Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Kilpailu

Murra koodi!
Lue ja osallistu!
Voittajia 1 + yrittäjiä 1

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Eka devaustyöni onkin pelkkää copy-pastea

Sivun loppuun

Spazm [25.04.2022 18:02:16]

#

Sain vuodenvaihteessa ensimmäisen työpaikkani devaajana. Hiphei!
Ilo ei ollut pitkäaikainen, kun kävi ilmi mitä työ oikeasti on. Tehtäväni on päivitellä olemassaolevaan koodiin jotain pikkujuttuja tai lisätä toisia yhtä pieniä juttuja. Kaikessa otetaan mallia vanhasta koodista siinä määrin, että ainoa tehtäväni on copy-pasteta tiedostoja tai koodinpätkiä ja muuttaa luokkien ja muuttujien nimiä.

Tätäkö tämä duuni oikeasti on? Parin vuoden päästä en varmaan enää edes osaisi tehdä mitään itse. Olen isossa firmassa, missä on paljon koodareita, jotka on olleet talossa vuosikaudet. Välillä mietin, miten heillä voi olla enää mitään työmotivaatiota jäljellä.

Kohta loppuu koeaika ja mietin, että pitäiskö ottaa loparit ja etsiä jotain mielekkäämpää duunia. En ole oikeastaan oppinut mtään sellaista mistä olisi hyötyä muissa firmoissa ja pelottaa, etten saisikaan uutta työtä. Olen tosi pettynyt. :(

jlaire [25.04.2022 19:38:34]

#

Spazm kirjoitti:

Kohta loppuu koeaika ja mietin, että pitäiskö ottaa loparit ja etsiä jotain mielekkäämpää duunia.

Voit jatkaa hommia ja hakea samalla uutta duunia. Irtisanoudu vasta, kun mielekkäämpi paikka löytyy ja sopparit on allekirjoitettu.

vesikuusi [25.04.2022 23:32:53]

#

Työmarkkinoilla on erilaisia työpaikkoja. Jotkut ovat kuin nykyinen työharjoittelupaikkasi, kun taas toisissa annetaan paljon vastuuta (ja siinä samalla vapautta, mutta lähinnä vastuuta) devaajalle.

Ehkä haluat jälkimmäisten kaltaiseen paikkaan. Näissä on tietty kääntöpuolena vastuun aiheuttama paine ja mahdolliset ylityöt, joita tulee sietää. Omasta mielestäni se on silti mielekkäämpää kuin tylsä työ.

jlaire kirjoitti:

Spazm kirjoitti:

Kohta loppuu koeaika ja mietin, että pitäiskö ottaa loparit ja etsiä jotain mielekkäämpää duunia.

Voit jatkaa hommia ja hakea samalla uutta duunia. Irtisanoudu vasta, kun mielekkäämpi paikka löytyy ja sopparit on allekirjoitettu.

Juuri näin.

Lebe80 [26.04.2022 10:28:39]

#

Koodin ylläpitäminen ja jatkuva ylläpitotyö on kieltämättä ihan arkipäivää. Tietysti uuden projektin aloittaminen on välillä erittäin hienoa, mutta jos tämä on ensimmäinen työpaikkasi, niin tyhjistä asiakasprojektin aloittaminen voi olla oikeasti sellainen, ettei sinulla ole (en tiedä onko) tarpeeksi käytännön kokemusta, miten se pitää hoitaa.

Sen vuoksi koeaikana on hyvä tsekata miten hoidut valmiiden projektien ylläpito-/jatkokehitystäskeistä.

Grez [26.04.2022 10:47:41]

#

Niin vaikea kuvitella että koko firmassa ei muuta devausta tehtäisi kuin copy pastettaisi vanhoja koodeja paikasta toiseen. Sinänsä kuulostaa kyllä bisneksenäkin vähän kämäiseltä jos tuollaista hirveän paljon tehdään, luultavasti paremmin suunnitellulla järjestelmällä vastaava tulos saataisiin vähemmällä työmäärällä.

Irtisanomisaika ei koeajankaan jälkeen ole kuin 14 päivää (5 vuoden jälkeen 1kk), joten en näe välttämättömäksi heti koeajalla irtisanoutua.

Luultavasti keskustelisin myös työpaikalla siitä miten koko systeemin voisi kehittää paremmaksi. Ja siinä sivussa etsisin uutta työpaikkaa ainakin, jos hommat ei järkevöidy.

noutti [27.04.2022 08:31:12]

#

Jos työ on copypasteamista niin jotain kusee prosesseissa. Kannattaa nostaa palkkaa, mutta samalla hakea uutta duunia.

muuskanuikku [01.05.2022 15:46:08]

#

No mitä valitat? Itse aloitin ihan samanlaisissa hommissa. Jouduin tekemään ne copy-pastet vielä kahteen kertaan, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen muut koodarit halusivatkin vaihtaa aiemmin sovitun toimintamallin erilaiseksi ja viikon työ vedettiin pöntöstä alas.

Kukaan ei olisi niin sekaisin, että nollakokemuksella olevan koodarin laittaisi vastuullisiin töihin kylmiltään. Oliko sinulla edes mitään näyttöjä harrastepuolelta?

Voit tietysti katsella ympärillesi firman sisällä, että mitä muut kaverit tekevät ja vaikuttaako heidän hommansa sellaiselta, mitä haluaisit itsekin olla tekemässä. Jos kukaan ei vaikuta tekevän mielekästä työtä, niin silloin on turha haaveilla siitä, että sinun toimenkuvasikaan muuttuisi pidemmän päälle.

qeijo [02.05.2022 06:53:09]

#

Copypaste on monesti täysin perusteltua.

neosofta [02.05.2022 08:58:36]

#

Asiahan on nyt niin, että without the ability of copy paska combination elämä olisi todella rankaa ja piste!

P.S. Terkkuja haudan partaalta.

qeijohanseon [02.05.2022 19:23:08]

#

Copypaste on monesti täysin perusteltua.

TapaniS [03.05.2022 13:52:25]

#

Joo, määkin oon copypaste -koodari!

qeijohanseon [03.05.2022 17:37:20]

#

Copypaste on monesti täysin perusteltua.


Sivun alkuun

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta