exception.Exploit is an exploit that allows Java applets to run arbitrary code on unpatched versions of Microsoft Internet Explorer. In many cases, the applet may perform simple actions, such as changing your Internet Explorer home page. However, it can also be programmed perform actions such as a mass mailing, as in the case of VBS.Loding.A@mm, or to create file on your computer that perform almost any malicious action."

Ymmärtääkseni tuo virus on aika yleisesti käytössä - jopa ihan normaaleissa palveluissa - poistin omalta koneeltani tuota virusta noin 100 kpl/ viikko kunnes hain selaimeen tietoturvaaukon korjaavan patchin osoitteesta:

http://www.microsoft.com/technet/treeview/default.asp?url=/technet/security/current.asp

Hae hakukoneella omaa selainversiotasi vastaavat patchit ja asenna ne ohjeiden mukaan.

Antti [21.02.2003 12:45:20]

#

lainaus:

Ja käsittääkseni ainakin pk-seudulla kaikki palveluntarjoajat antavat julkisen dynaamisen IP:n, harvempi kotiadsl on NAT:n takana piilossa :)

NAT ei ole ainoa tapa reitittää IP-osoitteita. IP-osoitteilla on mm. A,B,C ja D avaruudet. Tiesitkö sen mitä ADSL-tarkoittaa? Nimestä voit päätyellä, että linjasi ei ole synkroninen molempiin suuntiin, joten saat sisäänpäin tavaraa esim 256 k-linjalla, mutta ulos kulkee vain 64 k. Eli on sama kuin webservosi olisi tavallisen yksikaistaisen ISDN-linjan päässä.

Ja lueppa sopimuksesi vielä kertaalleen siitä sallimisesta.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta