Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Uusi kilpailu?

Sivun loppuun

anomizer [06.12.2002 20:24:10]

#

Millonkohan tänne tulee taas kilpailu?
Vois olla taas joku pelin teko juttu..

KimmoKM [06.12.2002 21:11:40]

#

Joo. Minustakin kilpailu pitäisi järjestää. (Mielellään ei valtavan vaikeaa aihetta, että itsekkin voin osallistua.) Peli kyllä on hyvä aihe, ongelmana on millainen peli.

snakari [06.12.2002 21:22:02]

#

ei mitään demoa.
joku tasohyppely?

Antti Laaksonen [06.12.2002 21:28:35]

#

Näillä näkymin kilpailua ei aivan pian ole luvassa, joulun tienoilla on kylläkin tulossa muita uudistuksia Ohjelmointiputkan toiminnassa. Syy tähän on se, että sopivia palkintoja on hankala keksiä/hankkia.

Lare [06.12.2002 21:41:01]

#

Ei niiden palkintojen niin hirveen kummosia pitäis olla. Jos joku ei niin laaja kisa, niin ei välttämättä muuta kuin "maine ja kunnia":)

KimmoKM [06.12.2002 21:50:17]

#

Palkinnot ei tärkeitä, parasta on, että kilpailu tulee.

anomizer [06.12.2002 22:01:21]

#

--IDEA---
Jos sais tehä minkälaisen pelin tahansa.
Ja parhaan toteutuksen jne... mukaan tulisi ykköspalli.
ja joku 6 parasta "palkitaan" (Annetaan kunnian osoitus..)
tai jotain tollast...

KimmoKM [06.12.2002 22:14:23]

#

Tuo idea, ei ole niin hyvä, koska se suosii jo valmiiksi hyviä pelejä tehneitä. Lisäksi aihe on liian laaja, eikä pelejä siten oikein voi vertailla.

anomizer [07.12.2002 00:06:24]

#

niin...no se oli vaan tommonen idea...

trinit [07.12.2002 11:22:52]

#

Ehkä seuraavan kilpailun aihe voisi olla jokin muu kuin peli. Yksi idea mikä itselläni on pyörinyt jonkinaikaa on tehdä keskusteluohjelma tyyliin ICQ ja IRC. Ohjelmaan kuuluisi silloin kaksi ohjelmistoa: palvelin ja asiakasohjelma.

Palvelinohjelma olisi PHP:llä tehty skriptikokonaisuus joka vastaa asiakasohjelman komentoihin, pyyntöihin jne. Palvelin pitäisi kirjaa kuka on kirjautuneena sisälle ja päivittää keskustelijalistaa sen mukaan miten keskustelijoita liittyy ja poistuu palvelimelta.

Asiakasohjelma sitten olisi käyttöliittymä keskustelijalle. Tähän ohjelmaan annettaisiin oma nimimerkki jolla liitytään keskusteluun ym. Kun asetukset ovat kunnossa, ohjelma ottaa yhteyden palvelimeen, kirjaa keskustelijan sisään ja alkaa näyttämään keskustelua.


Tosin nyt kun sitä tarkemmin ajattelen, niin taitaa olla _hieman_ liian laaja kilpailun aihe :) Aikaakin vaadittaisiin varmaankin 2-3 kuukautta koska pitäisi tehdä kaksi ohjelmaa. Lisäksi aihe rajoittaa ohjelmointikielet PHP:hen ja Windows/Linux -pohjaisiin ohjelmointikieliin (QB:lla ei taida asiakasohjelman teko onnistua).

No, tämä oli vain idea.

progo [07.12.2002 13:01:43]

#

Tosiaan tuo trinitin keskusteliohjelma tökkää siihin, että tarvitaan niitä tiettyjä kieliä sen rakentamiseen.. kilpailutyön tulisi olla sellainen, minkä voi luoda millä tahansa kielellä... (ihan ilman heksakräkkäytymisiä :)

Heikki [07.12.2002 13:02:54]

#

Mielestäni joku peliohjelmointi-kilpailu olisi hyvä...

Gevil [07.12.2002 13:29:04]

#

Jos mennään pelien puolelle, niin ehkä voisi olla sellainen kisa että voittaja on se joka tekee/keksii pelin, jonka idea on ennennäkemättömin. Siis omaperäisyys palkitaan. Palkitaan vaikka sitten sillä maineella ja kunnialla.

KimmoKM [07.12.2002 14:25:48]

#

Trinitin idea tosiaan tökkää kielten vähyyteen, ja aiheen laajuuteen. Kilpailun pitäisi olla sellainen, että kuka tahansa voi osallistua.

snakari [07.12.2002 14:29:15]

#

ihan vaan pelikilpailu. mulla olis jo omaperänen ideakin valmiina..

trinit [07.12.2002 17:57:50]

#

lainaus:

Tosiaan tuo trinitin keskusteliohjelma tökkää siihin, että tarvitaan niitä tiettyjä kieliä sen rakentamiseen.. kilpailutyön tulisi olla sellainen, minkä voi luoda millä tahansa kielellä

lainaus:

Trinitin idea tosiaan tökkää kielten vähyyteen, ja aiheen laajuuteen. Kilpailun pitäisi olla sellainen, että kuka tahansa voi osallistua.

Totta puhutte, kielet rajoittavat ideaa aika paljon. Pitää kehitellä jotain muuta ideaa...

KimmoKM [07.12.2002 20:09:58]

#

Tuo mikä tahansa pelikin suosii jo hyviä pelejä tehneitä. Tälläkin ketaa (?), pitäisi aihetta rajata.

Gevil [07.12.2002 20:41:26]

#

No voi pieniä. Minä olen kyllä sitä mieltä että joiltakin on nyt kilpailun yleisluontoinen idea jäänyt hämärän peittoon: kilpailussa näet mitataan parhautta; vahvin henkilö voittaa. Jos ruetaan whinee, et entäs nää heikommat.. niin pitäskö sitte kaikille jakaa jotain lohdutuspalkintoja..? Vai rupeetteko te vaatii sarjoja painoluokan tai älykkyysosamäärän mukaan? Jotain rajaa sentään, vahvin voittaa. Jos ei kilpailu miellytä; ei ole osaamista aiheesta, niin aina voi odottaa seuraavaan kilpailuun ja osallistua siihen? Vai?

Ihan selvennykseksi: en puhunut kenestäkään henkilöstä erikseen, vaan mitä nyt tämän threadin yleinen keskustelu on antanut ymmärtää tälläistä. Ja tämähän on sitten oma mielipide.

Jogge [07.12.2002 20:45:21]

#

Joku kilpailu sais kyllä tulla... Ihan sama onko palkintoa vai ei (ei ainakaan mua haittais, vaikka ei oliskaan). Joku peli varmaan olis hyvä ideaksi, kunahan nyt joku kilpailu tulee.

progo [07.12.2002 21:46:35]

#

Kunnon strategiapelin tekeminen ottaa kyllä voimille, (jo pelkkä suunnittelu :) ja siinä samalla kyllä tarvitaan henkistä voimaa enemmän kuin kylliksi.. := Siinäpä idea!

TeeVee [07.12.2002 22:06:33]

#

Tuo trinitin ohjelma olisi loistava. Moisen tekoon kuitenkin täytyisi varata 2-3 kuukautta. Ja kielet, joilla ohjelma olisi järkevintä toteuttaa, olisi tietenkin VB ja C++. Itselläni ohjelmoinnin alkutaipale on vielä käynnissä, joten kilpailussa voisi yksinkertaisuus kiehtoa.

Tumpi [07.12.2002 22:56:08]

#

Eikös jokin "wizardi"-ohjelma ois hyvä? Sellasen voisi tehdä monilla kielillä...

Sis esim. joku kotisivujenteko-wizardi...?

TeeVee [08.12.2002 09:54:36]

#

Mutta mutta, ehkäpä notepadin haastaja olisi sopiva aihe :?

progo [08.12.2002 10:09:37]

#

Wizardi olisi oikein huva.. sen wizardin kohdetta (siis onko se kotisivuvelho, vai C++-autogeneraattori, vai kirosanakehitin :P) voisi sitten kattoa, että jos se saa toimivaa koodia, vaikka esim. C++:ksi, niin tietenkin se on vähän parempi kuin joku toinen velho, joka pukkaa HTML:ää jotain body-tagien verran ulos..

thefox [08.12.2002 11:32:32]

#

lainaus:

ei mitään demoa.
joku tasohyppely?

Liian laaja aihe jos kunnollista tasohyppelyä meinaat.. :)

lainaus:

--IDEA---
Jos sais tehä minkälaisen pelin tahansa.
Ja parhaan toteutuksen jne... mukaan tulisi ykköspalli.
ja joku 6 parasta "palkitaan" (Annetaan kunnian osoitus..)
tai jotain tollast...

Ei, ei, ei. Jälleen niin pirun laaja aihe että ketään tuskin kiinnostaa pelkän kunnianosoituksen takia moista peliä ruveta väsäämään :) Ja lopullisten tuotosten määrä voisi jäädä melko pieneksi.

lainaus:

Jos mennään pelien puolelle, niin ehkä voisi olla sellainen kisa että voittaja on se joka tekee/keksii pelin, jonka idea on ennennäkemättömin. Siis omaperäisyys palkitaan. Palkitaan vaikka sitten sillä maineella ja kunnialla.

Tämä olisi tavallaan hyvä idea, mutta vaikea tuomita... ja omaperäisiä ideoita on vaikea keksiä :)

lainaus:

Kunnon strategiapelin tekeminen ottaa kyllä voimille, (jo pelkkä suunnittelu :) ja siinä samalla kyllä tarvitaan henkistä voimaa enemmän kuin kylliksi.. := Siinäpä idea!

Joo mutta taas liian laaja aihe :) Tässä osallistujamäärät (tai ainakin lopulliset tuotokset) jäisivät varmasti vielä pienemmiksi kuin "minkälaisen pelin tahansa" -vääntökilpailussa.

lainaus:

Eikös jokin "wizardi"-ohjelma ois hyvä? Sellasen voisi tehdä monilla kielillä...

Wizardi tai jonkinlainen parseri olisi minusta ihan kelpo idea. Pienelläkin työllä saa jotain aikaan, jos haluaa, niin voi vääntää jotain suurempaakin :)

lainaus:

Mutta mutta, ehkäpä notepadin haastaja olisi sopiva aihe :?

Notepadiä parempaa ei ole vaikea vääntää ;) Tietysti todella lyhyellä ajalla olisi mielenkiintoista katsoa mitä porukat saisivat aikaan :)

Minun ääneni menevät nyt tuolle wizard ehdotukselle ellei parempaa tule :)

Grey [08.12.2002 12:11:40]

#

On tehty matopeli, joka on melkomoinen klassikko, jotenka eikö siis olisi sitten jo vaikka PacManin tai Tetriksen kaltainen juttu seuraava? Joku pulmapeli kenties? Siinä voisi olla ihan mukavasti haastetta ja jos keksii omaperäisen idean, sen hyödyntämisen ei pitäisi olla niin vaikeaa.

-Grey-

KimmoKM [08.12.2002 12:46:30]

#

Wizard-ehdotus vaikuttaa hyvältä. Samoin PacMan. Notepad-korvaaja on muuten hyvä, mutta siitä on vaikea saada huonompaa kuin muistio. Entä sitten ohjelma-editori, jossa olis Notepadin ominaisuudet, sekä värikoodaus yms. ohjelmointia helpottavia ominaisuuksia. Tällaisia on tosin jo paljon (Esimerkiksi Emacs, joka on kamalan vaikeakäyttöinen). Kumminkin PacMan tai Wizard olisi parhaita.

Gevil [08.12.2002 13:49:07]

#

Notepad ei ole huono. Se on hyvä siihen tarkoitukseen mihin se on tehty: muistioksi. :)

Hmm.. Kylläpä väki nyt pursuaa, välillä ihan toteutuskelpoisiakin, ideoita. Entäs jos olisi jonkinlainen algoritmistä ratkaisutaitoa vaativa kisa. Nopein algoritmi voittaa. Tehtävänannossa olisi vaikka jokin matemaattinen dilemma, algoritmin olisi tarkoitus ratkaista tämä mahdollisimman nopeasti. Tai jos ei matikkaa, niin vaikka jokin 3d-grafiikkaa piirtävä/pyörittelevä/muokkaava/tj algoritmi..? Siihen en ota kantaa, että tulisiko tämä tehdä jollain tietyllä kielellä vai onko kaikki kielet sallittuja..

KimmoKM [08.12.2002 14:12:57]

#

lainaus:

Entäs jos olisi jonkinlainen algoritmistä ratkaisutaitoa vaativa kisa. Nopein algoritmi voittaa. Tehtävänannossa olisi vaikka jokin matemaattinen dilemma, algoritmin olisi tarkoitus ratkaista tämä mahdollisimman nopeasti. Tai jos ei matikkaa, niin vaikka jokin 3d-grafiikkaa piirtävä/pyörittelevä/muokkaava/tj algoritmi..?

Entäs fraktaaligeneraattorti? Nopein ja monipuolisin voittaa. Tästä ei tosin ole mitään hyötyä, sitäkään mitä peleistä, mutta vaatisi matikkaa ja grafiikkaa.

Jogge [08.12.2002 15:03:37]

#

Pacmäni olis minun mielestäni ihan hyvä idea, koska semmoisen voisi tehdä melkein millä ohjelmointikielellä vaan.

Antti Laaksonen [08.12.2002 15:14:26]

#

Pacman on tosiaan harkitsemisen arvoinen idea - sen voi toteuttaa yhtä hyvin QBasicilla kuin Visual C++:llakin, ja jopa vaikka JavaScriptillä. Kun vain jostain saisi kunnon palkintoja, vai pitäisikö taas laittaa banneripaikka huhtikuuhun asti :)

Tumpi [08.12.2002 15:23:44]

#

Hmm... eikös neljä parasta kilpailuehdotusta vois pistää viikon kysymykseen, siitä sit tehtäis kilpailu mikä saa eniten ääniä ;D

thefox [08.12.2002 15:29:01]

#

Pacman kyllä ois hauska idea.. mukavahan sellanen ois väsätä :) Olisikohan mitenkään mahdollista että joku pienempi tai suurempi firma voisi sponsoroida jonkun pikkupalkinnon? Ei kuitenkaan ihan mahdottomalta tuntuisi.. jos vaan jonkun saisi huijattua mukaan ;)

snakari [08.12.2002 15:39:18]

#

pacman on kyllä ihan hyvä. ja palkinnot vois tulla joltain firmalta jos onnistuu. mutta jotain tietokoneisiin liittyvää kuitenkin

mikko [08.12.2002 15:56:43]

#

Eikös nämä suuret kotimaiset HardWare-kaupat(Coolputer, Jimm's..) sponsoroi aika paljon noita HW-sivustoja (toimittamalla tuotteita testiin puoli-ilmaiseksi jne.)? Ainakin näin olen käsittänyt. Kai Anttikin jotain pientä saisi ruinattua jostakin? ;)

KimmoKM [08.12.2002 16:49:09]

#

Palkintona sähköpostiosoite tyyliin kimmokm@ohjelmointiputka.net? Tai vähän kotisivutilaa? Äänet tosiaan Pacmanille.

mikko [08.12.2002 17:10:26]

#

Harvalle ainakaan on sähköpostiosoitteesta tai kotisivutilasta hyötyä. Joku konkreettinen palkinto motivoisi osallistumaan ihan eri tavalla.

Gevil [08.12.2002 17:13:26]

#

Kyseisen tyylisellä sähköpostiosoitteella en itse ainakaan mitään tekisi, niinkun palkintona. Kotisivutila voisi olla ihan jees, mutta mitenkähän pitkäksi aikaa tuon tilan saa käyttöönsä. Ei näet ole kovin paljon siitä hyötyä jos se on jonkun puolisen vuotta käytössä tj.. Jos jonkin firman tosiaan sais huijattua mukaan.. Suhteitahan aina löytyy, mut mitähän niiltä kehtais kysyä, muuta kuin jotain tyyliin kuulakärkikyniä.. Ei siinä muuten mitään, mut onko Antti valmis maksamaan postimaksuja näiden palkintojen postittamiseen voittajille? Ehkä paras palkinto olisi kuitenkin banneri-paikka.. Ei koidu kustannuksia Antille ja siitä toisaalta on ihan kivasti hyötyä..

Tai jos ei PacMania, niin tuleeko kellekään mieleen mitään muuta klassikkopeliä, josta ei ihan niin paljoa variaatioita ole vielä nähty kuin PacManista?

mikko [08.12.2002 17:26:00]

#

Niinpä, aika paha asioita on Belgiasta käsin hoitaa.

TeeVee [08.12.2002 17:34:54]

#

Delekoimme(lue:Siirrämme) palkinnonlähettämisen jollekkin, joka asuu Suomessa. Se, joka lähettää palkinnot, voisi mainita esimerkiksi etusivulla, joka tietysti antaisi mainetta ja kunniaa...


Itselleni tulee mieleen heti Pipeline! Vanhoilta kultaisilta Commodore 64 ajoilta tuttu peli. Siitä pitäisi tehdä muunnos tietokoneelle!

Gevil [08.12.2002 17:57:06]

#

Kukahan on vapaaehtoinen delegoimaan? Edelleen kysyn: kuka on valmis maksamaan postimaksun? Ei se ainakaan minua paljon lohduta jos nimeni mainitaan etusivulla, jos joudun itse maksamaan postimaksun.. Vai tekeekö Antti sitten tilisiirron delegoijalle? Edelleen Antti joutuisi maksamaan postimaksun..

Jos joku firma saadaan suostumaan tähän palkinnon lahjoittamiseen, niin ehkä voimme antaa firmalle osoitteen jonne tämä firma lähettää palkinnon. Näin saamme delegoitua palkinnon maksamisen ja kuljettamisen suoraan tälle ystävällismieliselle firmalle. Mistä tämän löydämme, on sitten eri juttu. Jos tälle firmalle antaa etusivulta vaikkapa mainospaikan vastineeksi?

Hmm.. pipeline? Onko se se peli jossa putkessa kulkee vesi ja pitää rakentaa putkea pisteestä a pisteeseen b jotta voittaa? Siitä pelistä kyllä on jo monia muunnoksia tietokoneelle, siis jos puhumme samasta pelistä. Idea on kyllä ihan hyvä, mitä muut sanoo?

KimmoKM [08.12.2002 18:12:04]

#

Onko se palkinto tosiaan pakollinen? Miksei pelkästään mainetta ja kunniaa? Nyt tuli mieleen myös Asteroids-tyyppinen peli.

Lare [08.12.2002 19:49:18]

#

Banneri olis palkintona hyvä. Jos pyydetään jotain firmaa rahoittamaan palkintoa, tottakai ne vaatii jotain vastineeksi. Esimerkiksi juuri sen banneri paikan. (Jos ei, niin hyvä) Ajatuksena olis hyvä ottaa äänestyksenä aihe ? (Tai sitten ei)

Antti Laaksonen [08.12.2002 21:45:12]

#

Kyllä kilpailuun palkinnot pitäisi saada. Joiltakin yrityksiltä niitä voisi löytyäkin, itselläni ei vain ole mihinkään alan yritykseen suhteita, ja ei nyt ihan sähköpostilla viitsisi ruveta pyytelemään. Banneripaikka sopivaksi ajaksi on tietysti vastapalvelus Ohjelmointiputkan suunnalta, jos joku yritys nyt sponsorointiin päättää ryhtyä.

Pekkuli [08.12.2002 22:30:23]

#

Mielestäni kilpailu ei tarvitse palkintoja. Maine ja kunnia riittävät.
Ehdotan Arkanoid-klooni kilpaa.

mikaelh [09.12.2002 00:59:34]

#

Kyllähän tuo kilpailu saa heti lisäkiinnostusta, jos siinä on jotain palkintoja. Tuon maine ja kunnia palkinnon kanssa on vähän niin ja näin.

mikaelh [09.12.2002 01:04:18]

#

Tuollainen pacmanin tapainen olisi kyllä kiva.
Tietenkin, jos aikoo voittaa, niin pitää kehittää omaperäisempi, kuin se alkuperäinen.

TeeVee [09.12.2002 08:56:26]

#

lainaus:

Hmm.. pipeline? Onko se se peli jossa putkessa kulkee vesi ja pitää rakentaa putkea pisteestä a pisteeseen b jotta voittaa? Siitä pelistä kyllä on jo monia muunnoksia tietokoneelle, siis jos puhumme samasta pelistä. Idea on kyllä ihan hyvä, mitä muut sanoo?

Juuri se. Idea olisi kyllä loistava. En ole löytänyt yhtä hyvää kloonia mikä Commodorella oli. Jos esim. minä saisin löydettyä palkintoja, olisiko Antti valmis maksamaan postituskulut?

anomizer [09.12.2002 09:00:48]

#

mutta nyttenhän Viikon kysymys on että haluatko Ohjelmointi Putkaan
jonkun kilpailun!

TeeVee [09.12.2002 09:43:37]

#

Takuulla haluan.

progo [09.12.2002 13:42:11]

#

lainaus:

Kyllähän tuo kilpailu saa heti lisäkiinnostusta, jos siinä on jotain palkintoja. Tuon maine ja kunnia palkinnon kanssa on vähän niin ja näin.

Todella, sehän olisi ilman palkintoa, sama kun tehdä peli, ja laittaa se nettiin.. :) Kaiken lisäksi muita innostuu ohjelmoimaan, ja saamme uusia ohjelmoijakykylupauksia :D

Grey [09.12.2002 13:44:01]

#

Pipeline kuullostaa siihen asti hyvältä idealta, kun miettii sen vaikeutta. Sekä ohjelmointitasolla että uusien ideoiden keksimisenä siihen. Vaikka siinä ei ehkä tarvitse olla välttämättä putkihommia, niin vaikea se silti on.. Hm.. Tuli muuten mieleen että Lemmings etäisesti muistuttaa Pipelinea. Kummassakin ohjataan jotain tiettyyn pisteeseen rakentamalla..

-Grey-

Vilikki [09.12.2002 13:53:00]

#

Hui että on taas tullut paljon keskustelua, vaikka olin vain muutaman päivän poissa... kenties paras olisi joku klassikkopeli toteutettuna mahdollisimman omaperäisesti, vaikka vapaavalintainenkin klassikkopeli...

snakari [09.12.2002 14:23:58]

#

mutta arvostelu on sitten hankalampaa. heitetään nyt vaikka tetris se on klassikko siitä on kyllä tehty miljoona versioo mutta siihen on helppo keksiä uusia versioita

Lare [09.12.2002 15:06:00]

#

Idea (huono sellainen) : Laitetaan lista, jossa on jotain näitä klassikkopelejä joista saa valita, mitä tekee.

Grey [09.12.2002 15:51:47]

#

Tetris, tai yleensäkin pulmapelit, ovat sellaisia joissa voi keksiä uusia ideoita. Joskin sellaisia ei ole keksitty pahemmin sitten Tetriksen, joka on kiistatta pulmapelien kuningas. Siis, ideana voisi olla jonkinlainen pulmapeli, jossa saa käyttää omaperäisyyttä, ja koettaa saada aikaan kiinnostava peli. Pulmapelit kun ovat kaikkein laajin genre minusta, ja sieltä voi löytyä miltei mitä tahansa.

-Grey-

anomizer [09.12.2002 16:03:21]

#

Tetris ,PacMan , muistipeli , korttipeli...?
joku noista?

kala [09.12.2002 16:43:40]

#

Tässä vähän lisää ideoita kilpailuun:

- First person shooter
- seikkailumatopeli...ensimmäisen kilpailun matopelistä olisi luvallista jatkaa ja kehittää eteenpäin
- yhden ruudun zelda-klooni, tai useammankin?
- porrasturvat-klooni
- radiojuontaja- tai radioasemasimulaattori
- pitfall-viidakkolentely
- outrun-tyylinen autopeli
- luolalentely

no okei.. sehkä toi seikkailumatopeli on vähän tylsä kun oli jo matopelikilpailu ja sata SimRadiotakin voisi olla tylsiä.

Gevil [09.12.2002 17:01:38]

#

1. Ehkä turhan vaikea aihe, jos meinaa ihan kunnon 3d shooterin väsätä.. ja kaikki siitä alaspäin onkin yhtä tyhjän kanssa..
2. Seikkailumatopeli? Seikkailupeli jossa liikutaan madolla? Ho-ö?
3. Yhden ruudun Zelda-klooni? Siis jokin roolipeli..? Turhan laaja.. vaatii aikaa.. juoni, grafiikka, koodaus.. yhden ruudun versiosta ei paljoa iloa ole..
4. Hmmh.. ei.. jokin variaatio edes.. pääpaino voisi olla fysiikan mallinnuksessa..
5. Uudenkaltainen idea.. mut.. hmm.. ei ehkä kuitenkaan.. sinäsä ihan hauska ois nähä minkälainen olisi simradio.. :)
6.Pitfall viidakkolentely.. mikä on pitfall.. kuulostaa turhan vaikealta tosin..
7. Entäs mikä on Outrun? Mutta Autopeli sinänsä voisi olla ihan hyvä idea.. Saisi tehdä joko 2d tai 3d autopelin, sen mukaan miten löytyy skilliä ja jaksamista..
8. Ei..

Ehkä on paras että pysytään suht helpoissa klassikko-peleissä, muuten kestää ikuisuus kehittelyssä..

Gevil [09.12.2002 17:03:49]

#

Voi ei. Nyt meni päivä lopullisesti pilalle :( Alempi laatikko on siis mun tekstiä.. ylempi on kalan (johon lisäsin noi numerot tosin..) Muokkaus, oi sitä ma niin kaipaan. :)

Grey [09.12.2002 17:06:14]

#

Sanomani idea uudenlaisesta pulmapelistä voisi olla tarpeeksi laaja, samalla kun idea ei ole liian mahdoton toteuttaa. Arvostelunkaan ei pitäisi olla vaikeaa. Toteutus ja peliin kiinni jääminen ratkaisevat :-)

-Grey-

Mike [09.12.2002 17:24:47]

#

lainaus:

6.Pitfall viidakkolentely.. mikä on pitfall.. kuulostaa turhan vaikealta tosin..

Pifalissa (ainakin siinä jonka minä tiedän 286 ajoilta) "tiputtiin" alaspäin aluksella ja koetettiin väistellä kaikkea vastaan tulevaa.

Tuosta pitfalista voisi olla aika mukavaa väsätä klooni, mutta alkuperäistä pitfalii ei mikään voita :-)

KimmoKM [09.12.2002 17:25:10]

#

lainaus:

Sanomani idea uudenlaisesta pulmapelistä voisi olla tarpeeksi laaja, samalla kun idea ei ole liian mahdoton toteuttaa. Arvostelunkaan ei pitäisi olla vaikeaa. Toteutus ja peliin kiinni jääminen ratkaisevat :-)

-Grey-

Muuten olisi hyvä, mutta liian vaikea keksiä uusia ideoita. :(
Jos vain keksisi niitä useita, hyvä aihe se olisi. Ei liian vaikeakaan, mutta edelleenkin (Kuten ennenkin olen kirjoittanut jo ainakin viidesti) olen PacManin kannalla.

snakari [09.12.2002 20:14:34]

#

no jos olis pacman? se on kiva peli (toisin kuin tetris)

Tulilintu [10.12.2002 18:41:22]

#

lainaus:

Ehkä on paras että pysytään suht helpoissa klassikko-peleissä, muuten kestää ikuisuus kehittelyssä..

Tosissaan on paras että on joku yksinkertainen. Ja PacMan ois kova vois ehkä itekki keskeyttää PlanetWarriorssin teon ja koodata sellasen

snakari [10.12.2002 18:47:44]

#

pacmani vaan kisaan..

Tulilintu [10.12.2002 18:49:15]

#

No Antti sen lopulta päättää mutta PacMan ois se paras tässä esitelty.

KimmoKM [10.12.2002 18:51:24]

#

Näyttää siltä että viikon kysymyksen ehdottomasti yleisin vastaus on "Takuulla!" ja aiheeksi valitaan PacMan. Milloinka kilpailu aloitetaan, näyttää enää olevan kysymyksenä, ja sehän on lähes pelkästään Antti Laaksosen päätettävänä.

Mike [10.12.2002 19:37:21]

#

lainaus:

-- ja aiheeksi valitaan PacMan. Milloinka kilpailu aloitetaan, näyttää enää olevan kysymyksenä --

Mutta palkintohan puuttuu edelleen. Ja eikö tuon kilpailun aiheen päätä Antti Laaksonen vaikka PacMan on saanut paljon kannatusta. Toivonkin että Antti miettisi aiheen tarkaan ettei kukaan saisi etulyöntiasemaa kilpailuun (esimerkiksi jokuhan voisi alkaa jo nyt kehitellä PacMania). Ajankohtakin on vielä kysymysmerkki ja sekin pitäisi päättää huolella. Itse en ainakaan jaksaisi nyt joulun alla ruveta koodaamaan.
Eikai siinä sitten muuta... Kleine Blond Mariandel

snakari [10.12.2002 19:43:59]

#

joululoma olis hyvä aika väsätä peli.. äkkiä vaan palkintoja jostain.

TeeVee [10.12.2002 20:36:16]

#

lainaus:

joululoma olis hyvä aika väsätä peli.. äkkiä vaan palkintoja jostain.

Toisilla joululoma on lyhyt. Kuten minulla.

anomizer [11.12.2002 18:24:43]

#

Ja jouluna pidetään hauskaa...!
Tai pitäis pitää hauskaa...!

Tulilintu [11.12.2002 18:30:19]

#

Eipä joululoman pituista kisaa nyt ainakaan kannata pitää.

snakari [11.12.2002 18:46:50]

#

no mut vähän pidennetty

anomizer [11.12.2002 19:30:05]

#

joulu lomast tammi-helimikuuhun?

Antti Laaksonen [11.12.2002 20:27:26]

#

Kilpailua ei vielä lähiviikkoina ole tulossa galluppituloksesta huolimatta, kovin moni ei kuitenkaan halua käyttää joululomaansa koodaukseen. Tammi-/helmikuussa on sitten mukavampi koodailla kun muuta mielenkiintoista ei ole ohjelmassa. Sopiva palkintokin puuttuu edelleen, banneri on vasta viimeinen vaihtoehto.

progo [11.12.2002 20:51:44]

#

Toisaalta meillä nörteillä ei liene muutakaan tekemistä, kuin Pacmanin tekemistä sitä kilpailua varten.. tämä on vähän kyseenalainen, kun kaikki melkein tietää, että PacMan on kilpailuaihe.. teepä Antti niihin kilpailusääntöihin sellanen yllättävä lisäominaisuus, minkä pitää löytyä kaikista kilpailuun osallistuvista peleistä.. joku paljon uutta koodausta vaativa, niin että se kannattaisi aloittaa uuden tekeminen, kuin vanhan version uudelleenmuokkaus..

KimmoKM [11.12.2002 20:55:09]

#

Minusta joulu on paras aika koodata pacmania, kun ei koulu ole estämässä.

TeeVee [11.12.2002 21:31:51]

#

lainaus:

Minusta joulu on paras aika koodata pacmania, kun ei koulu ole estämässä.

Mutta minulla ei ole aikaa jouluna. Pyhinä about 30 min voi mennä koneen äärellä, ei enempää. Kisa täytyisi ajoittaa ennen Jääkiekon MM kisoja. Koska silloin ei muuta juurikaan tule tehtyä muuta kuin vahdattua lätkää ;)

thefox [12.12.2002 12:52:16]

#

En usko että siihen mitään erikoislisäominaisuuksia tarvitsee laittaa. Kenenkään pelistä tuskin tulisi paljonkaan parempi vaikka hänellä olisikin koodausaikaa enemmän.
Minä ainakin varmasti saisin pelini (tai mikä ikinä kilpailun aihe sitten onkaan) valmiiksi, niin hyväksi kuin kohdallani mahdollista, kuukaudessa.
Varsinkin kun aihe ei ole (eikä saakaan olla) hirveän laaja.

TeeVee [12.12.2002 14:50:53]

#

Jaaha. Mutta minä en 24 päivä joulukuuta eteenpäin käytä konetta vähään aikaan niin sanottujen menojen ansiosta. Joulukuussa minulla on vaan kiireistä. Ehkä ensimmäinen päivä, kun avaan jouluna koneen, on 27.

anomizer [12.12.2002 15:51:04]

#

jouluna mä kyl varmaan testailen mun lahjoja..
(mummon villasukat)...
ei nyt kai....
mä testailen mun ukin villasukkia!

snakari [12.12.2002 16:58:18]

#

lainaus:

En usko että siihen mitään erikoislisäominaisuuksia tarvitsee laittaa. Kenenkään pelistä tuskin tulisi paljonkaan parempi vaikka hänellä olisikin koodausaikaa enemmän.
Minä ainakin varmasti saisin pelini (tai mikä ikinä kilpailun aihe sitten onkaan) valmiiksi, niin hyväksi kuin kohdallani mahdollista, kuukaudessa.
Varsinkin kun aihe ei ole (eikä saakaan olla) hirveän laaja.

joo, ton saa kevyesti vaikka kahessa viikossa tehtyä.

progo [12.12.2002 17:38:30]

#

lainaus:

Jaaha. Mutta minä en 24 päivä joulukuuta eteenpäin käytä konetta vähään aikaan niin sanottujen menojen ansiosta. Joulukuussa minulla on vaan kiireistä. Ehkä ensimmäinen päivä, kun avaan jouluna koneen, on 27.

Juih kun on offtopic :) Mutta as

progo [12.12.2002 17:39:42]

#

Per.. se pätkäisi jostain kumman syystä pois tekstiä.. :( suoraan sanottuna en jaksa kirjoittaa samaa tekstiä uusiksi, vaan lyhennänpä vain: voi raukkaa ;)

TeeVee [12.12.2002 17:45:45]

#

lainaus:

sanottuna en jaksa kirjoittaa samaa tekstiä uusiksi, vaan lyhennänpä vain: voi raukkaa ;)

Kenelle tuo oli tarkoitettu?

Vilikki [12.12.2002 18:25:58]

#

lainaus:

Kenelle tuo oli tarkoitettu?

Sinulle?

progo [13.12.2002 17:22:46]

#

lainaus:

Kenelle tuo oli tarkoitettu?

Ei vaan pahalla, mutta itse en ainakaan pystyisi elämään ilman konetta yli neljää päivää.. ;)

TeeVee [13.12.2002 19:09:49]

#

lainaus:

Ei vaan pahalla, mutta itse en ainakaan pystyisi elämään ilman konetta yli neljää päivää.. ;)

Mitä sitten tuo "voi raukka" tarkoitti. Olet itse raukka kun et pysty olemaan neljää päivää ilman konetta ;D

Vilikki [13.12.2002 20:35:23]

#

lainaus:

lainaus:

Ei vaan pahalla, mutta itse en ainakaan pystyisi elämään ilman konetta yli neljää päivää.. ;)

Mitä sitten tuo "voi raukka" tarkoitti. Olet itse raukka kun et pysty olemaan neljää päivää ilman konetta ;D

hohooo.... aika hyvin lohkastu.... vähän mennyt taas offtopiciksi... mutta eihän siinä mitään....

TeeVee [13.12.2002 21:41:25]

#

lainaus:

hohooo.... aika hyvin lohkastu.... vähän mennyt taas offtopiciksi... mutta eihän siinä mitään....

Niin, voisi raiteen palauttaa takaisin oikealle...

mikeful [14.12.2002 00:24:05]

#

Jos pelin pitää olla yksinkertainen, miksei kilpailuun kelpaisi vaikka tekstiseikkailupeli? Sen saisi tehtyä varmaan kaikilla ohjelmointikielillä.

Grey [14.12.2002 00:45:05]

#

Tekstiseikkailupelit eivät ole niin yksinkertaisia. Ja ainakaan itse en saisi sellaista kuukaudessa aikaan. Ainakaan hyvälaatuista.

-Grey-

KimmoKM [14.12.2002 09:12:00]

#

lainaus:

Jos pelin pitää olla yksinkertainen, miksei kilpailuun kelpaisi vaikka tekstiseikkailupeli? Sen saisi tehtyä varmaan kaikilla ohjelmointikielillä.

Minusta tekstiseikkailu ei kelpaa, koska se ei niinkään vaadi niin paljon ohjelmointitaitoa, vaan mielikuvitusta. Ja jos siitä tahtoo hyvän, aikaa kuluu melkein enemmän kuin pacmaniin yms.

anomizer [14.12.2002 13:53:42]

#

tekstiseikkailut rulaa

snakari [14.12.2002 14:13:52]

#

tehdään vaan se pacman

anomizer [14.12.2002 16:40:41]

#

tehkääpä pois...

uttumuttu [15.12.2002 05:05:48]

#

VAROITUS! Tekstiseikkailupeli on huono vaihtoehto! Se EI mittaa koodaustaitoa, vaan hauskaa tarinanluontikykyä. Ohjelmointifoorumin kilpailuilla mitattakoon koodaustaitoja (sekä koodi-ideoinnin kykyä). Kannattaa ehkä ottaa mallia www.flipcode.com -sivustolla aikaisemmin käytydyistä kilpailusta. Tässä ehdotelmani:

Tekoäly:

- Reitinhakudemo
- Puppugeneraattori
- Chatterbot

Fysikaalinen mallinnus:

- Vesiefektit
- Savuefektit
- Vaatteet
- Pehmeät kappaleet
- Jäykät kappaleet

Graafiset efektit:

- Vesisade
- Vektorikenttien visualisointi (3-vektoreja 3-avaruudessa)

Kilpailua ei tarvitse nimetä yksinkertaisesti. Esimerkiksi flipcodella oli vähän aikaa sitten kilpailu "bugs" jossa piti ohjelmoida kirppusirkus! Erittäinen mielenkiintoinen kilpailu, palkintotyössä olisi voinut olla aivan hyvin fysikaalista mallinnusta tai tekoälyä.

HtH [15.12.2002 11:50:44]

#

Itse kannattaisin kilpailuun demoa.

HtH [15.12.2002 11:53:35]

#

Siis tarkoitan, että siinä, jos missä mitataan ohjelmointitaitoa, ja pystyy tekemään millä kielellä vaan, oikeastaan. Kyllä Visual Basicillakin onnistuu Direct3D ja OpenGL

mikaelh [15.12.2002 12:46:35]

#

Uttumutulla noi ei ole mitään pelejä. Nuo ovat lähinnä demoja.
Aikaisemmin oli aika montakin peli ehdotusta.

Tokihan jonkinlaisen graafisen efekti demonkin voisi tehdä. Noista fysikaalisista mallinnuksista esim. vaatteet ei ole varsinaisesti ohjelmointia. Se 3D-moottori on tehty ohjelmoimalla, mutta ei sen esineen malli.

Tähänkin aiheeseen on tullut jo 100 vastausta. =)

Grey [15.12.2002 15:30:44]

#

Peleistä olisi sentään ajanvietettä enemmän kuin demoista...

-Grey-

snakari [15.12.2002 17:32:45]

#

mun puolesta tehdään se pacman ja samat palkinnot kun viime kisassa

progo [15.12.2002 17:34:12]

#

Jospa pitäs jatkaa keskustelua aiheen 'Kilpailu 2' alla ;)

progo [15.12.2002 17:35:57]

#

lainaus:

Mitä sitten tuo "voi raukka" tarkoitti. Olet itse raukka kun et pysty olemaan neljää päivää ilman konetta ;D

(Huomasin vasta nyt tänki)

Heheh.. meillä nörteillä on taipumuksia olla raukkoja.. :D

KimmoKM [15.12.2002 20:08:35]

#

Tämähän viestiketju on jo pisimpänä. Onneksi, yleinenaiheyleinenaihe... on kyllästyttävää.

Ei mitään demoa. Peli sen pitää olla, koska se on myös hyödyllisempi aihe, kuin joku demo. Kilpailun pitää olla sellainen, että se ei suosisi mitään kieltä erityisesti, ja aiheen ei pitäisi suosia muuta kuin ohjelmointitaitoa (esimerkiksi tuo

lainaus:

Se 3D-moottori on tehty ohjelmoimalla, mutta ei sen esineen malli.

esineen malli)

Ja vieläkin kannatan pacmania.

TeeVee [15.12.2002 20:40:35]

#

lainaus:

Ja vieläkin kannatan pacmania.

Ja minulla on uusi ehdoitus, boulderdash klooni!

snakari [15.12.2002 20:59:07]

#

lainaus:

Kilpailun pitää olla sellainen, että se ei suosisi mitään kieltä erityisesti

no ainahan jotain muuta kieltä kun basiccejä suositaan

lainaus:

Ja minulla on uusi ehdoitus, boulderdash klooni!

tehdään nyt vaan se pacman..
vaikka viime kisan palkinnoilla
kisa pystyyn antti!


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta