Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Webhotellien vertailua

Sivun loppuun

Jere Sumell [27.08.2021 09:08:31]

#

(Toisessa keskustelussa mainittiin webhotellit.)

pAy79 kirjoitti:

https://bittivirta.cloud/webhotellit.php

Minkälainen asiakaskokemus sinulla on tuosta bittivirta.cloud webhotelleista.

Näyttäisi olevan aika edulliset hinnat, ilmainenkin paketti saatavilla, jossa jopa myslitietokanta saatavilla, mitä itse olin 7-8 vuotta Suomen Hostingpalvelun tyytyväinen palaava asiakas, niin tietokanta ei ollut halvimmassa paketissa.

Lopetin hiljattain tuon Tuntikirjuri.net -sivuni ylläpidon sen jälkeen, kun ilmoitin verkkoisännälleni, että voi peruuttaa tuon palvelintilan vuokran nykyisen laskutuskauden loputtua.

Mikä paketti sulla noista on, onkohan tuossa 0 euroa kuussa paketissa jokin klikki, että tuo verkkoisäntä liittää jotain omia mainoksia sivustolle, tai jokin ala ruudulla ei ole asiakkaan hallittavissa, joku klikki ilmaisessa webhostauksessa yleensä on, kun luulisi, että ilmaiseksi kukaan anna mitään tai "ilmaista lounasta ei ole".

Grez [27.08.2021 09:18:10]

#

Jere Sumell kirjoitti:

luulisi, että ilmaiseksi kukaan anna mitään tai "ilmaista lounasta ei ole".

Nykyään on aika yleinen markkinointistartegia että annetaan joku palvelu ilmaiseksi jotta saadaan paljon asiakkaita ja sitten näillä asiakkailla luontaisesti "ruokahalu kasvaa syödessä" ja siirtyvät maksullisiin palveluihin. Tästä esimerkkeinä vaikka Amazon AWS, Azure, Google Maps rajapinnat, lukuisat suomalaiset ilmaiset verkossa toimivat laskutusohjelmat, yms.

Tuon firman maksuttomalla tilillä on tilaa vain 50 megaa joka nykyisin todella helposti käy "pieneksi". Siitä on sitten aika pieni kynnys siirtyä maksamaan 18e vuodessa.

Toinen malli mihin on tullut törmättyä on että ilmaisuus on voimassa vaikka pari vuotta kunnes asiakkaita on riittävästi ja sitten nostetaan ilmaisen palvelun hintaa tai lopetetaan ilmainen vaihtoehto. Jälkimmäisestä mallista käy esimerkiksi Maventa ja Holvi.

Jere Sumell [27.08.2021 09:28:55]

#

On tuo kyllä totta, että asiakasmäärää saa kasvatettua ilmaisella peruspaketilla, ja sitten mahdollisesti myos yrityksen toimesta välillä lähetetään markkinointikirje vaikka sähkopostiin, jossa kaupataan sitten parempia ominaisuuksi tarjoavaa pakettia johonkin maksulliseen hintaan, ja totta, että myos todennäkoisesti jos palveluntarjoajasta on muutoin hyvät kokemukset, niin varmaan maksavienkin palaavien asiakkaiden määrät kasvavat.

pAy79 [27.08.2021 11:37:46]

#

Juuri vaihtamassa suncometilta tuonne, suncomet 2Gt 20€/vuosi ja tuolla nyt 5GT 15€/vuosi. Asiakaspalvelu chat ainakin toimii, ei pystynyt luomaan ensinnä ftp tunnusta, mutta korjasivat tuon heti.

Grez [27.08.2021 11:51:07]

#

Mua muuten noilla hämää vähän tuo levyn luku/kirjoitusrajoitus, joka pAy79:kin valitsemassa paketissa on on vain 20MB/s. Voin kuvitella hitaasti latautuvia kuvia, kauan kestäviä kyselyitä tietokannassa yms.

Hyvä mainostaa 10Gbps verkkoyhteyttä, kun nopeus toisesta päästä rajoitetaan 0,16 Gbps:ään.

Jere Sumell [28.08.2021 08:03:50]

#

pAy79 kirjoitti:

Juuri vaihtamassa suncometilta tuonne, suncomet 2Gt 20€/vuosi ja tuolla nyt 5GT 15€/vuosi. Asiakaspalvelu chat ainakin toimii, ei pystynyt luomaan ensinnä ftp tunnusta, mutta korjasivat tuon heti.

Onko tuo levytila ainoa kriteeri sinulla valita verkkoisäntä sivustollesi.

Mielestäni tuo pelkkä tarjottu verkkotila ei ole riittävä kriteeri valita verkkoisäntää omille sivuille. Grez-nimimerkkikin mainitsi tuon levyn luku/kirjoitusrajoituksen, niin helposti kun palvelimella on ruuhkaa, jos sivusi nyt saavuttavat jotain suosiota, niin helposti nopeillakin nettiyhteyksillä, mitä ihmisillä alkaa olemaan jo nykyisin, itsekin vaihdoin juuri 5G-liittymään, ja verkkoliikenteessä toimitaan se yhteysnopeus määrittyy aina sen hitaamman yhteyden mukaan oli jo niin 90-luvulla puhelinmodeemien aikakaudella, niin helposti sivuston asiakkaat "turhautuvat" hitaudesta, tietenkin siihenkin voi vaikuttaa jotain itse, että mitä sisältoa sivustolla esittää, ja vähän arvioida sitä palvelimen kuormittavuutta nuo siirtonopeudet huomoiden myos.

Saanko kysyä, minkä tyyppistä sivustoa olet julkaisemassa, ja mitä sisältoa esität sivullasi. Onko sulla antaa referenssinä jokin nykyään netissä majaileva sivusto suora osoite, mielenkiinnosta katsoisin sivustoasi, arvon "pAy79".

Jere Sumell [28.08.2021 21:12:01]

#

Piruuttani tänään päivällä tilasin tuolta bittivirta.cloudista tuon ilmaispaketin, ja asensin WordPressin sivujeni alustaksi. Pidettäkööt nyt jotain käyntikortin omaista netissä esillä, tuolta nyt mitään uutta informaatiota minusta saakkaan revittyä irti, mutta tuli jo ensimmäinen tiketti asiakaspalveluun pistettyä, kun unohdin WP-hallintapaneeliin kirjautumissivuni osoitteen, kun asensin esni töikseni WP Hide Login -kolmannen osapuolen liitännäisen.

Voin raportoida tänne, mikä ensikokemus tuosta asiakaspalvelusta on, mikä vastausviive siellä on, ja miten asiantuntevasti vastaavat. Kyselin myös onko nuo kyseisen firman kautta tilatut verkko-osoitteet ainoastaan domain parking osotteita, joita nuo hakukoneet eivät vissiinkän indeksoi kovin tehokkaasti, kun ylläpitämäni tietokoneblogi sitä varten oli tilattuna tuo tietokoneblogi.net -osoite viitisen vuotta, niin hakukoneet indeksoi kun WordPress.comissa vieläkin on aktiivisena se, vaikkakaan en ole vähään aikaan mitään postauksia sinne kirjoittanutkaan, niin hakukoneet indeksoi sen alkuperäisen lähteen paljon herkemmin.

Voi olla, kun pistin äsken aspaan viestin sähköpostilla, niin huomenna on sunnuntai, niin jos nyt tiistaina tulee jokin hyvä vastaus sieltä, että saan asiani ratkaistua, niin sittenhän kaikki näyttäisi ihan mallikkaasti pyörivän.

Voisi vaihtaa tuon verkkosivuni osoitteen täällä ohjelmointiputkassakin tuohon https://jeresumell.munsivu.fi -kun se on tällä hetkellä ainut kotisivu-julkaisuni, mitä ylläpidän poislukien kolmannen osapuolen blogipalveluissa aktiiviset blogini.

Jere Sumell [30.08.2021 17:44:22]

#

Tuo Bittivirta.cloudin asiakaspalvelu vastasi jo sunnuntaina minulle, joskin ei ihan 100% ammattimainen asiakaspalvelu -viestintäviesti ollut, vähän rennomman oloinen, mutta jäi ihan positiivinen maku.

Kävi mielessä, että onko tuo verkkoisäntä Bittivirta yhden miehen firma, kun asiakaspalveluun vastasi ihminen tittelillä "Yrittäjä", itse olisin pistänyt "Asiakaspalvelutiimi", vaikka olisinkin yhden miehen firma, niin tulee ammattimaisempaa otetta, ja asiakas saa kuvan, että yrityksessä on enemmän työntekijöitä, kuin toimitusjohtaja itse yksinään. No ei mennä sivuseikkoihin.

Asensin aluksi WP Hide Login, josta itselläni positiivisia kokemuksia, niin tuo Bittivirran palvelimet varmaan konfigurointi väärin, kun sitten kun menee sinne tuolla liitännäisen asetuksissa määriteltyyn polkuun verkkoseslaimella, niin tulee tuo defaultti 404 -virhesivu, asiakaspalvelu tiedotti minulle, että he resetoivat takaisin /wp-admin.php:hen, ja suosittelivat jonkin toisen saman tehtävän suorittavan liitännäisen asentamista.

Asensin Simple Login Hide -liitännäisen, ja nyt homma toimii, ihan ykkösyrittämällä ihan jokainen ei pääse tuonne WP-hallintapaneelin kirjautumissivulleni luullakseni.

Samalla, kun kysyin noista kyseisen firman kautta tilattavista verkko-osoitteista, yrittäjä vastasi, että yrityksessä pidetään uudelleenohjaus domain parking -osotteita huijauksena, että kaikki heidän kauttaan tilatut domainit ovat hallittavissa, ja liitettävissä tuohon ilmaispaketin munsivu.fi -alidomainilla toimivaan ilmaispakettisivuun, kuitenkaan se tilattu verkko-osoite ei ole domain parking -osoite.

Kyllä voisi olla ihan tämän kokemuksen perusteella voisin kuvitella olevani ihan tuon Bittivirran maksavakin palaava asiakas, ja tilata heiltä tuohon informatiiviseen epäkaupalliseen punavihreään käyntikortti-saittiini ihan vaikka verkko-osoitteeseenkin jos liittäisi oman koko nimen .net tai .fi, tai miksei .com, vaikka .com -päätteet on alunperin tarkoitettu kaupallisemmille sivuille, ja sivustollani ei ole mitään kaupallista, vaan tiedotan omasta aktiviteetistani ja esittelen itseni maailmalle.

Kyllä oman yhden asiakastiketin lähetettyäni, ja todella nopeasti ratkaisevan vastauksen saaneena, voin tämän perusteella ihan suositella tuota, mutta vielä saattaa olla liian aikaista.

Kassalla muuten rekisteröidessäni tuota ilmaista palvelua, yritin maksupainikkeista valita verkkopankkimaksun, mutta jostain syystä sivustolle ei latautunut verkkopankki-painikkeita. Ainoa, mikä toimi, oli pankki/luottokortti-sivu.

Onko joku tilannut tuolta maksullisen palvelun, ja toimiikohan tuo verkkopankkimaksu-painikkeet sitten näkyville asti tulevana sitten kassalla, kun rekisteröi domainin ja mahdollisesti tilaa maksullisia palveluita? Siinä kohtaa, kun tilaan verkko-osoitteen ja maksullisen palvelun, järjestys on se, että lähetän aspaan uuden tiketin, että pistävät verkkopankkipainikkeet toimimaan, jos ei toimi siinä kohtaa, kun olen maksuvaiheessa kassalla ostoskoriini sisällön kanssa. Asia ratkennee?

noutti [02.09.2021 15:03:33]

#

Ohjelmointiputkan taso on jatkuvassa nousukiidossa. Milloin eräs käyttäjä puhuu lautapelisivustaan, milloin eräs käyttäjä alkaa kertomaan bisneksistään ja millon joku käyttää yksityisyrittäjän tarjoamaa webhotellia pohtien, että viitsisikö maksaa siitä muutamaa kymppiä vuodessa.

Jere Sumell [02.09.2021 20:28:37]

#

Pakko kommentoida mitä seuraan aktiivisesti Amerikan NASDAQ -pörssiä ja Helsingin pörssiä, niin tilastollisen analyysini ja myös oman empiirisen kokemukseni mukaan täällä meillä teknologia-alalla aika-väli-syklit, joissa muutokset tapahtuvat, tapahtuu useammin verrattain perinteisiin teollisuusaloihin sekä lyhyekkän aikajanan säteellä.

Se on hyvä pitää mielessä kuitenkin, että ei sijoita pelksästään yhteen alaan, ikäänkuin "suojaa" varallisuuden osakemarkkinoille sidotun, kun hajauttaa ne osake-eurotonnit eri toimialoihin, niin jos teknolgoia - osakkeet romahtaa Taas, mitä tapahtui kuplan puhkeaminen kesäkuussa 2000, niin ei menetä koko varallisuutta kerralla, niin ei päädy vetämään ranteita auki itseltä.

Lisäksi nyt on huono aika sijoittaa Nokiaan, voi käydä samoin, mitä hiljattain kesäkuussa 2000 monet veti ranteet auki kuplan puhjettua, kun lähtivät sijoittamaan tekno-osakkeisiin niiden ollessa huippua lähellä, tai huipussa, mitä kokeneetkin ekonomit ja analyytikot puhuivat silloin "loputtomasta kasvusta".

Pörssikurssit elää on business day Monday To Friday sen mukaan, mitä siellä pörssissä käydään kauppaa, ja ne kurssit nousee ja laskee, eikä loputtomasti nouse.

Tämän ohjelmointiputkan suosion nousu/lasku -kiidot epäkaupallisena sivustona lienee potentiaali juuri tässä teeman liittyvässä keskustelualueen omistuksessa, mitä idea algoritmistakin on tuhansia vuosia vanha, ja läpi ihmisen tietokone-ohjelmoinnin historian ajan menneisyydessä, nyt, ja tulevaisuudessa, kaikki käyvät läpi samat peruskysymykset.

jlaire [03.09.2021 00:56:36]

#

Jere Sumell kirjoitti:

Lisäksi nyt on huono aika sijoittaa Nokiaan, voi käydä samoin, mitä hiljattain kesäkuussa 2000

Toki voi, mutta onko jokin syy odottaa suurta pudotusta? Nokian osakkeen arvohan on jo tällä hetkellä suunnilleen puolet siitä mitä se oli parhaimmillaan 7v sitten.

Kun kerran seuraat markkinoita ahkerasti, pitää kysyä mitä mieltä olet dogecoinista? Kannattaako siihen vielä sijoittaa?

Jere Sumell kirjoitti:

mitä idea algoritmistakin on tuhansia vuosia vanha, ja läpi ihmisen tietokone-ohjelmoinnin historian ajan menneisyydessä, nyt, ja tulevaisuudessa, kaikki käyvät läpi samat peruskysymykset.

Aamen, nyt ja iänkaikkisesti.

Jere Sumell [04.09.2021 08:26:41]

#

jlaire kirjoitti:

Toki voi, mutta onko jokin syy odottaa suurta pudotusta? Nokian osakkeen arvohan on jo tällä hetkellä suunnilleen puolet siitä mitä se oli parhaimmillaan 7v sitten.

Kun kerran seuraat markkinoita ahkerasti, pitää kysyä mitä mieltä olet dogecoinista? Kannattaako siihen vielä sijoittaa?

Nokiahan on nykyisin verkkoteknologiayritys pääasiassa, mutta noita 5G-verkkojen toimittajia on mailmalla muitakin, jotka kilpailee noista isoista markkinoista. 5g -teknikalle on povattu hurjaa tulevaisuutta, niin siinä mielessä tuo Nokian osakekurssi varmaan aika tasaista muutosta varmaankin lähitulevaisuudessakin.

Tuossahan kun esineiden Internet lyo jossain vaiheessa todella läpi sen jälkeen, kun 5G-yhteydet kattaa koko maan, niin ainakin puhelinoperaattorit osakkeet nousee varmasti.

Noista kryptovaluutoista olen sitä mieltä, että ne soveltuvat lähinnä riskisijoittajille, noi kaikki kryptovaluutat on korkean riskin omaavia instrumentteja, sama mitä urheiluvedonlyontiäkään oikein voi suositella sijoitusmielessä.

pidän perinteisistä osakeinstrumenteista, kun niissä on sentään jokin ennustettavuus, ja valvonta, että ei välttämättä koko sijoitettu varallisuus katoa helpostikaan yhdessä yossa, mitä voi tapahtua noissa kryptosijoituksissa.

Jere Sumell [04.09.2021 11:47:50]

#

Tuosta muuten tuollainen huomio kryptovaluuttasijoituksista, että tavallisesti varianssi on verrattain suurta suuntaan tai toiseen päivän osti/myyntihinnan kurssin osalta, mikä ruokkii lisää johtopäätöksen tekemistä, että kryptosijoitukset sopivat ainoastaan sijoittajia, jotka eivät pelkää korkean riskin ottamista.

En seuraa aktiivisesti kryptosijoitus-instrumentteja, mutta mitä olen itsekin Bitcoin - sijoituksilla tehnyt pientä tiliä, mitä myin omistukset siinä kohtaa, kun arvo nousi kun uutisoitiin että Tesla-miljardööri investoi Bitcoiniin, niin kurssi nousi niin paljon, että tajusin, että tästä on suunta vain alaspäin, ja nettosin myyntivoitosta vähän ja ilmoitin myös verottajalle ne Bitcoin-myynnistä saamani tulot.

Shimomuran se paperi, joka julkaistiin lohkoketjuteknologian ensimmäisestä menestyneestä sovelluksesta Bitcoin, niin siellähän on kryptovaluutan argumentointina, että kryptovaluutta Bitcoinissa ole mitään tekemistä taustalla keskuspankki-järjestelmän kanssa, ja tosiaan yhdistettynä tuo argumentti siihen todella laajaskaalaiseen lyhyen aikavälin, mitä tilasto-oppineet puhuu aikasykleistä, niin varianssi suuntaan tai toiseen on hurjaa, mitä kuitenkin seuraan kurssin kehitystä, niin sehän on ihan villin lännen meniniki koko kryptokurssi-sijoituksissa? Sama, mitä World Wide Web oli 1996-1997 todellinen Wild West ilman mitään valvontaa jopa Suomessa.

jidolom487 [17.09.2021 06:17:09]

#

Jos Ubuntun tai muun serverikäyttiksen konffaus ei tunnu ylivoimaiselta, niin vahvasti suosittelisin UpCloudia. Äärettömän tehokkaat serverit jotka pärjää kansainvälisestikin todella hyvin vertailuissa, suomalainen firma ja datacentteri löytyy myös Suomesta.

Jos etsit ihan perus jaettua webhotellia niin tämä ei toki ole vaihetoehto. Mutta vinkkinä muille jos huippuun viritetyt pilvipalvelut on hakusessa.

Ja ei, minulla ei ole mitään tekemistä heidän kanssaan, paitsi pari serveriämme on siellä ylläpidossa. En siis suotta laita linkkiä tänne, löytyy kyllä googlella.


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta