Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Yleinen keskustelu: Viivakoodinlukijan datan kaappaaminen

AtskaFin [07.11.2019 14:51:32]

#

Pystyisikö viivakoodinlukijalta napata 'matkalta' datan tietokoneelle, niin että data kulkeutuisi myös kassajärjestelmään (eli viivakoodinlukija olisi yhtä aikaa kahdessa laitteessa kiinni).

Viivakoodinlukija on usb:llä kiinni kassajärjestelmässä.

Grez [07.11.2019 15:06:59]

#

Tottakai pystyy. (harvat asiat on mahdottomia) Kysymys lienee että onko se järkevää

Tyypillisestihän USB-liitäntäiset USB-lukija toimivat joko näppäimistönä (yleisin) tai sarjalaitteena (tämä on usein valittavissa USB-lukijan konfiguraatiossa)

Nyt kertomasi perusteella ei tiedä kumpi tapa on käytössä ja jos se on sarjaporttina, niin kuinka paljon kassajärjestelmän asetuksia voi säätää (eli jos esim. pistää sarjasovittimen kiinni siihen, niin hyväksyykö se sitä kautta tulevan datan). Toinen helppo tapa olisi, jos kassajärjestelmän tietokoneelle voisi asentaa ohjelman joka kuuntelisi liikennettä ja välittäisi sen eteenpäin.

Vaikein tilanne sitten on jos kassajärjestelmässä ei voi muuttaa mitään ja sille pitäisi näkyä täsmälleen samanlainen laite. Siinä tapauksessa kyseeseen tulisi erillinen USB-siltalaite tai analysaattori, joka siis toimii lukijalle Hostina ja kassapäätteelle Devicenä ja välistä välittäisi tiedot tietokoneelle. Ehkä halvin ratkaisu tuohon olisi valmis analysaattori, esim tuollainen maksaa noin 1000 euroa. Riippuen miten tietoa pitää käsitellä, voi tiedon käsittelevän softan tekeminen olla vielä oma kustannuksensa.

AtskaFin [07.11.2019 15:53:36]

#

Kassajärjestelmää pyörittää ipad, eli sille olisi mahdollista asentaa joku ohjelma mikä kuuntelisi liikennettä (jos ipadille on sellaisia). Viivakoodinlukijana ei toimi muu, kuin tämä.

Grez [07.11.2019 16:35:57]

#

En ole käyttänyt iPadilla USB-monitori tai sarja-monitori tyylisiä sovelluksia. Ehkä kannatta selvittää onko sellaisia olemassa. Jos on, niin luultavasti vaativat jailbreakaamisen, joka saattaa olla ongelmallista kassasoftan takuuehtojen osalta.

Onko tässä muuten yksittäistapauksesta kyse? Jos tarkoitus olisi tehdä ratkaisu tuhansiin kohteisiin, niin sitten jonkin kustomoidun USB-välipalikan kustannus voisi jäädä järkeväksi.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta