Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Simppeli HTML - värivalitsin (Java 8)

Jere Sumell [15.11.2021 08:11:14]

#

Vaikka netti täynnä noita HTML-värivalitsimia, joista saa kopioitua sen heksadesimaalilukuna sen värivalinnan leikepöydälle, ja noissa kuvankäsittelyohjelmissa paintissa ja Gimpissäkin on ihan saatavilla sama ominaisuus, niin eilen innoitteena tuosta "koodaaja" -nimimerkin Swing-GUIsta, ohjelmoin eilen Java 8:lla näppärän ja simppelin HTML-värivalitsin -sovelluksen, ja tein siitä ajettavan JAR-tiedoston, ja laitoin ohjelman ilmaiseksi ladattavaksi kotisivuiltani.

HTML - ColorChooser -ohjelmani on saatavilla kotisivuiltani osoitteesta
Suora linkki kotisivujeni omiin ATK-ohjelmiini

En käyttänyt JColorChooser -luokkaa lainkaan, ja tuntuu, että keneltäkään enää puutu tätä työkalua, jos HTML/CSS-ohjelmointia harrastaa edes vähän. Toisaalta aina voi löytyä joku uusi tulokas, jolle tämäkin on uutta.

jalski [15.11.2021 11:45:37]

#

Mikset laittanut koodia näkyville? Tämähän olisi ollut hyvä vertailu pikkuohjelma vanhempaan aiheeseen GUI -Toolkit vertailu...

Jere Sumell [15.11.2021 12:20:47]

#

Kyllä alunperin kävikin mielessä, jos pistäisi tänne putkaan sen koodin, mutta muistin käytön osalta se nyt aivan maksimeja irti ottavaa ole, mutta voinhan sen tänne tänään julkaistakin illemmalla, vaikka täältä voi aika jäätäävää kommenttia tullakin, kun hupiohjelmoinnin puolella koodi on, kun sillä periaatteella ohjelmoin, että ohjelma toimii edes.

Esimerkiksi lopullisen String-merkkijonon hexaksi liitin "+" -operaattoria käyttäen ne merkkijonot noista jokaisesta R,G ja B -yhteen arvot, kun voisi vaikka muistin käytön osalta voisi olla edullisempaa käyttää StringBuffer -tietotyypin ilmentymää, ja sieltä append +metodia.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta