Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Laatikot

Sivun loppuun

LL [22.12.2002 13:36:15]

#

Mitenkä php:llä saadaan tehtyä tuommosia laatikoita, jotka on viestin lähettäjän nimen ympärillÄ?

LL [22.12.2002 13:37:21]

#

Mitäh? En voi muokata viestiäni, vaikka sen lähetyksestä on muutama minuutti...

Antti Laaksonen [22.12.2002 13:44:23]

#

Kokeilepa kirjautua sisään uudestaan, sen jälkeen ongelmaa ei pitäisi enää esiintyä.

Ja tuollaisen laatikonhan saat esimerkiksi tekemällä taulukon, jolla on tietty taustaväri. Php:tä et siihen tarvitse, voit katsoa mallia vaikka tämän sivun html-koodista.

m: kirjoitusvirhe

LL [22.12.2002 13:51:32]

#

En saa selvää html-koodista. On niin sekavaa puuroa.

LL [22.12.2002 13:53:38]

#

Niin, ja haluaisin tämmöiset jutut koodina. Vastaajan pitää kyllä kirjoittaa se koodi, mutta saisin paremmin selvää. Nytkin, voisiko joku näyttää tuon koodina?

snakari [22.12.2002 14:04:16]

#

no jos tommosen homman haluat niin se onnistuu vaikka tableilla:

<table width="600" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">
  <tr>
    <td width="100%" bgcolor="#ffcc00">nimi</td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="100%" bgcolor="#ffffff">viesti</td>
  </tr>
</table>

en nyt testannu mutta ylä homma on oranssi ja alhaalla valkoinen.
ja tonne väliin tunget jotain phptä niin sitten on jo hyvä. ja voihan edes jotain opetella?

LL [22.12.2002 14:04:20]

#

Selitetäänpäs tarkemmin. Olen tekemässä vieraskirjaa. Haluaisin, että lähettäjän nimi olisi tuomosen laatikon sisällä. Mitenkä onnistuu?

snakari [22.12.2002 14:13:57]

#

no justhan pistin sulle html systeemin siihen. sitten tunget tuon loopin sisään ja sit nimen tilalle se muuttuja jossa nimi on ja viestin tilalle se muuttuja missä viesti on.
ja jos et tajunnu nii lukase se php manuaali pariin kertaan läpi, tai ota valmis vieraskirja.

LL [22.12.2002 14:16:56]

#

lainaus:

tai ota valmis vieraskirja.

En tee sitä sivuille. Omaksi huvikseni.

lainaus:

no justhan pistin sulle html systeemin siihen

En huomannut että laitoit. Oma viestini nääs tuli 4 sekunttia myöhemmin :)

LL [22.12.2002 14:19:49]

#

Argh! Mikäs tässä koodissa häikkää:

<?php
$nimi = $HTTP_POST_VARS['nimi'];
$palaute = $HTTP_POST_VARS['palaute'];
$tiedosto = "tiedosto.txt";
$fp = fopen($tiedosto, 'w');
fwrite ($fp, "<table width="600" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">");
fwrite ($fp, "<tr><td width="100%" bgcolor="#ffcc00">$nimi</td></tr>");
fwrite ($fp, "<tr><td width="100%" bgcolor="#ffffff">$palaute</td></tr></table>");
fclose ($fp);
?>

Erroriksi tulee: Parse error: parse error, unexpected T_LNUMBER in c:\apache\htdocs\k_lisaa.php on line 6

snakari [22.12.2002 14:38:53]

#

lainaus:

<?php
$nimi = $HTTP_POST_VARS['nimi'];
$palaute = $HTTP_POST_VARS['palaute'];
$tiedosto = "tiedosto.txt";
$fp = fopen($tiedosto, 'w');
fwrite ($fp, "<table width="600" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">");
fwrite ($fp, "<tr><td width="100%" bgcolor="#ffcc00">$nimi</td></tr>");
fwrite ($fp, "<tr><td width="100%" bgcolor="#ffffff">$palaute</td></tr></table>");
fclose ($fp);
?>

jos muuttaisit sen:

<?php
$nimi = $HTTP_POST_VARS['nimi'];
$palaute = $HTTP_POST_VARS['palaute'];
$tiedosto = "tiedosto.txt";
$fp = fopen($tiedosto, 'w');
fwrite ($fp, '<table width="600" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">');
fwrite ($fp, '<tr><td width="100%" bgcolor="#ffcc00">$nimi</td></tr>');
fwrite ($fp, '<tr><td width="100%" bgcolor="#ffffff">$palaute</td></tr></table>');
fclose ($fp);
?>

jos nyt lukisit sen manuaalin kuitenkin..

LL [22.12.2002 14:49:12]

#

Ei toimi. Laitoin edellisessä sivussa nimeksi "Late", niin ohjelma tallentaa tiedostoon "$nimi". Missä nyt on vika?

thefox [22.12.2002 14:53:17]

#

Ehkäpä muuttamalla rivit muotoon tyyliin:

fwrite ($fp, "<tr><td width=\"100%\" bgcolor=\"#ffffff\">$palaute</td></tr></table>");

Ja kuten Simo jo sanoi, lue sitä manuaalia.

LL [22.12.2002 14:55:27]

#

Joop, no täytyypä imuroida...

LL [22.12.2002 15:02:45]

#

Ei ole suomeksi opasta, eikä englannintaito riitä :( Ja tuo fawkz:in juttu muuten toimii, mutta edelleen tulee vain "$nimi" ja alemmaksi "$palaute".

snakari [23.12.2002 13:10:21]

#

jos pistät

$muuttuja="paskaa". $nimi ."lisää paskaa". $viesti;

niin ainakin toimii

pushpabon [26.12.2002 16:56:43]

#

LL, kannattais englantia opiskella, ei kaikkea suomeks saa.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta