Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Python: Windowsissa toimiva python moduuli

kayttaja-15306 [27.01.2021 09:29:50]

#

Tervehdys,

onko mitään toimivaa ohjelmaa, jolla voisi luoda python moduulista windowsissa toimivan erillisen ohjelman, ns. windows executable? Olen kokeillut useillakin ohjelmilla ja tulos on aina sama virheilmoitus kuin alla ohjelmalla pyinstaller administraattorin oikeuksillakin asennettuna:

Virheilmoitus: pyinstaller is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

pyinstaller on asennettu administraattorin oikeuksilla, hakemistopolku, jossa asennettava ohjelma on, on varmasti oikea samoin asennuskomento.
Python 3.8 ohjelman asennuksessa path on ruksattu myös, mutta itse ohjelmaa ei ole asennettu administraattorin oikeuksilla.

Grez [27.01.2021 12:35:27]

#

Eiköhän ne oo kaikki toimivia.

Jos saat windowsilta ilmoituksen, että "pyinstaller is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file." niin se johtuu ihan vaan siitä että et aja komentoa hakemistosta, mihin pyinstaller on asennettu eikä se ole windowsin polussa. Ihan vastaavan ilmoituksen saat jos kirjoitat asdfgh komentoriville.

kayttaja-15306 [30.01.2021 09:40:16]

#

Tervehdys,

kiitoksia vastauksesta.

pyinstaller ohjelman asennuksessa pip:llä tulee useita virheilmoituksia.
Mihin hakemistoon ohjelma asennetaan jos se asennetaan järjestelmävalvojan oikeuksilla? Sitä ei näy hakemistolistauksessa komennolla C:\Windows\systems32>dir eli onko sitä asennettu ollenkaan.

Metabolix [30.01.2021 10:03:47]

#

Mistä sait ajatuksen, että ohjelma löytyisi tuolla tavalla? Ei yleensä mitään ohjelmia asenneta system32-kansioon (eikä ainakaan systems32-kansioon, jollaista ei edes ole). Ohjelmat asennetaan yleensä Program Files -kansioon, ja Python-moduulit asennetaan Pythonin omiin kansioihin, ja pip list -v kertoo omat asennuspolkunsa. Windowsissa on myös hakutoiminto, jolla voi etsiä tiedostoja nimen perusteella.

Ylipäänsä PyInstallerin dokumentaatiossa näyttää olevan kattava ohje myös Windowsille, joten kannattaa varmaan noudattaa sitä.

ma08 kirjoitti:

pyinstaller ohjelman asennuksessa pip:llä tulee useita virheilmoituksia.

Ratkaisua auttaisi, jos kertoisit, mitä ne ilmoitukset ovat.

kayttaja-15306 [30.01.2021 11:11:32]

#

Tervehdys,

kiitos vastauksesta.

pyinstaller ohjelmaa ei tunnu löytyvän mistään omalta koneelta. Täytynee jättää nämä vaativammat tehtävät myöhemmäksi ja keskittyä yksinkertaisimpiin ohjelmointitehtäviin kuten 1 + 1 = 2. Muita ohjelmia on kyllä saanut asennettua pip:llä ongelmitta.

Kun lähdetään liikkeelle kohdasta -1000, niin yksinkertaisetkin asiat ovat yllättävän monimutkaisia. Palataan asiaan ehkä 10 vuoden kuluttua …

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta