Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Vinkkiä hyvään projektiin

Sivun loppuun

AtskaFin [28.02.2020 10:28:40]

#

Sain edellisen fullstack -projektini juuri valmiiksi ja nyt pitäisi keksiä, mitä seuraavaksi alan työstämään.

Mietin itse ATM hyvää projekti-ideaa, mutta voisitteko antaa hieman vinkkiä, mikä olisi oppimisen kannalta hyvä projekti?

Käyttämäni teknologiat:

Lebe80 [28.02.2020 14:16:52]

#

millainen edellinen projektisi oli?

AtskaFin [28.02.2020 16:23:58]

#

Edellinen projektini oli "kuittiohjelma", jonka tarkoituksena oli, että voit seurata omaa kulutustasi.

Ohjelmaan voit luoda käyttäjän, jonka tiedot tallennetaan tietokantaan. Salasana tietinkin hash -muodossa. Kirjautuessasi sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla, api lähettää takaisin objectin, joka sisältää käyttäjänimen, oikean nimen ja tokenin.

Api vaatii eri tehtävien suorittamiseen kirjautuessa saadun tokenin, joten muut eivät voi muokata tai nähdä sinun lisäämiäsi kuitteja.

Kuiteista tallennetaan päiväys, seloste ja arvo.
esim:

frontend näyttää myös statistiikkaa, esim. paljon kuussa/viikossa on kulunut yhteensä rahaa, tai mikä on ennuste siitä, paljonko sinulla on jäljellä rahaa viikon kuluttua.

Projektissa harjoittelin myös ohjelmistotestaamista (esim. jest ja supertest)

noutti [02.03.2020 16:06:42]

#

Joku materiaalikirjasto, Redux (tai overmind) ja routeri. Joku sisäänkirjautuminen mukaan. Lisää myös SASS vaikka mukaan niin opit vähän sitäkin.

Lebe80 [03.03.2020 10:05:42]

#

Hallintapaneelit on aina sellaisia joita tarvitsee.

Eli tee sisäänkirjautumisruutu, josta pääsee hallintapaneeliin, jossa voi hallita sisäänkirjautuvia käyttäjiä (lisää, muokkaa, poista).

Tee hallintapaneeliin osio, jossa voi kirjoittaa "uutisia", joilla on otsikko, sisältöteksti, päivämäärä.

Tee projektille julkinen frontti, jossa uutisia listataan ja niitä voi lukea. Lisäksi hallintapaneeli, jotka näkyvät vain kirjautuneille.

samjok [03.03.2020 10:55:04]

#

Oletko miettinyt, että tekisit seuraavaksi vähän isomman projektin muiden samassa tilanteessa olevien koodarien kanssa? Siinä voisi sitten harjoitella tiimityöskentelyä ja Gitin käyttöä jne.

The Alchemist [04.03.2020 05:52:57]

#

Työelämänkin kannalta on paljon parempi osata tehdä keskikokoisia projekteja yksin kuin haaskata aikaa riitelemällä "tiimissä".

vesikuusi [04.03.2020 10:54:44]

#

The Alchemist kirjoitti:

Työelämänkin kannalta on paljon parempi osata tehdä keskikokoisia projekteja yksin kuin haaskata aikaa riitelemällä "tiimissä".

Ymmärsin tämän ensin niin, että mielestäsi työelämässä tiimityöskentely on ajan haaskausta. Taisit kuitenkin tarkoittaa, että alkuvaiheessa on parempi hankkia taitoja tekemällä projekteja yksin. Ajattelin vain että on hyvä erottaa nämä asiat toisistaan (tai sitten se olen vain minä joka voi ymmärtää tuon väärin).

Se on kyllä juuri noin, ainakin oman kokemukseni perusteella, että erinomaiset tekniset taidot ovat paljon tärkeämpi asia kuin erinomaiset tiimityöskentelytaidot. Eli jos pärjää tiimissä kuten normaali ihminen niin on hyödyllisempää opetella teknisiä taitoja yksin, niistä työnantaja on enemmän kiinnostunut (taas - kunhan et ole joku outo erakko).


Sivun alkuun

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta