Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Linux ja SDL2 tuki ilman X tukea

jalski [12.09.2021 14:48:32]

#

Tervehdys,

Sain viimeksi Metabolix:ilta nopeasti avun aiempaan Linux aiheiseen kysymykseeni, joten ajattelinpa kysäistä onko kukaan foorumin käyttäjistä saanut SDL2 tukea ilman X11 toimimaan? Haluaisin omaan kotiautomaatio-ohjaimeeni lisätä tuen graafiselle käyttöliittymälle pienen kosketusnäytön muodossa ja haluaisin, että käyttöliittymä pyörisi koko ruudun tilassa ilman mitään ylimääräistä kerrosta.

Metabolix [12.09.2021 15:18:35]

#

En ole kokeillut, mutta SDL2:n lähdekoodista löytyvät DirectFB ja KMSDRM, joista jälkimmäinen olisi ainakin ”ilman mitään ylimääräistä kerrosta”. Foorumeilta löytyy, että tuota ei ehkä käännetä oletuksena vaan voi joutua itse kääntämään SDL2:n oikeilla asetuksilla (configure-parametri --enable-video-kmsdrm), ja jossain tilanteessa voi tarvita myös käynnistyksessä ympäristömuuttujan SDL_VIDEODRIVER=kmsdrm.

jalski [12.09.2021 19:03:08]

#

Kiitos, KMSDRM voisi olla paras lähestymistapa kun taitaa vaihtoehdoista ainoana antaa modernin GPU ja 3d rautatuen pelkän 2d-kiihdytyksen sijaan. En tosin tiedä tukeeko Beaglebone AI:n grafiikkapiiriä, mutta täytyy sitten varmaan sijoittaa muutama kymppi johonkin mikä on paremmin tuettuna.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta