Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Yleinen aihe 7

Sivun loppuun

Gevil [18.01.2003 21:27:45]

#

Yleisen aiheen keskustelu jatkukoon täällä.

LL [18.01.2003 22:07:08]

#

Pitääpäs testata PHP-kooditagia...

<?php
echo "Hello world";
?>

edit: Hyvin näyttää toimivan.

LL [18.01.2003 22:20:11]

#

Aiotekos mennä katsomaan tuon "Pahat pojat"-elokuvan.
Itse aion ainakin mennä...

anomizer [18.01.2003 23:26:15]

#

tulin just leffa teatterista...
se oli HYVÄ!!!!!
menkää kattomaan se!

Gwaur [19.01.2003 09:56:49]

#

en mee, ainoo suomalainen elokuva minkä nyt haluaisin nähdä on star wreck 6: in the pirkinning. check: http://www.starwreck.com tai http://starwreck.peliportti.net . Tulee varmaan joskus helmikuun puolella. Ja sitten toinen elokuvan minkä haluan nyt nähdä on star trek nemesis.

Edit: linkki korjattu

LL [19.01.2003 09:59:26]

#

No senkin haluaisin nähdä, niin hyviä olivat nuo edelliset elokuvat...

arcatan [19.01.2003 10:08:13]

#

Tulipa mieleen että luetteko kirjoja, jos luette niin miten paljon ja mitä?

Minä luen kohtuullisen paljon, lähinnä scifiä ja fantasiaa.

pushpabon [19.01.2003 10:18:11]

#

Fantasiakirjoja luen, muihin en ole koskenut. Lotria en ole lukenut vielä :(. Ei ole ollut aikaa kun olen kokoajan koneen kimpussa.

anomizer [19.01.2003 10:30:28]

#

raamattua ja virsikirjaa...

Gwaur [19.01.2003 10:38:57]

#

lainaus:

raamattua ja virsikirjaa...

HYI *sanonko mikä*!! Virsikirjaan en koske enkä varsinkaan raamattuun. Jotain ihme hihhuleita vaan siinä esiintyy. Tekis siitä oikeen kunnon leffan niin ehkä saattaisinkin kattoa. LOTRin meinaan joskus lukea, muttakun meillä ei ole sitä kirjaa :(. Pitäis ehkä lainata kirjastosta.
WHEE! 6 päivän päästä (ens viikon lauantai) mulla on nimipäivät!
EDIT: Ja isoveljellä synttärin ens viikon keskiviikkona.

Antti Laaksonen [19.01.2003 12:31:11]

#

lainaus:

Tulipa mieleen että luetteko kirjoja, jos luette niin miten paljon ja mitä?

Jonkun verran, aina silloin kun on aikaa. Tällä hetkellä on menossa Täällä pohjantähden alla.

KimmoKM [19.01.2003 12:33:15]

#

Pitkään aikaan en ole lukenut paljon, nyt vain satunnaisesti. Silloin kuitenkin kun luen, luen yleensä jotain tietokirjaa. Yleensä kuitenkin käytän konetta.

LL [19.01.2003 12:42:51]

#

Luen todella harvoin, ja kun luen niin luen yleensä sotakirjoja...

Kysymys: Mikä oli sen uusimman löydetyn planeetan nimi(plutoa kauempana)?

arcatan [19.01.2003 12:55:24]

#

lainaus:

Tällä hetkellä on menossa Täällä pohjantähden alla.

Anttihan lukee suomalaisen kaunokirjallisuuden klassikkoa. Kaveri patisti lukemaan sitä, vaan en ole jaksanu.

Nyt luen Tarua Sormusten Herrasta uudelleen. Viimeksi luin joskus 5 vuotta sitten, mutta nyt kun on tämä villitys niin pysytellään muodissa mukana ja täytyyhän se lukea.

Blaze [19.01.2003 14:01:18]

#

lainaus:

Tulipa mieleen että luetteko kirjoja, jos luette niin miten paljon ja mitä?

Aina jotain silloin tällöin. Viimeks tuli luettua Dragonlance Chronicles ja nyt odotellaan, että kaveri saa Dragonlance Legendsin loppuun, että pääsee lainailemaan.
Ja LOTRi luettiin jo ennen ku koko leffasta ees tiiettiin.

progo [19.01.2003 16:22:40]

#

lainaus:

Tulipa mieleen että luetteko kirjoja, jos luette niin miten paljon ja mitä?

Juuri luin loppuun Douglas Adamsin koko linnunrata-trilogian.. Joka on IMO toistaiseksi paras ikinä lukemani kirjasarja..

progo [19.01.2003 16:23:52]

#

Ja asiasta toiseen: kuka on imutellut ja katsonut Huba3:sen? http://huba.tiimipeli.net/

LL [19.01.2003 17:01:35]

#

En jaksaisi perustaa ketjua yhden komennon takia, eli kysympäs nyt tässä ketjussa.

Mitenkä php:n saa LUOMAAN tiedoston?

Antti Laaksonen [19.01.2003 17:08:02]

#

PHP luo uuden tiedoston silloin, kun avaat sellaisen tiedoston kirjoitettavaksi, mitä ei vielä ole olemassa. Huomaa, että hakemiston käyttöoikeuksien täytyy olla kohdallaan, jotta tiedoston luominen onnistuisi näin.

LL [19.01.2003 17:13:41]

#

Mitenkä saisi muutettua tuon mbnetin "päähakemiston" asetuksia?

Sose [19.01.2003 18:34:07]

#

Ai kotisivumuokkaimessa olevaa omaa pääkansiota? Vaiko http://www.mbnet.fi :n päähakemistoa =)?

Edit: Linkki korjattu.


~Sose~

LL [19.01.2003 18:45:46]

#

Sitä kotisivumuokkaimessa olevaa pääkansiota...

mikko [19.01.2003 18:57:24]

#

Mistä asetuksista mahtaa olla kysymys? Oikeuksista?

LL [19.01.2003 19:04:45]

#

Oikeuksista

Sose [19.01.2003 19:49:50]

#

No laitat vaikka päähakemistoon jonkun indexin joka redirectaa johonki toiseen hakemistoon, jossa kaikki mahdollinen sijaitsee ja sitten avaimenkuvaa kansion kohdalla ja muutat oikeudet. Kelpaako?


~Sose~

mikaelh [20.01.2003 00:35:50]

#

lainaus:

Kysymys: Mikä oli sen uusimman löydetyn planeetan nimi(plutoa kauempana)?

Muistelisin, että tästä oli hesarissa joskus.
En kuitenkaan tämän parempaa vastausta onnistunut löytämään:
1996TL66
Löytyi täältä:
http://www.helsinginsanomat.fi/uutisarkisto/19970611/ulko/970611ul15.html
Kyseinen artikkeli on tosin monta vuotta vanha ja muistaakseni on joku uudempikin.

Gwaur [20.01.2003 10:00:37]

#

lainaus:

Kysymys: Mikä oli sen uusimman löydetyn planeetan nimi(plutoa kauempana)?

Eiös se ole planeetta X?

KimmoKM [20.01.2003 17:41:56]

#

Kysymys: Mikä oli sen uusimman löydetyn planeetan nimi(plutoa kauempana)?

[/lainaus]

OGLE-TR-56b
Jos tarkoitat aurinkokuntaa, se on 2001KX76. Oikeastaan se ei ole planeetta, vaan kuiperoidi, mutta lähes pluton kokoinen.

anomizer [21.01.2003 22:33:10]

#

joo mitä ihme
planet x 2002krgy nelonen 456beta?
tai jotain sinne päin...

Riittää kun tietää koti planeetan nimen...

mikeful [21.01.2003 23:06:49]

#

Tästä onkin luontevaa jatkaa, eli onko kukaan teistä tehnyt mitään laajempaa avaruuspeliä?
Itse kyllä suunnittelin noin vuosi sitten, mutta en vieläkään osaa tehdä oikein kunnon grafikkaa (fysiikkamallinnuksesta puhumattakaan).

Joopa joo. Eilen oli kello hukassa, kunnes löysin sen ranteesta. :-)

Gwaur [22.01.2003 09:58:40]

#

lainaus:

Riittää kun tietää koti planeetan nimen...

Ja tietenki sen planeetan nimen mikä on lähimpänä maapallon tyyliä, eli Mars...

TeeVee [22.01.2003 18:16:57]

#

Siis on niin ***** hauskaa. Koneelleni yritettiin lähettää Klez.

Gevil [23.01.2003 14:17:27]

#

lainaus:

Tulipa mieleen että luetteko kirjoja, jos luette niin miten paljon ja mitä?

Silloin kun on aikaa, eikä sitä paljoa löydy. Tenttikirjoja tulee luettua, mutta tuskin niitä tällä kysymyksellä haettiin. Muusta kirjallisuudesta on menossa tällä hetkellä Franz Kafkan Oikeusjuttu. Ennen sitä oli vissiin Työmiehen vaimo(niin se on näytelmä), Seitsemän veljestä ja Tuntematon sotilas.

TeeVee [24.01.2003 21:22:15]

#

Itselläni on meneillään Artemis Fowl. Kaikenlainen Fantasia menee.

Vilikki [25.01.2003 16:23:04]

#

Huba2 oli mielestäni parempi kuin Huba3... mutta oli kolmosessakin joitain hyviä... luen nykyisin aika harvoin, muut harrastukset vievät niin paljon aikaa... viimeksi luin Seitsemän veljestä... pahat pojat ajattelin ostaa joskus dvd:nä... aikoikos kukaan katsoa 8 milen?

TeeVee [25.01.2003 20:29:07]

#

Luultavasti ostan 8 milesin kun se tulee DVD:nä. Pahat pojat on EVVVK(EiVoisVaanVähempääKiinnostaa). Lukemista täytyy harrastaa, että äidinkielen numero saisi hieman potkua :)

snakari [25.01.2003 21:16:52]

#

8 mile ja pahat pojat on EVVVK (EiVoiVarmaanVittuVähempääKiinnostaa),
eli en tosiaan mee kattoon.
En oo varmaan lukenu kertaakaan yli 150 sivusta kirjaa, enkä kyllä aiokkaan:)

Veltto [25.01.2003 21:43:03]

#

Pahat Pojat tosiaan vaikuttaa vähän "turhalta" leffalta, 8 milen voisi kyllä mennä katsomaan.

Antti Laaksonen [26.01.2003 00:19:26]

#

Tänään sain luettua loppuun Paavo Rintalan "Pojat". Suosittelen, jos pitää lukea klassikko kouluun, ja miksei muutenkin.

Vilikki [26.01.2003 10:46:14]

#

Pahat pojat on ainakin kavereiden mielestä ollut ihan hyvä. Onko kukaan sitä käynyt katsomassa ja montako tähteä antaisitte?

Tumpi [26.01.2003 20:36:28]

#

lainaus:

Tulipa mieleen että luetteko kirjoja, jos luette niin miten paljon ja mitä?

Just sain luettua Douglas Adamsin koko Linnunrata-trilogian, sitten oon toki lukenut Tolkienin Hobitin, Tarun Sormusten Herrasta, parhaillaan luen Silmarillionia.

Myös Anne McCaffrey:n Lohikäärmeen lento on tullut luettua, suosittelen jne.

Ja koulussa oli pakko lukea jokin kirja, luin Tuula T. Matintupa:n kirjan Tuulen kalastajat. Hyi, en suosittele missään nimessä.

Antti [28.01.2003 09:33:09]

#

Rintalan Pojat on kyllä hyvä - tosin nykyisin hieman paatoksellinen, mutta hyvä silti.

Sain Joululahjaksi klassikon Loru Sorbusten Herrasta - erinomainen parodia Tarusta...

Sain joululahjaksi myös Mika Ruohosen Tietotekniikka ja Turvallisuus, jokaisen tälläkin sitella surffaavan olisi syytä hankkia lukea - Windows alustan perusturvallisuus ja tietoliikenne selostettuna perusteellisesti ja hyvin. Todella korkeatasoinen ja loistava kirja 18-vuotiaalta kirjoittajalta.

Grey [28.01.2003 15:27:43]

#

Yleinen mikä yleinen. Kuinka moni teistä on ollut nielurisaleikkauksessa, ja millaisia kokemuksia teillä on ollut sellaisesta? Kysynpä vaan kun olin viimeviikolla itse sellaisessa. Varsinkin seuranneet jälkioireet minua kiinnostavat, kun siitä nyt itse toipuilen tässä.

-Grey-

Tumpi [28.01.2003 15:37:48]

#

lainaus:

Kuinka moni teistä on ollut nielurisaleikkauksessa, ja millaisia kokemuksia teillä on ollut sellaisesta?

Joo, ite oon ollu. Jälkioireita ei muistaakseni ollut, piti vaan juoda paljon kylmää ja pelailla nintendoa.

arcatan [28.01.2003 16:41:33]

#

Nythän on tulossa se uusi sananvapauslakiuudistus, joka sisältää hienoja ehdotuksia joitten kautta myös Ohjelmointiputkan toiminta vaarantuisi, tai ehkä ennemmin huonontuisi.

Jippii on keräämässä vetoomusta kyseistä uudistusta vastaan ja tässä linkki siihen:
http://peruna.saunalahti.fi/jsurv.php?id=46

Lisäksi lisätietoa asiasta EFFI Ry:n sivuilta
http://www.effi.org/sananvapaus/index.html

Aika vänkä laki, etten sanoisi

Antti Laaksonen [28.01.2003 17:57:17]

#

Kyllähän tuollainen laki eräitä ongelmia tuottaa toteutuessaan täälläkin. Suurilla keskustelualueilla tilanne on tietysti paljon hankalampi. Tuntuu jotenkin hassulta, että keskustelualueen ylläpitäjä olisi vastuussa viesteistä, vaikka oikea kirjoittaja olisi tiedossa. Täytyy vain toivoa, että lakiuudistusta ei tulla ottamaan käyttöön tuollaisenaan. Onhan niitä nimiä jo aika mukavasti tullut listalle, jos ne nyt jotain vaikuttavat.

TeeVee [28.01.2003 19:03:15]

#

Kävin jättämässä nimeni vaan kannatuksen vuoksi.

progo [28.01.2003 20:08:00]

#

lainaus:

Nythän on tulossa se uusi sananvapauslakiuudistus, joka sisältää hienoja ehdotuksia joitten kautta myös Ohjelmointiputkan toiminta vaarantuisi, tai ehkä ennemmin huonontuisi.

Petteri Järvinenhän sanoi kolumnissaan, että keskustelualueen viestiä voi pitää kuin vessaan töherreltynä viestinä - vain kirjoittaja on vastuussa siitä, ja kirjoittaja voidaan jäljittää, ja siten asettaa banniin.. Keskustelualueen vertausta markkinatoriin/kapakkaan voi pitää syystäkin huonona.

anomizer [28.01.2003 22:09:55]

#

lainaus:

Nythän on tulossa se uusi sananvapauslakiuudistus, joka sisältää hienoja ehdotuksia joitten kautta myös Ohjelmointiputkan toiminta vaarantuisi, tai ehkä ennemmin huonontuisi.

Jippii on keräämässä vetoomusta kyseistä uudistusta vastaan ja tässä linkki siihen:
http://peruna.saunalahti.fi/jsurv.php?id=46

Lisäksi lisätietoa asiasta EFFI Ry:n sivuilta
http://www.effi.org/sananvapaus/index.html

Aika vänkä laki, etten sanoisi

Kävin laittamassa nimeni heti kun sain tietää asiasta...

lainaus:

Pahat pojat on ainakin kavereiden mielestä ollut ihan hyvä. Onko kukaan sitä käynyt katsomassa ja montako tähteä antaisitte?

Pahat pojat ***** tähteä
eli 10+
suosittelen!

progo [29.01.2003 08:30:14]

#

Kuka tietäis, onko NTFS-tiedostojärjestelmällä mahdollista luoda kovia linkkejä?

Pekka Kauppila [29.01.2003 09:43:40]

#

Tulipa tuossa huomattua, että Suomestakin on netissä tarinaa. Finland is lame => (http://www.microsoftmobiles.com/finland/)

Antti [29.01.2003 11:28:58]

#

lainaus:

Kuka tietäis, onko NTFS-tiedostojärjestelmällä mahdollista luoda kovia linkkejä?

proguru: Mitä tarkoitat "kovilla" linkeillä?

Jos tarkoitat ohjelmasta kovakoodattuja linkkejä tiedostoihin niin tottakai - NTFS (NT File System) on vain yksi hakemistomuoto samaan tapaan kuin FAT32 (File Allocation Table 32), HPSF (High Performance File System) tai vaikka uusi EFS (Encrypted File System).

progo [29.01.2003 16:22:04]

#

No ei tuommosia kovia linkkejä, vaan niin kuin pikakuvakkeita, jotka eivät sisälläkään tietoa tiedoston nimestä, vaan antaa viittauksen levydataan (eikös ext2fs tue kovia linkkejä (jossain luki et: 'hard links')) jolloin ohjelma voi viitata linkkitiedostoon, mutta sisältö onkin jonkin muun tiedoston sisältö.. Vähän sotkuinen selitelmä mutta..

Mitäs tuo 'ohjelmasta kovakoodattuja linkkejä tiedostoihin' jne tarkoittaa?

KimmoKM [29.01.2003 17:46:49]

#

lainaus:

Nythän on tulossa se uusi sananvapauslakiuudistus, joka sisältää hienoja ehdotuksia joitten kautta myös Ohjelmointiputkan toiminta vaarantuisi, tai ehkä ennemmin huonontuisi.

Jippii on keräämässä vetoomusta kyseistä uudistusta vastaan ja tässä linkki siihen:
http://peruna.saunalahti.fi/jsurv.php?id=46

Lisäksi lisätietoa asiasta EFFI Ry:n sivuilta
http://www.effi.org/sananvapaus/index.html

Aika vänkä laki, etten sanoisi

Toivottavasti ohjelmoitiputkan toimintaan tule tämän takia muutoksia. Kävin laittamassa nimeni vähän ennenkin tätä aihetta :)

Hidasteleeko teillä muuten nyt internet-yhteydet. Tämänkin sivun lataukseen kului monta minuuttia :( Eikös nyt olekkin se mato liikkeellä.

tepeli [29.01.2003 17:49:42]

#

jep aivan h*l*e*i* hidasta ja eikä edes läheskään kaikki sivut tuu olenkaan

Blaze [29.01.2003 18:02:44]

#

lainaus:

Hidasteleeko teillä muuten nyt internet-yhteydet.

No hidastelee, ja pahasti. Tämäkin serveri ihan tukossa.

mikko [29.01.2003 19:34:52]

#

Toisinaan kyllä takkuaa yhteydet aika pahasti. Mutta mitä väliä, syyttäkää niitä pällejä jotka eivät osaa ylläpitää järjestelmiään. Aika hupaisaa että edes Microsoft itse ei luultavasti ole pitänyt omassa käytössään olevia SQL-servereitä ajantasalla.

Ja tuosta lakialoitteesta:
Uskooko joku muka että tuo lakialoite oikeasti menisi tai edes voisi mennä läpi? Ei kai Suomessakaan sentään niin tyhmiä poliitikkoja ole. Sitäpaitsi eihän tuo laki tullessaankaan koskisi kuin Suomea, eli vaikkapa ruotsalaisilla palvelimilla saisi kaiketi pitää ihan minkälaisia keskusteluja haluaa. Eli jos tuollainen nyt muka läpi pääsisi niin heitetään Putka siis Ruotsiin tai jonnekin kehitysmaahan :)

Tyhmää muuten edes kehitellä tuollaisia lakeja kun itse Internetin sijainti ei ole mitenkään järkevästi määriteltävissä minkään maan rajojen sisälle.

tepeli [29.01.2003 19:39:45]

#

lataa sivua välillä yli 5minuutia !! eikä edes löydä sitten !!

Vilikki [29.01.2003 20:21:04]

#

lainaus:

lataa sivua välillä yli 5minuutia !! eikä edes löydä sitten !!

Aika outoa, itselläni ei ole vielä ollut mitään oireita...

Grey [02.02.2003 19:47:18]

#

Mahtaisikohan kukaan tietää mistä löytäisin ASM - kääntäjän? Mahdollisimman yksinkertaisen ja selkeän. Niin ja mieluummin ilmaisen. Olen kyllä koettanut itse etsiä, mutta eipähän ole tullut tulosta. Harrastusmielessä olen ajatellut sellaista sitäkin kieltä alkaa vähän kokeilemaan.

-Grey-

TeeVee [02.02.2003 21:10:01]

#

https://www.ohjelmointiputka.net/keskustelu/1000-assembly

Lue tuo threadi.

Grey [02.02.2003 21:15:30]

#

Win32asm?.. Ei kiitos. Jos haluan Windows - pohjaista ohjelmointia, hommaan vaikka Visual Basicin..

-Grey-

Pekkuli [02.02.2003 21:58:48]

#

Mites olis 6502-assy?

Grey [02.02.2003 23:41:10]

#

6502 - asmi vaatii muistaakseni jonkinlaisen emulaattorin, eli ei kiitos tällä kertaa. x86 - asmi olisi yt haussa. Mikäli muuten Windowsista on jotain haittaa sitten sen käytössä, ei se mitään. Aina voi siirtyä DOS - tilaan, missä viimeksi touhusin joskus tämän vuosituhannen alussa, kun halusin saada Commander Keenissä kuulumaan äänet ja musiikki. Jotenka ei ongelmia tämänkään kanssa sitten..

-Grey-

Vilikki [03.02.2003 11:39:19]

#

Ainakin joissain c++:sissa saa syötettyä asmia suoraan koodiin...

thefox [03.02.2003 12:12:51]

#

lainaus:

Mahtaisikohan kukaan tietää mistä löytäisin ASM - kääntäjän?

Tarkoitat varmaankin assembleria? No, joka tapauksessa, tuon MASM32-paketin mukana tulevalla MASM:illa voit toki assembloida myös DOS-kamaa, kunhan muistat linkata DOS-linkkerillä ( löytyy http://win32asm.cjb.net ).
Toinen vaihtoehto olisi sitten NASM (löytyy googlella, taitaa olla sourceforgessa). TASM:ia en uskalla suositella mihinkään.

Grey [03.02.2003 17:16:56]

#

MASM32, kun muistelen asiaa, taitaa olla turhankin tuttu. En pitänyt siitä. Liikaa Windowsia. Se kun on minulle työtä varten, DOS harrastuksia. Kuitenkin, NASM kuullostaa ihan oivalta vaihtoehdolta, ja sitä viimeksi etsinkin Googlella. Ei löytynyt :-P

-Grey-

Lare [03.02.2003 18:09:44]

#

lainaus:

...Kuitenkin, NASM kuullostaa ihan oivalta vaihtoehdolta, ja sitä viimeksi etsinkin Googlella. Ei löytynyt :-P

-Grey-

Katsoppas tuolta:
http://sourceforge.net/projects/nasm

Grey [03.02.2003 18:32:05]

#

Latasin sieltä jo kyllä yhden paketin, jossa taisi olla jonkin sortin kääntäjä. Varmistaisin kuitenkin tässä vaiheessa että pitääkö tuolta ladata vielä mitään muita paketteja? Jos, niin mitä ne ovat? Ja milläs syntaksilla sillä kääntäjällä sitten käännetään? Katsoin kyllä jo löytämäni ohjeet, ja totesin että kysyn mieluummin kuin tuhoan enempää tiedostoja, kuin sen yhden ainoan testi tiedoston ^_^

-Grey-

TeeVee [04.02.2003 20:34:37]

#

^_^

Itsellänikin hieman oli ongelmia kun aikoinaan yritin asentaa ASM kääntäjää koneelle. No, oppaat ollivat niin vaikeaselkoisia että täysnewbie(eli minä) ei niistä saa mitään selvää XD

thefox [04.02.2003 21:01:58]

#

Win32: nasm-0.98.35-win32
DOS: nsm09835.zip
Ja se on edelleen assembleri, ei kääntäjä.
Syntaksi selviää kun ajat assemblerin ilman parametreja, + hanki esimerkkejä.

Tumpi [04.02.2003 21:40:13]

#

hmm... Tuolta MbNetin uutisista löyty tällänen osote: http://pages.sbcglobal.net/oea/logs.html.

Menkää ja lukekaa.

Grey [05.02.2003 02:10:13]

#

Huh.. Päivitin tässä äsken kotisivuni tyystin. Täytyy sanoa että oli aikamoinen homma, mutta paranipa ulkoasu ties kuin suurella kertoimella. Itseasiassa, ne näyttävät vasta nyt kunnon pelisivuilta, tai ainakin lähes melkein. Osoite löytyy profiilista, ja niitä sivuja vielä sitten päivittelen lisää lähipäivinä, kunhan olen ensin levännyt tarpeeksi.

-Grey-

Gevil [05.02.2003 18:32:01]

#

lainaus:

Pahat pojat on ainakin kavereiden mielestä ollut ihan hyvä. Onko kukaan sitä käynyt katsomassa ja montako tähteä antaisitte?

4/5 tähteä antaisin. Ihan hyvää läppää heittävät siinä. Itse ainakin repeilin ääneen teatterissa. Vähän läpinäkyvää oli naiskatsojien kosiskelu kyseisessä leffassa: pojat oli ilman paitaa puntteja nostelemassa lähes koko leffan ajan. :) Jeps, ihan mukava kokemus.

TeeVee [05.02.2003 20:51:02]

#

lainaus:

Ja se on edelleen assembleri, ei kääntäjä.

Eikös tuon olisi voinut sanoa (edes) vähän kohteliaammin, kunm minä en ole oikein in noissa assembler jutuissa :D

Grey [09.02.2003 22:15:47]

#

Pystyisikö joku sanomaan että onko seuraavanlainen kokoonpano mitenkään paras mahdollinen? En tarkoita tehoja vaan yhteensopivuutta.

Gigabyte GA-7DXE (AGP4x, 5xPCI, 3xDDR, ATA100)
AMD Duron 1300 Mhz + AMD Cooler Master CP5-6J11C-0L
256 Mt DDR Kingston
80 Gt 7200 rpm (Valmistajaa en muista. Piristäkää siis muistiani.)
GeForce 4 Ti4200P Turbo 128 Mt TV-out
SB Live 5.1 Player
Lite-On 48x/12x/48x
TeleWell ADSL - modeemi (USB) + Ohjelmisto
Logitechin Optinen Hiiri (USB) + Ohjelmisto
APC:n UPS (USB) + Ohjelmisto

Ja ohjelmistona on.

Windows 98 SE (Ver 4.10.2222 A)
Zone Alarm
AntiVir
VCool
MSN Messenger (Ver 2.2.1053)

Mikä on siis tämän kokoonpanon kaikki mahdolliset heikkoudet? Olisi hyvä tietää, sillä siinä on sellaisia, jotka saattavat jumiuttaa koneen ainakin pari kertaa kuukaudessa ja jumiintumista en siedä yhtään, ja sen kyllä huomaa koneen kotelon naarmuista :-P

-Grey-

progo [10.02.2003 08:12:15]

#

Tuossa kokoonpanossa voi heti huomioida että on SB-äänikortti, tosin nyt kun ollaan siirrytty DOS-ajoista niin.. Geforce toimii ajureineen suht.kot hyvin.. (verraten omaan Radeon 8500:n (perkeleen catalystit!!)) Tuo jumiutuminen hoituisi ennenminkin Win2k/WinXP/Linux -käyttikseen vaihdolla :) Ja jos pyörittelet _vain_ noita ohjelmia pääsääntöisesti niin eiköhän pahin pullonkaula ole siinä käyttöjärjestelmässä.. ;)

thefox [10.02.2003 12:51:27]

#

Miten tiedoista "80 Gt 7200 rpm" pitäisi kenenkään muka saada kiintolevyn valmistajaa selville? :)
W98SE kannattaisi ehkä vaihtaa tai muuten saattaa kone välillä vetää hieman jumia :)

Grey [10.02.2003 16:02:39]

#

Kiintolevy on Seagaten, kun sitä katsoin tässä. Minulla kun on nyt kotelo auki varmuuden vuoksi, sillä olen yhä enemmän alkanut epäillä lämpenemistä syyksi niihin äkillisiin sammumiseen. Jooh, lämmöt prossussa nyt 37 C ja kotelon sisällä 32 C. Ennen oli 48 ja 39. Asia mihin ei taida auttaa käyttiksen vaihtaminen laisinkaan, vaan joko tuulettimen taikka kotelotuuletuksen parantaminen ^_^

Hm.. Vaan mitenkä homma hoituu? Lämmöt kun näyttäisivät olevan nyt aikas hyvissä lukemissa, kun kotelo on auki. 10 astetta alhaisemmat. Ja minä en harrasta ylikellottamista. Minulla vain kuumenee tuo 1300 Mhz aika äkkiä. Varsinkin kun kyseessä on AMD.

-Grey-

progo [10.02.2003 17:03:47]

#

lainaus:

Lämmöt kun näyttäisivät olevan nyt aikas hyvissä lukemissa, kun kotelo on auki

Kaikkialta voi lukea, että kotelon ollessa auki tuuletus toimii heikosti ja saattaa jopa kuumentaa entisestään prossua/muisteja..

tomaattigeeni [10.02.2003 17:12:04]

#

lainaus:

Kaikkialta voi lukea, että kotelon ollessa auki tuuletus toimii heikosti ja saattaa jopa kuumentaa entisestään prossua/muisteja..

Niinkö? Minun koneessani lämmöt ovat n. 2-3 astetta alempana kun kotelo on auki. Ja kone on AXP 1600+.

Grey [10.02.2003 18:00:29]

#

Jos on kovin ahdas tila ja kovin tehokas laitteisto, sinne varmasti kertyy lämpöä paljon nopeammin kuin laajempaan tilaan. 38 ja 33 lämmöt tällä hetkellä koneessani. Ja huoneeni lämpötilasta en ole varma, mutta uskoisin sen menevän 25 asteen paikkeille ^_^

-Grey-

PS. Muuten, millaisia kotelotuulettimia suosittelette?

Blaze [10.02.2003 19:41:54]

#

lainaus:

Geforce toimii ajureineen suht.kot hyvin.. (verraten omaan Radeon 8500:n (perkeleen catalystit!!)))

Et oo sattunu kokeileen 3dfx:n korttia Win2k/XP:llä?
Kaikki siniset ruudut, mitä oon w2k:lla onnistunu saamaan on maininnu 3dfxvs.dll:n. Tosin kun ajureita väsätään vapaaehtoisvoimin vanhoja haXXX0roimalla ja Linuxin ajureita porttaamalla, niin onko tuo nyt sitten niin ihme...

progo [10.02.2003 20:27:42]

#

Jaa :) No en ole tietoinen niistä muttei Catalystejäkään voi kehua toimivuudesta..

Vilikki [11.02.2003 08:16:31]

#

lainaus:

Kaikkialta voi lukea, että kotelon ollessa auki tuuletus toimii heikosti ja saattaa jopa kuumentaa entisestään prossua/muisteja..

Niinhän sitä lukee monessa paikassa, mutta ainakin oma AT-kotelo on viileämpi kotelo auki... ;-) varmaan ainakin uudemmissa koteloissa tuo väite pitää paikkansa...

Antti [11.02.2003 13:59:10]

#

ATI:n ohjaimet ovat bugisemmat kuin nVidian - valitettavasti. Itselläni on Radeon 8500 kotikoneella ja saan silloin tällöin sinistä ruutua. Aiempi ohjain oli joku Geforce (en muista mallia), joka toimi kuin kello.

Juttelin ATI:n maahantuojan kanssa (minun hyvä tuttu) ja hän sanoi suoraan, että ATI:lla on näitä ongelmia - aina voi yrittää päivittää ajureita, johin tulee korjauksia vähän väliä.

TripleX on julkaissut Geforce 4:n perustuvan hopeidulle laudalle (vähentää lämpöongelmia 30%) rakennetun Ti4800SE - mallin. Loistava vempain! Häviää tosin tehossa hieman ATI Radeon 9700:lle, mutta ajuri- ja lämpöongelmaton.

progo [11.02.2003 15:43:36]

#

Ikävä juttu kun ATI ei ole jaksanut luoda kunnollisia ajureita.. Itse ottaisin rutkasti hitaamman Geforce 3:n jossa ei olisi kuitenkaan ollut sitten niitä iänaikaisia bugeja.. Tietääkös kukaan miksi ATIn Catalyst 2.x ajureista voi säädellä hirveän paljon erilaisia asetuksia kun taas kolmosessa ei ole semmoinen mahdollista (sieltä näytön ominaisuudet->Lisäasetukset jne.. ) sellaiseen.. ?

Kossu [11.02.2003 16:01:41]

#

ATI:n ajureista / näytönohjaimista puheen ollen.
Ostinpa tässä pari päivää sitten Radeon 9100LE:n. Noh, kotiin päästyäni asentelin ja sehän toimi mainiosti. On toiminut tähänkin saakka, MUTTA! Olisi pieni ongelma: TV-Out ei oikein ota toimiakseen. Kyllähän tämä boot-tekstit ja yms. näyttää mutta Windowsiin päästyäni kuva alkaa olla väripuuroa (ei maistu hyvälle). Kaverilta kysäisin ja hän sanoi: "Asetuksissa pitäis olla semmonen nappula, jolla saa TV-asetukset päälle." Katselin, mutten löytänyt. Kaikkialla muilla IRC:ssä olleilla oli toiminut Ratukoidensa TV-Out oikein. Olen kyllä kokeillut eri ajureita, mutta en ole saanut tulosta aikaan. Pitäisikö Windowsin tunnistaa TV omana näyttönään vai ... Kyllä tämä aina jonkun tuntemattoman näytön löytää, mutta mistäs hommaan tälle ajurit?

Grey [15.02.2003 01:13:00]

#

Kun Windowsilla on nyt vähän tapana tallentaa asioita, esim. nettiosoitteita ja muuta, mihin ei muuten auta selaimen välimuistin tyhjennys, mistä haluaisi päästä eroon, niin kuin tässä tein ja vapautin 25 Mt kovalevytilaa, niin mitenkäs pääsen siitä kaikesta eroon mahdollisimman varmasti? En tarkoita formatointia. Siinä olisi liikaa hommaa. Riittää että pääsem deletoimaan kaiken sen, mitä Windows on luvatta minusta tallentanut muistiinsa. Ideoita, ehdotuksia, muuta?..

-Grey-

PS. Älkää ajatelko mitään. En minä paljastumisen pelossa, yksin kun asun, vaan ihan periaatteen vuoksi ^_^

progo [16.02.2003 21:02:01]

#

Hanki joku softa kuten Empty Temp Folders joka poistaa jotenkuten tavarat.. Eraser lisäksi siihen että saa korkean turvan poistetuille.

lainaus:

PS. Älkää ajatelko mitään. En minä paljastumisen pelossa, yksin kun asun, vaan ihan periaatteen vuoksi ^_^

LOL

Olli Vanhoja [16.02.2003 22:46:45]

#

Safe clean utilies

anomizer [17.02.2003 02:57:08]

#

oliko kukaan muuten siellä mielenosoituksessa irakia ja usaa
vastaan?
Ite oli.
15 000 ihmistö..huh huh

progo [17.02.2003 07:47:19]

#

lainaus:

oliko kukaan muuten siellä mielenosoituksessa irakia ja usaa
vastaan?

Enpä ollut.. Todennäköisesti en olisi kerinnyt kiiruhtaa itä-suomesta asti parin päivän varoitusajalla..

lainaus:

15 000 ihmistö..huh huh

Juuh.. toivottavasti ottaisivat opikseen (siis Bush). :)

Olli Vanhoja [17.02.2003 11:18:28]

#

missäs se oli?

Vilikki [17.02.2003 16:59:48]

#

lainaus:

missäs se oli?

Niitä mielenosoituksia oli vähän eri puolella Suomea... Iisalmessa oli huimat 2-3 henkeä osoittamassa mieltään... ;-D

Grey [17.02.2003 17:11:25]

#

Mielenosoitukset ja sota ovat minun pienin huolenaiheeni tällä hetkellä. Suositelkaa minulle AMD Duroniin (1300 Mhz) prossutuulettimia..

-Grey-


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta