Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Settings...

Jamma [26.12.2002 20:10:05]

#

Eli tällä kertaa olisi tälläinen:

http://saato.daug.net/settings.php

Kun on valittuna esim. tekninen häiriö niin se pistää vaikka tiedostoon "settings.txt" rivit:

<?php
$kuva = "kuvat/hairio.gif";
?>

kun valitaan webcam niin se kirjoittaa:

<?php
$kuva = "kuvat/webcam.gif";
?>

jne.. Toivottavasti lukija tajusi... Tämä example auttaa PALJON eteenpäin jos tämän joku osaa tehdä..

Jamma [26.12.2002 20:53:19]

#

Jotku on sanonu tätä huonoksi tyyliks tehdä asetus tiedosto josta haetaan muuttujan arvo.... Mutta miten se sitten kannattais tehdä... Itse olen käyttäny niin että arvo on noin tekstitiedostossa ja sitten se incluudataan haluttuun paikkaan... Mut viisaammat voi kertoa ja antaa ohjeita... Sitä varten ohjelmointiputka on että saadaan tietoa.

Antti Laaksonen [26.12.2002 23:30:03]

#

Itse tallentaisin asetukset jokseenkin seuraavalla tavalla. Aluksi luodaan tiedosto, joka sisältää tietyn määrän asetuksia, kukin omalla rivillään. Skripti avaa ne taulukkoon, josta niitä on mahdollista tutkia ja muuttaa. Lopuksi skripti tallentaa uudet arvot takaisin tiedostoon.

***asetukset.dat
7

***asetukset.php
<?php

//Haetaan tiedoston sisältö taulukkoon.
$d=file("asetukset.dat");

//Näytetään ensimmäinen asetus, ja arvotaan sille uusi arvo.
echo "Asetus [0] on: ".$d[0];
$d[0]=rand(1,10);

//Tallennetaan asetukset tiedostoon.
$k=fopen("asetukset.dat","w");
for ($i=0;$i<count($d);$i++) {
   fwrite($k,$d[$i]."\n\r");
}
fclose($k);

?>

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta