Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Ohjelmointikirjoista

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [19.11.2002 17:31:07]

#

Jokin aika sitten puhumani ohjelmointikirjojen arvostelujärjestelmä alkaa pikkuhiljaa tulla ajankohtaisemmaksi. Siksi haluaisin mahdollisimman monelta vastaukset seuraaviin kolmeen kysymykseen, ennen kuin mitään suurempaa alan tekemään:

1. Kuinka monta ohjelmointiaiheista kirjaa omistat?

2. Kuinka usein lainaat kirjastosta ohjelmointiaiheisia kirjoja?

3. Kiinnostaisiko sinua arvostella joitakin ohjelmointikirjoja, jos Ohjelmointiputkaan tällainen systeemi tulisi?

KimmoKM [19.11.2002 17:38:27]

#

1) Programming in C, Ansi C ,siis 2
2) Lainaan niitä satunnaisesti, mutta on tullut lainattua yli kymmenen
3) Jos kirjastossa on.

j.k [19.11.2002 17:38:54]

#

1) yhden
2) joka toinen kuukausi
3) kyllä, näkisivät muutkin kannattaako kirjaa lukea!

mikko [19.11.2002 18:13:51]

#

1) 2-3
2) toisinaan
3) ehkä

snakari [19.11.2002 18:31:15]

#

1) en yhtään
2) usein
3) ei

Veltto [19.11.2002 18:35:27]

#

1) 0
2) joskus
3) jos aikaa riittää

Gevil [19.11.2002 18:53:49]

#

1) Johdatus tietojenkäsittelytieteeseen opintomoniste (=200 sivuinen kuitenkin tämä "moniste", kirjaksi minä tätä kutsuisin)
2) Ei oo tullu kiireiden takia lähiaikoina lainailtua. En kovin usein.
3) Riippuu minkä tyyppisiä arvosteluja pitää kirjoittaa, mutta sellaisia mitä minä oletan niiden olevan, niin en usko että lähiaikoina joudan kirjoittamaan.

Miksu [19.11.2002 18:59:07]

#

1)En yhtään...
2)En ole ainakaan vielä ikinä lainannut
3)Ei

Rakentavaa kommenttia, eikö?

thefox [19.11.2002 19:03:19]

#

1) Nolla kappaletta
2) Ennen enemmän, nykyisin en ollenkaan.
3) Ehkäpä, ongelmana on vain se että minulla ei ole kirjoja mitä arvostella :)

mikko [19.11.2002 19:17:41]

#

Gevil, eikös se monisteesi olekin Turun Yliopiston julkaisema ?-)

Gevil [19.11.2002 19:22:53]

#

mikkot, on toki Turun Yliopiston julkaisema (niinhän tuossa kannessa lukee), mutta siksi se on minulla koska Kuopion yliopisto käyttää samaa monistetta (kuin Turun yliopisto) kurssilla Johdatus tietojenkäsittelyyn(osa 1,2 ja 3). Opiskeletko/oletko opiskellut tietojenkäsittelyä kyseisen monisteen parissa?

arcatan [19.11.2002 19:45:43]

#

1. noin 2
2. kun sattuu huvittamaan ;) eli ehkä noin kuukausittain
3. tottahan toki

N [19.11.2002 20:02:29]

#

1.kaks
2.En
3.ei oikee kiinnostais

mikko [19.11.2002 20:05:24]

#

Gevil, satuin vaan tietämään... ;)

WinC [19.11.2002 20:47:24]

#

1. Yhden
2. Viikottain
3. Jos sattuu aikaa jäämään niin voisihan sitä harkita.

TeeVee [19.11.2002 21:12:07]

#

1.kaks
2.satunnaisesti

TeeVee [19.11.2002 21:13:00]

#

3.ehkäpä

On ärsyttävää kun tulee painettua vähän väärä nappulaa niin sitten...

Muokkaus toiminto ja äkkiä.

sleipner [19.11.2002 22:14:05]

#

1. en yhtään
2. usein
3. eipä oikeestaan

tomaattigeeni [19.11.2002 23:41:29]

#

1. 2 kirjaa
2. En kovin usein
3. Mahdollisesti

juhaz [20.11.2002 07:00:36]

#

1. 0
2. 0
3. ei

Että niin.......

Tietoni tulee suurimmaksi osaksi juuri internetistä!

arcatan [20.11.2002 08:59:57]

#

lainaus:

Tietoni tulee suurimmaksi osaksi juuri internetistä!

Eikös Internetin alkuperäinen tarkoitus ollut juuri tiedon levittäminen ;). Ja siinä se kyllä on onnistunut aika hyvin, sillä netistä löytyy tietoa kaikesta mahdollisesta ja tietysti myös mahdottomasta. Minäkin hankin lähes kaiken tarvitsemani ohjelmointitiedon netistä.

Joten -> miksei tänne perusteta samantien linkkikirjastoja ohjelmointisivuille (ohjelmointityökalut, tutoriaalit, koodivinkit, yms.). Minusta se olisi ainakin ihan hauska juttu.

Oho, menipä offtopikiksi.

terex [20.11.2002 14:26:43]

#

1.en yhtään
2.niin usein kun on kirjoja
3.ehkäpä

Jogge [20.11.2002 14:36:35]

#

1. kai yhden...
2. harvoin
3. ehkä...

Pekkuli [20.11.2002 14:49:06]

#

1. Pari.
2. Usein.
3. Tuskin.

snakari [20.11.2002 15:04:41]

#

lainaus:

Joten -> miksei tänne perusteta samantien linkkikirjastoja ohjelmointisivuille (ohjelmointityökalut, tutoriaalit, koodivinkit, yms.). Minusta se olisi ainakin ihan hauska juttu.

ihan hyvä idea, mutta haluaako antti mainostaa muita sivuja? ;)

Antti Laaksonen [20.11.2002 15:51:22]

#

Mjoo...ilmeisesti kirja-arvostelusysteemi kannattaa siirtää myöhempään. Itse luen tai lukisin mieluummin asiat kirjoista, jos asiaa on paljon. Mukavampaa istua nojatuolilla ja lukea rauhassa, kuin tuijottaa tuntikausia näyttöruutua. Toisaalta tekstin kopioiminen ja siitä etsiminen onnistuu koneelta paljon nopeammin.

Ja toki muillekin asioille voisi tehdä arvostelusysteemin, kuten ohjelmointiaiheisille sivuille, ohjelmille tai websivutiloille. Tällaisia hakemistoja vain on netissä valmiiksikin paljon, jotain poikkeavaa pitäisi keksiä.

Vilikki [20.11.2002 18:08:12]

#

1. yksi
2. silloin tällöin
3. voisinpä tehdä siitä yhdestä...

HtH [20.11.2002 18:19:55]

#

Yhden.
Jos sattuu löytymään kiinnostava -> kerran parissa kuukaudessa.
Ehkä.

Tulilintu [20.11.2002 19:03:52]

#

1. En yhtään
2. Melko usein
3. Kyllä

Ja miten on muut paljon ohjelmointiin liittyvät kirjat esim. jotain grafiikka ohjelmii käsittelevii..

miksuman [20.11.2002 19:47:35]

#

1. 5
2. en oo käynny kirjastossa kahteen vuoteen, mutta joskus ennen lainailin
3. mikä ettei

kala [20.11.2002 20:00:25]

#

1) varmaan jotain 10kpl
2) en nykyään
3) en

thefox [20.11.2002 20:08:48]

#

Minäkin lueskelen paljon mieluummin laajemmat asiat kirjoista.. ongelmana on vain se että kukkaro ei anna myötä maksaa 50e jokaisesta kirjasta.. joskus jopa enemmän (..ja joskus vähemmän ;)
Tietokoneen ruudulta kun lukee paljon niin saa vaan pään kipeäksi :X

TeeVee [20.11.2002 20:41:59]

#

Jos mulla kukkaroa olisi, niin lukisin mielummin kirjaa kun tietokoneen ruutua :/

progo [20.11.2002 20:45:54]

#

Mielestäni kirjojen paras puoli on se, että niiden mukana lappaa usein esimerkkisoftaa/sorsia/pelejä, (:Þ) eikä niitä tarvitse etsiä netistä.. kaikkein ärsyttävämpiä asioita kirjoissa on eräpäivä, :) (en minä ostele mitään näillä viikkorahoillani :( ) puuttuvat cd:t, tai vähäinen tietomäärä.. Ja noistakin kaksi on vain kirjaston ongelmia - kirjojen hyvä puoli on se, että luettuaan kirjan ja kopsattua cd:n kaikki filut voidaan kirja myydä hyviin hintoihin ja samalla edistämme suomalaista ohjelmointitaitoa (näin yleisesti :).

Oli erittäin ärsyttävää lainata kirja kirjastosta, (Bruce McKinneyn Hardcore Visual Basic 4) jossa ei sitten ollutkaan CD:tä mukana, luki vain, että cd on hajonnut. Yhyy. Siinä sitten katsoa, mitä kaikkea sillä cd:llä _olisi_ ollut.. kaikkea hauskaa kuitenkin.. niin.. vähän offtopic, mutta en henno poistaa tätä määrää tekstiä (olen vähän hidas kirjoittaja, vielä) ...

Jamppa [20.11.2002 23:06:56]

#

1. 0
2. Silloin tällöin
3. Ei

On kyllä surullista ettei kunnon(lue kaikkein uusimpia) rahviikkaa käsitteleviä c++ kirjoja ole suomeksi. Vaikka enklanti onkin vahva niin directx:n pohjustuksia ym. oisi kiva lukea suomeksi...

Pekka Kauppila [22.11.2002 09:54:17]

#

1. Yhden.
2. Silloin tällöin, yhteensä tullut lainattua joitan 10 kpl.
3. Ehkä jos eteen sattuu hyviä kirjoja.

tuobbi-89 [22.11.2002 21:19:20]

#

1) En.
2) En koskaan.
3) Ei. :)

Tumpi [22.11.2002 21:41:38]

#

1) 1
2) silloin ku käyn kirjastossa ja kirjoi on paikalla
3) juu toki

WinC [23.11.2002 02:34:06]

#

Ehkäpä tästä kirja arvostelusta kannattais tehdä vähän samantapainen systeemi kuin on nuo oppaat... eli jos joku on kirjoittanut jostain kirjasta arvostelun, niin lähettää sen Laaksoselle. Ja hän saa päättää onko sitä järkevää julkaista sivuilla.

Mitä mieltä muut?

Antti Laaksonen [23.11.2002 11:33:35]

#

Noin se varmaan kannattaa tehdä, jos tällainen alue joskus tulee. Tai jos arvosteluja alkaa tulla enemmän, oma lisäysjärjestelmä tyyliin koodivinkit on myös mahdollinen.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta