Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Kilpailu

Ohjelmoi tekoäly!
Aikaa on 30.6. saakka.

Keskustelu: Projektit: X-Space: Bacon 9

Sivu 1 / 1

Sivun loppuun

Apodus [12.05.2020 18:10:21]

Lainaa #

Tuodaan nyt c++ edustetuksi tuohon pelintekohupailuun.

Lunar lander on innoittajana. Pelissä ohjaat hienointa X-Space firman rakettia; Bacon 9. Tarkoitus on saattaa raketti onnistuneesti maahan, mieluiten ilman naarmuja.

esikäännetty versio - win & linux binäärit mukana.

Koodit löytyy githubista: https://github.com/Apodus/putka-game-2020

Voit käyttää koodia kuten parhaaksi näet. En kuitenkaan ota vastuuta itse koodin toimivuudesta tai sopivuudesta tarkoituksiisi, enkä mistään mihin sitä käytät.

vesikuusi [12.05.2020 21:19:51]

Lainaa #

Hieno. Teki heti mieli yrittää päihittää peli. Välillä tuntui tulevan joku outo lagi, missä alus yhtäkkiä syöksyy maahan (ks. 0:15 eteenpäin).

Apodus [12.05.2020 23:03:21]

Lainaa #

vesikuusi kirjoitti:

Hieno. Teki heti mieli yrittää päihittää peli. Välillä tuntui tulevan joku outo lagi, missä alus yhtäkkiä syöksyy maahan (ks. 0:15 eteenpäin).

Jännittävää! Mimmosella raudalla ajoit ohjelmaa ja millä käyttöjärjestelmällä? En ole kohdannut tuota käytöstä, mutta näitten schedulointijuttujen kanssa on kyllä väännetty kättä ennenkin.

Jos olit liikkeellä windowsin kanssa niin tässä olis vaihtoehtoinen exe, jos voit tuolla ajaa ja heti tuommoisen lagailun jälkeen painaa vasemmasta alakulmasta löytyvää "Log Profile" nappia, ja välittää sen tuottaman jsonin takaisin minulle niin voin katsoa mitä siellä oikein tapahtuu (tai voit itsekin sitä ihmetellä esim. chromella osoitteessa chrome://tracing)

vesikuusi [13.05.2020 23:50:55]

Lainaa #

Apodus kirjoitti:

vesikuusi kirjoitti:

Hieno. Teki heti mieli yrittää päihittää peli. Välillä tuntui tulevan joku outo lagi, missä alus yhtäkkiä syöksyy maahan (ks. 0:15 eteenpäin).

Jännittävää! Mimmosella raudalla ajoit ohjelmaa ja millä käyttöjärjestelmällä?

NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Intel Core i5-7600K
16 GB (4+4+4+4) DDR4 SDRAM
Microsoft Windows 10 Home (x64)

Tsekkaan tuon exen ja tracet ja pistän sitten lisätietoa.

vesikuusi [14.05.2020 00:10:51]

Lainaa #

Taisin tajuta miten saan bugin toistumaan. Lähes aina kun rakettimoottorit starttaa, tai tulee tuo ns. räjähdysmäinen startti kun on painanut W-näppäintä hetken niin alus hyppää tuollatavoin alaspäin. Toistuu siis jos annan aluksen pudota hetken, sitten painan W kunnes starttaa. Taisin videon skenaariossa tehdä aluksi niin, että painelin W kevyesti ilman että tuli se kunnon startti ja sitten kun näin maata niin pidin pohjassa.

Zip-tiedosto, jossa 2 profile.json:ia

Apodus [14.05.2020 01:22:45]

Lainaa #

Okei, tracejen perusteella ei näy ainakaan mitään ylipitkiä frameja, näyttäisi olevan ihan stabiili 500fps.

Tulkitsin tosta videosta aiemmin että moottorinappi olisi pohjassa ja jostain syystä partikkelit ei näkyisi ja meno olisi slowmotionia kunnes lopulta aika lähtee liikkumaan normaalisti ja paukahdetaan maahan, mutta ilmeisesti siinä onkin tosiaan näpytelty kaasua hissukseen.

Pelissä moottorit ei käynnisty välittömästi, vaan vaativat hetken kaasun pohjassa pitämistä. Laskeutumissiivekkeiden ohjausmoottorit käynnistyvät nopeammin mutta eivät ole kovin voimakkaita - keskimoottori on selvästi voimakkaampi, mutta käynnistyy hitaasti ja on myös se joka tuottaa käynnistyessään paukahduksen.

Eli tässä nyt varmaankin käy niin ettei moottorit varsinaisesti ehdi käynnistyä missään vaiheessa ennenkuin maata tulee näkyviin, jolloin onkin ehditty kerätä jo niin paljon vauhtia painovoiman avustuksella että alkaa olla myöhäistä reagoida.

Ongelmaa varmasti voimistaa nyt se ettei pelaajalla ole mitään referenssipisteitä ilmassa joista arvioida omaa nopeutta, kunnes maata tulee näkyviin.

Metabolix [29.05.2020 23:28:18]

Lainaa #

En saa peliä käynnistettyä. Windowsissa tulee ilmoitus puuttuvista tiedostoista MSVCP140.dll, VCRUNTIME140_1.dll ja VCRUNTIME140.dll, joten pakettiin olisi varmaan syytä laittaa vähintäänkin ohje, mistä nämä helpoiten löytyvät. Winellä tuli jokin page fault. Linuxissa esikäännetyn version GLEW-kirjastoversio ei täsmännyt, ja itse käännetyssä tulee "Failed to create GLFW window". Katsoin virheen vielä glfwSetErrorCallback-funktiolla, ja virheenä on "GLX: Failed to create context: GLXBadFBConfig". Kone on aika vanha, voiko kyse olla esimerkiksi liian vanhasta OpenGL-versiosta tai muuten puuttuvista ominaisuuksista? Voisiko ominaisuudet tarkastaa alussa ja antaa selvemmän virheilmoituksen? Tarkempaa arviota varten glxinfo.

Grez [30.05.2020 13:26:13]

Lainaa #

Visual C runtimet saa ladattua tuolta
https://support.microsoft.com/en-us/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads

140 on siis 14.0 eli viimeisimmät.

Oraclekin jakelee asennuspaketteja jotka kaatuvat noiden puuttumiseen.

Apodus [30.05.2020 23:16:35]

Lainaa #

Metabolix, glxinfoa vilkaisten:

Max core profile version: 3.3

Peli pyytää OpenGL 4.3.


Sivun alkuun

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta