Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: 2 Examplea haussa

Jamma [25.12.2002 19:28:43]

#

Otsikon mukaan 2 examplea haussa joita en tahdo löytää. Joulun kunniaksi joku voisi kirjoittaa tänne ne.

Esim1. Miten voin lukea tiedostosta erkki.txt 10viimistä riviä ja sitten printata ne.

Esim2. Tiedostossa erkki on nytten 9 riviä tekstiä, nyt siihen tulee kymmenes rivi (eli täytetään alhaalta kokoajan) kun 10 rivi tulee niin se poistaa ylimmän rivin. Eli tiedoston maximi olisi 10 riviä.

trinit [25.12.2002 20:00:52]

#

lainaus:

Esim1. Miten voin lukea tiedostosta erkki.txt 10viimistä riviä ja sitten printata ne.

<?php
    $tiedosto = file("erkki.txt");

    for ($i = count($tiedosto) - 11; $i < count($tiedosto); $i++)
    {
        echo $tiedosto[$i] . "<br>\n";
    }
?>

lainaus:

Esim2. Tiedostossa erkki on nytten 9 riviä tekstiä, nyt siihen tulee kymmenes rivi (eli täytetään alhaalta kokoajan) kun 10 rivi tulee niin se poistaa ylimmän rivin. Eli tiedoston maximi olisi 10 riviä.

<?php

    // Tätä ennen on tiedostoon lisätty kymmenes rivi

    $tiedosto = file("erkki.txt");
    unlink("erkki.txt");

    $ff = fopen("erkki.txt", "a") or exit("Tiedostoa ei saatu avattua");
        for ($i = 1; $i < count($tiedosto); $i++)
        {
            fwrite($ff, trim($tiedosto[$i]) . chr(13) . chr(10));
        }
    fclose($ff);

?>

Lisää infoa tiedostojen käsittelystä FAQ:ssa https://www.ohjelmointiputka.net/faq.php?sivu=3

edit: lisätty linkki FAQ-sivulle

Jamma [25.12.2002 20:03:25]

#

Kiitos paljon

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta