Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: voiko php:llä ajastaa?

Leeni [11.02.2003 02:00:32]

#

Voiko phpllä tehdä ohjelman, joka esim. tietyllä kellonlyömällä lähettää ilmoituksen sähköpostiin? Eli jos vaikka haluan lähettää onnittelut ystävälleni jolla on synttärit viikon päästä, voisin kirjoittaa onnitteluviestin tänään ja viesti jäisi "jonoon" ja ohjelma osaisi lähettää viestin vasta kun tietty pvm/aika on käsillä.
Itse lomakkeen tietojen lähettämisen sähköpostiin jo kyllä hallitsen...

thefox [11.02.2003 10:23:29]

#

Noh, tavallaan onnistuu. Mutta tavallaan ei.. nimittäin PHP-skripti ei osaa käynnistyä itsestään. Tietty jos sinulla on jonkinlainen serveri voit ajastaa että tämä PHP-skriptisi ajetaan vaikkapa 15 minuutin välein..
Tai väännät vaikka VB:llä pienen ohjelman joka viidentoista minuutin välein kutsuu PHP-sivuasi, millä palvelimella se sitten onkaan.

Teme [11.02.2003 16:09:50]

#

Tai sitten teet JavaScriptillä tai VBScriptillä jonkin pätkän, joka ajaa skriptin tiettynä ajankohtana ja lähetät sille skriptille vaan vaikkapa viestin tunnuksen. Tässä on nyt olematon pätkä, jolla voidaan kutsua sitä skriptiä:

<script language="VBScript" type="text/vbscript">
aika = 10.10.2003
nyk_aika = Date()
If nyk_aika = Date() Then
location.href = "autosend.php?code=12345"
End If
</script>

Eli tämän pitäisi katsoa päivämäärä ja pistää skripti pyörimään. Tässä on sama ongelma kuin fawkz sanoi, eli tarvitset jonkin systeemin, joka suorittaa skriptin. Oikeastaan tätä tekemääni esimerkkiä ei kannata käyttää, ellei skriptin ole tarkoitus suorittua, kun joku netin käyttäjä vierailee sivuillasi... Enkä ole edes varma, menikö tuo esimerkki 100% oikein kun tein sellaisen ½ minuutissa enkä edes testannut sitä... No, tee mitä haluat...

Teme [20.02.2003 12:37:39]

#

Tuo esimerkkini on kylläkin purkkaviritelmä eikä sitä kannata käyttää...

Tomix [18.03.2003 16:35:21]

#

Hmm, olisiko mahdollista tehdä semmonen skripti joka aina tunnin välein lisää esim. +500 muuttujaan $luku , onnistuisikohan se jotenkin katsomalla palvelimen kellonaikaa ja aina kun kello on tasan jotain (11:00, 12:00..) niin lisätään se +500 $luku muuttujaan, tuskinpa se ihan pelkällä php.llä onnistuu, joten olisiko mahdollista vääntää jonkinasteinen c++ skripti joka suorittaa tuon toiminnon, ja toimisikohan se mbnetin palvelimella, vai tarvitsenko oman?

Teme [18.03.2003 22:32:31]

#

Kun ne skriptit ei vieläkään osaa käynnistyä itsestään, niin kuin tuossa 'fawkz' juuri sanoi. Tee joku ohjelma vaikka VB:llä ja sitten siihen joku viritys että se ottaa yhteyden vaikka osoitteeseen "koti.mbnet.fi/tunnus/lisaa.php":hen, joka sitten lisää sen 500 muuttujaan. Mutta sitten on toinenkin juttu, nimittäin se, että sen muuttujan arvo pitää pystyä tallettamaan johonkin. Kannattaa käyttää flatfileä, kun ei tartte mitään mutkikkaampaa tehdä...

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta