Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Käyttäjän tiedot

Brebl [28.05.2021 20:44:43]

#

Erinäisiä tietovuotoja kun tapahtuu monilla(kaikilla) palveluntarjoajilla verkossa. Kiinnostaisi tietää, mitä tietoja käyttäjän kuuluu luovuttaa itsestään palveluntarjoajalle rekisteröityessään palveluun. Esimerkiksi pitääkö nimen ja syntymäajan olla käyttäjän oikeat tai että voiko ulkomailta tilata tuotteita Suomeen pelkällä nimimerkillä? Postia ei vastaanottaja tunnu kiinnostavan, tullista en tiedä. Onko kyseessä petos tms. jos on antanut vääriä tietoja?

neosofta [28.05.2021 21:31:20]

#

Kyllä! Kyseessä on vakava itsepetos jos olettaa saavansa jotain hyötyä tilatessaan ulkomailta tuotteen nimimerkillä/ilman oikeita osoitetietoja ja menee vielä maksamaan esim. paypal'n kautta. Ainahan sitä voi yrittää saada rahojaan takaisin vaikkapa ebay tai paypal money back garantee'n kautta, kun tilattua tuotetta ei vaan kuulu ei näy :-D

Ketä kiinnostaa?

Brebl [28.05.2021 22:29:13]

#

neosofta kirjoitti:

menee vielä maksamaan esim. paypal'n kautta

Paypal on maksunvälittäjä. Miten se tähän liittyy? Tilaaja ja maksaja voi olla eri henkilöitä.

neosofta kirjoitti:

Ketä kiinnostaa?

Jos ihan maailmanlaajuisesti miettii niin anonymiteetti on aika tärkeää monellekin ja eri syistä.

neosofta [29.05.2021 00:11:45]

#

There are morons and then there are idiots. In either case, they usually use to have an incredibly low sense of humor! 😂 So, what else could I 'say'?

The Alchemist [29.05.2021 05:33:03]

#

Kysymys luokkaa "tulipahan mieleen, en jaksa itse ajatella". Luonnollisesti voit syöttää mitä tahansa puppua käyttäjätietoihin. Jos oikealla identiteetillä on jotain väliä, niin palvelussa on käytössä vahva tunnistautuminen.

Postipakettien tilaaminen väärillä tiedoilla on huono idea siitä syystä, että aika usein Suomen postilaitos kieltäytyy toimittamasta tällaisia paketteja ja ne saattavat päätyä hiljaisesti hylkyyn, eikä sinulle koskaan ilmoiteta asiasta. Väärillä tiedoilla tilaamisessa ei ole mitään laitonta eikä periaatteellisesti epärehellistä, mutta postilaitos voi itse vain päättää kieltäytyä paketin tai kirjeen toimittamisesta.

Näin on sattunut useita kertoja omalle kohdallenikin, kun mm. luottokorttilasku oli palautettu Postin toimesta pankkiin eikä pankkikaan ilmoittanut asiasta minulle, vaikka asiakkuuteni oli ollut vuosikymmenien pituinen. Syynä oli yksinkertaisesti se, että nimi postiluukussa oli väärin. (Osoitteeni postin osoiterekisterissä oli kuitenkin oikein.)

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta