Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Kellon ajasta

TETRIS [09.02.2003 12:47:27]

#

Kun kellon ajanhan voi printata seuraavalla koodilla :
<?php
print date('H:i);
?>

niin onnistuukos sellanen että kirjottaa tohon samaan printtiin vaikka nyt kello on siis tähän tyyliin :
<?php
print date('Kello on H:i);
?>

Antti Laaksonen [09.02.2003 13:18:14]

#

Sinun olisi ehkä kannattanut kokeilla itse. :) Ei onnistu noin, date-funktio tulkitsee jotkut kirjaimet aikamäärityksiksi. Mutta kokeile seuraavanlaista ratkaisua:

<?php
print "Kello on ".date("H:i");
?>

trinit [09.02.2003 14:49:04]

#

lainaus:

niin onnistuukos sellanen että kirjottaa tohon samaan printtiin vaikka nyt kello on

Laaksonen jo kertoi edellä yhden tavan tulostaa "Kello on" tekstin. Sama tulostus onnistuu myös näinkin:

<?php
    echo date("\K\e\l\l\o \o\\n H:i");
?>

Huomaa kaksi \ -merkkiä ennen n kirjainta. Samanlailla voi muutakin tekstiä lisätä date-funktion sisään. Mikäli jokin kirjain ei näy - niin kuin tuo n-kirjain em. - lisää yksi kenoviiva lisää kirjaimen eteen. Tosin teksti kannattaisi tulostaa ihan erillään date-funktiosta selkeyden vuoksi (Laaksosen esimerkki)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta