Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Kilpailu

Algoritmikisa
Putka Open 2020 -kisan
2. kierros päättyy klo 23:00!

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Putka Open 2020 kierros 2

Sivu 1 / 1

Antti Laaksonen [25.09.2020 17:03:11]

Lainaa #

Putka Open 2020 kierros 2 alkaa pian:

https://cses.fi/putka-open-2020/

Kierros 2 alkaa pe 25.9. klo 18:00 ja päättyy su 27.9. klo 23:00. Voit lähettää ratkaisuja milloin tahansa tällä aikavälillä.

Kierroksella on neljä tehtävää, jotka on jaettu osatehtäviin. Voit lähettää tehtäviin useita ratkaisuja ja paras ratkaisu jää voimaan.

Tuloslistalla järjestyksen määrittää tehtävien yhteispistemäärä. Jos kahdella osallistujalla on sama pistemäärä, ensin pistemäärän saavuttanut on parempi.

Tervetuloa kilpailuun!

TapaniS [25.09.2020 21:02:57]

Lainaa #

Aika haastavan tuntuisia ovat tämänkin kierroksen tehtävät! No varmaan jyvät ja akanat pitää jotenkin saada eroteltua :)

Ensimmäiseen tehtävään voisi ehkä tarkentaa, että kortteja ei välttämättä anneta syötteessä suuruusjärjestyksessä ...

Metabolix [26.09.2020 16:23:07]

Lainaa #

On tosiaan vaikeita tehtäviä tällä kierroksella. Monessa tehtävässä jopa alkeellisen ratkaisun tekeminen vaatii tällä kertaa melko paljon vaivaa, ja tehokkaat ratkaisut ovat vaikeampia keksiä kuin viime kierroksella. Voin kirjoittaa näistä taas kierroksen päätyttyä.

TapaniS [26.09.2020 22:01:43]

Lainaa #

Vähän tuli hölmö olo, kun omassa testiajossa ohjelma tuntuisi toimivan, mutta sitten kuitenkaan se ei anna yhtään pistettä :(

No varmaan koodissa on joku vika, yritin rakentaa rekursiota kolmanteen tehtävään (Summat). Rekursio on aina ollut itselleni hankala hahmottaa / hallita, joten ei tämä sinänsä ole yllätys, jos ei toimi.

Olisi mukava saada tietää, mihin testiin ohjelma kaatuu. Nyt "WRONG ANSWER" ei anna kovin paljon vihjettä, mikä menee vikaan. No ehkä kilpailun jälkeen tuota voisi vielä ihmetellä.

Metabolix [27.09.2020 12:34:39]

Lainaa #

TapaniS kirjoitti:

Vähän tuli hölmö olo, kun omassa testiajossa ohjelma tuntuisi toimivan, mutta sitten kuitenkaan se ei anna yhtään pistettä :( – – Olisi mukava saada tietää, mihin testiin ohjelma kaatuu. Nyt "WRONG ANSWER" ei anna kovin paljon vihjettä, mikä menee vikaan.

Noin käy joskus, ja silloin joutuu vain kaivamaan vielä tarkemmin omaa koodia läpi tai tekemään tarpeeksi suuren määrän omia testitapauksia. Onneksi näissä tehtävissä on helppo tehdä itse syötteitä. Summat-tehtävässä myös oikea ratkaisu on luontevasti tiedossa (koska syötteet pitää kuitenkin generoida tehtävänannon mukaisesti). Muissa tehtävissä pitää vain tehdä pieniin tapauksiin niin idioottivarma ratkaisu, että voi tarkastaa tulokset sillä.

Jos epäonnistuneet testit näytettäisiin, ne voisi ratkaista valmiiksi ja sisällyttää valmiit vastaukset ohjelmaan. Ja toisaalta jos vain osa testeistä näytettäisiin, olisi taas sama tilanne, eli jokin muu testi saattaisi kuitenkin epäonnistua.

TapaniS [27.09.2020 18:45:29]

Lainaa #

No joo, vikaa sieltä löytyi! Ja 12 pistettä rapsahti laariin! Wow!

Enää ei anna edes "WRONG ANSWER" vaan "TIME LIMIT EXCEEDED" eli rekursio kyllä toimii, mutta se on tehoton ja hidas. No kuitenkin hieno tunne, kun lähti toimimaan!

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta