Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Millä kielellä ohjelma kuvatiedostojen järjestelyyn?

MurMur [26.11.2019 16:33:42]

#

Mitä ohjelmointikieltä tässä kannattaisi alkaa opetella paremmin, että olisi helpointa toteuttaa tekele, jolla saan kuvakansioon ladattujen kuvatiedostojen kuvakkeet (pienoisversio kuvasta) kaikki muutama kymmenen kerralla näkyville tekeleeseen (kuten tiedostonhallinnassakin saa) ja sitten saan järjesteltyä ne haluamaani järjestykseen hiirellä drag&drop.

Kun järjestys on valmis, komennan tekeleen nimeämään tiedostot valitsemani järjestyksen mukaisesti "kuva01.jpg", "kuva02.jpg"...

Tulee siihen muutakin, mutta tämä nähdäkseni määrittää kielenvalintakysymystä.

Mielellään tekele sais toimia omalla pc:llä. Vähäistä kokemusta on javascriptistä, php:stä ja C#:stä. Php tuskin taipuu tähän ja vaatii palvelimen. Paljon en osaa, mutta pitäisi yrittää.

vesikuusi [26.11.2019 16:49:21]

#

MurMur, haluatko muuten vain koodata itse? Tuohon löytyy kyllä valmiitakin ratkaisuja kuten nopealla googlauksella löytynyt FastStone.

Tässä vielä ohje, joka opettaa ratkaisemaan ongelmasi FastStonella: https://www.memoriesrenewed.com/2017/09/image-sorting-and-file-renaming/

Metabolix [26.11.2019 17:28:55]

#

Tässä on myös aiempi esimerkki aiheesta Linuxilla: Kuvien järjestys raahaamalla.

MurMur [26.11.2019 20:28:35]

#

Kyllä. Tuolla FastStonella saa kivasti kuvat haluamaansa järjestykseen. Sieltä saa näköjään kansion sisällöstä leikepöydälle tiedostojen nimet yhdellä toimenpiteellä (mikä ei kai winukalla ole koskaan onnistunut) ja lopuksi massauudelleennimeäminen halutulla tavalla.

Eli tätä käyttäen homma yksinkertaistuu, koska tähän saakka olen joutunut hakemaan tiedostojen nimet leikepöydälle komentokehotteen dir listauksen merkitsemällä. Nyt siis jää komentokehote tarpeettomaksi.

Olin kuitenkin haaveillut em. asioiden lisäksi kuvatiedostojen hallinnasta samalla sovelluksella, koska konseptini edellyttää sitä, etten vahingossa julkaise samaa kuvaa useampaan kertaan. Toki voin julkaista, mutta haluan tehdä sen tietoisesti. Siksi tarvitsen taulun, jossa rivin avaimena on kuvatiedoston id, lisäsarakkeilla viimeisin julkaisupvm ja monesko käyttökerta. Tuo hallinta olisi hyvin istunut tähän yhteyteen, kun lajittelen kuvia esitykseen, niin tekele olis hälyttänyt, jos kuva on mennyt läpi aiemmin, ja voisin hakea sujuvasti toisien kuvan siihen tilalle.

Mutta toistaiseksi voin lajitella+uudelleennimetä+tiedostolistata FastStonella ja hoitaa tietokannan erikseen joko excelissä tai accessissa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta