Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Eri lisenssi lähdekoodille ja sisällölle

HTML5 [14.05.2020 15:57:21]

#

Staattisen sivustoni (tehty Eleventy-sivustogeneraattorilla) lähdekoodi ja sisältö ovat samassa Git-varastossa. Haluan lisensoida lähdekoodin MIT-lisenssillä, mutta sisältöön (kirjoitukset ja niihin liittyvät kuvat yms.) haluan pitää kaikki oikeuteni.

Miten siis ilmoitan asiasta niin, ettei jää epäselväksi, minkä kaiken MIT-lisenssi kattaa ja mikä jää sen ulkopuolelle? Yleensähän lisenssi ilmoitetaan LICENSE-tiedostossa. Lisäänkö siihen jonkin täsmennyksen? Mitä pitää ottaa huomioon, kun MIT-lisenssin teksti on englanniksi mutta sivuston sisältö suomeksi?

Metabolix [15.05.2020 14:35:48]

#

Ei tähän ole sen hienompaa tapaa kuin laittaa useampi lisenssi pakettiin ja kirjoittaa selvästi, mitkä osat kuuluvat mihinkin. Voit laittaa lisenssit samaan tiedostoon, tai voit tehdä erilliset tiedostot kuten LICENSE.code ja LICENSE.content. Jos nuo erikseen lisensoidut kirjoitukset ja kuvat ovat esimerkiksi tietyssä kansiossa tai aina tietynlaisen HTML-tagin sisällä, tämä on melko helppo kirjallisesti selittää lisenssin yhteydessä. Toisaalta jos tiedot ovat aivan sekaisin, voi olla selvempää merkitä lisenssi aina tiedon yhteyteen kommenttina tai attribuutilla (vaikka data-license-file="LICENSE.content").

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta