Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Tallennus ongelma

Sivun loppuun

LL [21.12.2002 21:34:53]

#

Olen harjoittelemassa php:tä, ja kun yritin tehdä tämmöistä tallennus jutskaa tuli pieniä ongelmia. Tässä koodi:

index.php:

<form action="k_lisaa.php" method="post">
Nimesi: <input type="text" name="nimi" size="5" maxlength="80" value="">
<br>
<input type="submit" value="Kerro">
</form>

k_lisaa.php:

<?php
$tiedosto = "tiedosto.txt";
$fp = fopen($tiedosto, 'w');
fwrite ($fp, $nimi);
fclose ($fp);
?>

Eli kun on kirjoittanut nimen, ohjelma siirtyy k_lisaa.php:hen mutta tiedostoon ei tule nimeä. Missä vika?

thefox [21.12.2002 21:40:59]

#

Ehkä ongelmasi on se nykyisin melko yleinen, että tuota nimi -muuttujaa ei ole suoraan määritelty. Tämä omi(naisuus/tuisuus)han on PHP:n uusimmissa versioissa oletuksena pois päältä.

$HTTP_POST_VARS['nimi']

voisi sen sijaan jopa toimia :)

LL [21.12.2002 21:42:12]

#

Öhh... Olen todellakin aloittelija. Minne tuo pitäisi laittaa?

Antti Laaksonen [21.12.2002 21:50:27]

#

Vika on todennäköisesti siinä, ja trinit on kirjoittanut hyvän opastuksen aiheesta FAQ:iin:
https://www.ohjelmointiputka.net/faq.php?sivu=3#24

LL [21.12.2002 21:54:17]

#

Oho! Anteeksi! En yleensä noita FAQ:ta katso...

LL [21.12.2002 21:56:16]

#

Argh! En ymmärrä FAQ:asta mitään. Näyttäisikö joku toimivan koodin(siis pelkkä lisäys).

LL [21.12.2002 22:27:57]

#

Nyt sain toimimaan. Kiitos avusta!

trinit [22.12.2002 12:15:53]

#

$HTTP_POST_VARS['nimi']

Juu tuolla saat sen, LL, toimimaan. Ja kerrotaan nyt vielä, että mikäli käytät PHP-tulkin versiota 4.10 tai uudempaan voit lyhentää tuon em. taulukon nimen $_POST mukaiseksi. Muut taulukot löydät sitten siitä FAQ:sta


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta