Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: 666 oikat

Sivun loppuun

TETRIS [03.09.2002 18:53:30]

#

No kun en oikeen oo mikään PHP gutru niin miten noi 666 oikat / cmodauksen (tai mikä se nyt olikaan) saa tehtyä??

trinit [03.09.2002 19:25:46]

#

Haluatko tehdä sen PHP:llä vai pitäisikö sinun antaa oikeudet jonkin FTP-ohjelman kautta?

Kuitenkin, PHP:llä hakemistojen ja tiedostojen oikeuksia muutetaan PHP:n chmod() -funktiolla. Funktiolle annetaan kaksi parametriä. Esimerkki:

chmod ("tiedosto.txt", 0666);

Tuossa annetaan 666-oikeudet tiedostolle tiedosto.txt. Huomaa että moodi pitää antaa oktaalimuodossa: lisää vain 0 (nolla) halutun moodin eteen.

TETRIS [04.09.2002 18:34:47]

#

Hmmm... pitääkös toi kirjottaa siihen txt filuun?

trinit [04.09.2002 19:30:15]

#

Ei.

tiedosto.txt oli vain esimerkki tiedosto jonka oikeuksia muutettiin PHP-ohjelmointikielen chmod() -funktiolla. Siis yritätkö tehdä PHP-skriptiä jolla tiedostojen oikeuksia muutetaan vai pitäisikö sinun antaa jollekin olemassa olevalle tiedostolle 666-oikeudet? Kerro nyt hieman paremmin mitä haluat tehdä.

TETRIS [07.09.2002 13:14:33]

#

No tossa "Viikon kysymymys" jutussa sanotaan et tee sille txt tiedostolle 666 oikat eli sillai.

thefox [07.09.2002 13:23:25]

#

FTP ohjelmassa etsit jostain (hiiren kakkosnappi yleensä toimii, siis klikkaat tiedostosta) CHMOD:in ja pistät 666. Ei sen vaikeampaa.

trinit [07.09.2002 16:48:07]

#

lainaus:

No tossa "Viikon kysymymys" jutussa sanotaan et tee sille txt tiedostolle 666 oikat eli sillai.

Olisit voinut heti kertoa että oli kyse "Viikon kysymys" vinkistä... Oikea vastaus olisi tullut paljon nopeammin.

Ainakin käyttämässäni WS_FTP LE ohjelmassa tiedostojen oikeuksia muutetaan niin, että valitaan tiedosto Remote site -ikkunasta ja klikataan sitä hiiren kakkosnäppäimellä. Esiin tulevasta valikosta valitaan CHMOD toiminto ja sen jälkeen halutut oikeudet.

TETRIS [07.09.2002 16:59:06]

#

Kiitos kiitos :)


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta