Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Kilpailu

Algoritmikisa
Putka Open 2020 -kisan
Finalistit julkaistaan pian...

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Yocto poistaa valinnan kernelin konfiguraatiosta

Sivu 1 / 1

vesikuusi [18.11.2020 14:10:27]

Lainaa #

Hei kaikki Linuxin buildaamisen kanssa kokeneet.

Yocto ja Kernelin kääntäminen on minulle vielä suhteellisen uutta ja olen törmännyt ongelmaan, josta en meinaa löytää dokumentaatiota ollenkaan. Lopussa ainoat hyödylliset linkit, mitä olen löytänyt aiheesta.

Minulla on defconfigissa valinta CONFIG_I2C_MUX_GPIO=y, joka kääntää ajurin tietyn I2C-bussin käyttöä varten. Tuki tuolle väylälle on pakollinen, jos haluaa käyttää siihen liitettyä regulaattoria, joka taas tarvitaan GPU:n käyttöön. Tästä syystä tarvitsen siis tuon valinnan.

Kun käännän kernelin niin tuo valinta ei päädykään lopulliseen konfiguraatioon, koska Yocto on päättänyt että sitä ei tueta. Tämä selviää siitä, että CONFIG_I2C_MUX_GPIO löytyy tiedostosta tmp/.../kernel-source/.meta/cfg/invalid.cfg (löytyy lisäksi muista samankaltaisista tiedostoista kuten mismatch.cfg). Tiedän, että kyseinen ajuri löytyy Kernelistä. En ymmärrä, miten tämä nk. audit-sytseemi toimii, jolla Yocto poistaa tuon valinnan. Miten saan CONFIG_I2C_MUX_GPIO pois mustalta listalta ja lopulliseen configiin?

https://www.yoctoproject.org/docs/3.1.2/mega-manual/mega-manual.html#determining-hardware-and-non-hardware-features-for-the-kernel-configuration-audit-phase

https://wiki.yoctoproject.org/wiki/TipsAndTricks/QuickAndDirtyKernelConfig

vesikuusi [18.11.2020 16:00:21]

Lainaa #

Noniin no sehän selvisi. Ajuri oli alakansiossa, joten sillä oli ilmeisesti implisiittinen riippuvuus yläkansion CONFIG_I2C_MUX-ajuriin. Kun enabloin myös tuon, niin toimii.

Kummallista sinänsä, että tuosta ei tullut mitään varoitusta missään vaiheessa muuta kuin tuonne tekstitiedostoihin. Konfiguraation validointikin oli hiljaa. Ehkä omassa systeemissä jotain vikaa, koska käsittääkseni noista pitäisi varoitus tulla.

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta