Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Tekstitiedoston muokkaus PHP:llä?

Sose [21.12.2002 10:33:57]

#

Eli kysymykseni on seuraavanlainen... Onko PHP:llä mahdollista avata jotain tiedostoa tekstilaatikkoon ja muokata sitä? Ja tallentaminen tietenkin olisi myös tärkeä. En oikein hallitse PHP:tä, joten kaipaan ISOJA neuvoja tai koko koodin.
~Sose~

mikko [21.12.2002 11:19:46]

#

Tottakai on mahdollista. Haluaisit varmaan avata tekstitiedoston? Tutkipa noita koodivinkkejä, php on aika loogista englannin taitaville.

Antti Laaksonen [21.12.2002 11:46:38]

#

PHP:llä pystyy helposti avaamaan tiedoston textareaan ja tallentamaan sen sitten myöhemmin. Annan nyt valmiin skriptiparin, kun sattuu olemaan valmiina:

//tiedosto.php
<html><body>
<?php
if ($tiedosto=="") {echo "Tiedostoa ei löytynyt!";exit;}
$d=file($tiedosto);
echo "Käsitellään: ".$tiedosto."<br>";
echo "<form action='tallenna.php?tiedosto=".$tiedosto."' method='post'>";
echo "<textarea name='data' rows=20 cols=80>";
for ($i=0;$i<count($d);$i++){
	echo $d[$i];
}
echo "</textarea><br>";
echo "<input type='submit' value='tallenna'>";
echo "</form>";
?>
</body></html>
//tallenna.php
<html><body>
<?php
if ($tiedosto=="") {echo "Tiedostoa ei löytynyt!";exit;}
if ($data=="") {echo "Ei voi tallentaa tyhjää!";exit;}
$d=fopen($tiedosto,"w");
fputs($d,stripslashes($data));
fclose($d);
echo "Tallennus suoritettu onnistuneesti";
?>
</body></html>

Skriptiä käytetään näin:

http://www.palvelin.net/hakemisto/tiedosto.php?tiedosto=testi.txt

Huomaa, että käsiteltävällä tiedostolla on oltava muokkausoikeudet, jotta skripti toimisi. Jos käytät PHP:n uudempaa versiota, joudut ehkä muokkaamaan noita formista lähetettyjen muuttujien nimiä.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta