Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: phpn asennuksesta

Sivun loppuun

snakari [22.11.2002 22:43:50]

#

eli onnistuin asentaan phpn xitamiin, mutta nyt kun yritän käyttää scriptiä, niin valittaa tällästä:
Notice: Undefined variable: sivu in c:\palvelin\index.php on line 15
miten sivu määrittely onnistuisi jos vaikka on sivu.php?sivu=tämä tai miten konffeissa on vikana?

mikko [22.11.2002 22:45:50]

#

No toimiikos Simon skripti muualla, eli onko vika konffissa vai itse skriptissä?

snakari [22.11.2002 22:48:28]

#

simolla taitaa olla vika konffeissa. koska kyllä se toimii ainakin mbnetissä

mikaelh [22.11.2002 22:56:05]

#

PHP:n konffissahan tuossa on selvästi vikaa. snakarilla on ilmeisesti myös notice virheilmoitukset päällä. Asian voi PHP:n konffissa korjata näin:

error_reporting=E_ALL & ~E_NOTICE

snakari [22.11.2002 23:12:39]

#

ei toimi vieläkään :(
eli kun siinä oli
'error_reporting=E_ALL & ~E_NOTICE
niin muutin sen:
error_reporting=E_ALL & ~E_NOTICE
ja käynnistin xitamin uudelleen

Antti Laaksonen [22.11.2002 23:44:03]

#

error_reporting-komento voisi auttaa, jos ongelma esiintyy vain tuossa nimenomaisessa skriptissä. Muutoin tarvitaan jotain pysyvämpää ratkaisua, esimerkiksi tuo mikaelh:n ehdottama saattaisi hyvinkin olla se oikea.

Eli seuraavalla komennolla PHP:n pitäisi näyttää siitä eteenpäin vain "tutut" virheilmoitukset:

error_reporting(E_ERROR | E_WARNING | E_PARSE);

snakari [23.11.2002 11:22:18]

#

se on ihan pysyvä, eli joka scriptissä.
ja niissä on varmaan jotain aika pahasti vialla, koska se ei tunnista ees PHP_SELFiä

Notice: Undefined variable: PHP_SELF in c:\palvelin\index.php on line 28

Blaze [23.11.2002 17:21:39]

#

Toimisko

$_SERVER["PHP_SELF"]

?

snakari [23.11.2002 17:45:26]

#

kiitos, toimi.
mutta nyt vielä pitäis saada se käyttäjä kuntoo eli valittaa sitä "Undefined variable" systeemiä. miten onnistuis määrittely jos on vaikka ?kayttaja=minä oliko se joku $_GET tai joku?

snakari [23.11.2002 17:51:27]

#

no nyt sain toimiin, mutta kun lähetän tiedot post systeemillä nii heittää tällästä

Bad request: probably tried to POST a non-executable URL

eikä tuu muuta

tomaattigeeni [23.11.2002 22:38:15]

#

lainaus:

no nyt sain toimiin, mutta kun lähetän tiedot post systeemillä nii heittää tällästä

Bad request: probably tried to POST a non-executable URL

eikä tuu muuta

Suomeksi toi olisi jotain "yritettiin postata ei-suoritettavaan urliin"
Pitäisiköhön jotain tiedostoja chmodata?

mikaelh [24.11.2002 02:51:56]

#

lainaus:

no nyt sain toimiin, mutta kun lähetän tiedot post systeemillä nii heittää tällästä

Bad request: probably tried to POST a non-executable URL

eikä tuu muuta

Serverin asetuksissa tossa on vikaa luultavasti.

lainaus:

Pitäisiköhön jotain tiedostoja chmodata?

Ei Windowsissa voi chmodata tiedostoja.

thefox [24.11.2002 19:52:24]

#

lainaus:

Suomeksi toi olisi jotain "yritettiin postata ei-suoritettavaan urliin"
Pitäisiköhön jotain tiedostoja chmodata?

Se olisi suomeksi jotain tyyliin: "Luultavasti yritettiin POSTata ei-suoritettava URL".
snakari voisitko ehkä olla niin kiltti että laittaisit jotain soodia tänne hieman, kiitos? :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta