Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Front end ja back end, kumpi on vaikeampi?

Daimeri [01.11.2019 11:58:29]

#

Haluaisin vähän mielipiteitä kokeneimmilta koodareilta kumpi on vaikeampaa frontin vai backendin koodaaminen yleisesti?

Lebe80 [01.11.2019 12:06:37]

#

Vaikeampaa? Backend.

Hitaampaa? Frontend.

------------

Tarkoitus tietenkin on, että kaikki logiikka tapahtuu bäkkärissä, frontend on vain layeri, jolla esitetään "backendin" tieto käyttäjälle, ja käyttäjälle mahdollisuus hakea, (ja muokata) backendin tietoa.

Backend voi yksinkertaisimmillaan olla vain kerros, jolla haetaan tieto sellaisenaan esim. tietokannasta, mutta usein siellä on erilaisia mikropalveluita, ja toimintoja, jotka muokkaavat tietoa halutunlaiseksi, ennen kuin se tuupataan "frontendille".

Frontend on taas se näkyvä kerros. Siellä saattaa olla yksinkertaisimmillaan vain backendin datan näyttäminen sellaisenaan käyttäjälle, mutta usein tätäkin tietoa käsitellään jonkinverran ennen näyttämistä, jotta tieto näkyy eri tavalla missäkin päin näkymää.

Grez [01.11.2019 13:12:09]

#

Riippuu hirveästi siitä millainen järjestelmä on kyseessä.

Jos vaikkapa kyseessä on netissä toimiva Photoshop-klooni, jossa backend ei tee muuta kuin vie käytättäjien tallentamia kuvatiedostoja kantaan tai levynkulmalle, niin sanoisin että frontin rakentaminen on huomattavasti vaikeampaa kuin backendin.

Jos taas on järjestelmä joka laskee seuraavan viikon oikeat lottonumerot taustajärjestelmässä ja näyttää ne käyttäjälle, niin taustajärjestelmän rakentaminen on huomattavasti vaikeampaa.

noutti [01.11.2019 16:44:22]

#

Kumpikin yhtä hankalia riippuen siitä, mitä tekee ja millaiseen järjestelmään.

The Alchemist [02.11.2019 11:20:32]

#

Kumpikin on ihan yhtä vaikeita ja jos luulee toista helpommaksi, niin ei osaa koodata sitä puolta oikein. Monissa tapauksissa toki riittää simppeli frontend, koska vaatimukset sovellukselle ovat siltä osin kevyet, mutta monessa projektissa myös backend jää yksinkertaiseksi. Worst case scenario on kummallekin osa-alueelle ihan yhtä vaikea tai helppo, miten sen sitten itse kokeekaan.

Ongelmaa vääristää helposti se, että backendista rakentaa liian monimutkaisen työntämällä sinne asioita, jotka voisi laskea selaimessakin ja vähentää samalla niin backendin kiharaisuutta kuin verkkoliikennettäkin. Joskus tosin kyse on myös juuri näiden kahden tasapainottamisesta.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta