Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: Python PyCharm Python 3 päivitys

AkeMake [28.09.2019 23:52:38]

#

Tämä ei ole varsinaisesti itse ohjelmointiongelma, koska olen vielä niin alussa, etten ole edes päässyt itse ohjelmointiin käsiksi. Olen tottunut PHP:en ja pyörimään internet/MAMP ympäristössä eikä minulla ole mitään kokemusta muista ohjelmointikielistä tai niiden ajamisesta.

Latasin siis Macilleni PyCharm ohjelman, jotta voisin alkaa harjoitella Pythonia. Tein ensimmäisen projektini sillä ja copy-pastetin netistä löytämäni koodin testatakseni miten hommat tuolla toimii. Kun koetin ajaa koodia, sain virhe-ilmoituksen ja pienen tutkimisen jälkeen huomasin, että Macissani on Python 2.7 ja tämä testi-koodi tarvitsisi vähintään Python 3.

Koetin netistä etsiä ohjetta miten päivittää Python, mutta jostain syystä olen niin yksinkertainen, etten osaa tehdä sitä. Latasin Pythonin sivuilta Python 3.7.4 macOS 64-bit installerin ja se lisäsi sovellukset-kansiooni Python 3.7.4 kansion. Tarkoittaako tuo nyt sitä, että minulla on asennettuna tämä uusin Python koneessani? Minulla ei kuitenkaan ole hajuakaan siitä, miten saisin editoitua projektiani niin, että se käyttäisi Python 2.7:n sijasta tätä Python 3.7.4:ää. Kysymys siis on, että miten saan uusimman Pythonin macilleni vai onko se minulla jo ja miten saan päivitettyä projektini PyCharm ohjelmassa käyttämään tätä uusinta Pythonia?

Grez [29.09.2019 09:44:25]

#

En käytä Macia enkä PyCharmia, mutta löysin aiheeseen liittyvää ohjeistusta
https://stackoverflow.com/questions/10322424/how-to-select-python-version-in-pycharm

kirjoittamalla googleen pycharm switch between python 2 and 3

Tronic [29.09.2019 18:14:30]

#

Python3:n asentamiseen Macille on kaksi hyvää tapaa.

- Homebrewillä saat asennettua kaikki muutkin ohjelmat, eli https://brew.sh kannattaa ottaa käyttöön jos ei vielä ole, ja sitten vain brew install python (jos apt-get on tuttu niin tämä toimii ihan samalla tapaa).

- Anaconda ei edellytä komentorivin käyttöä ollenkaan ja saat bonuksena kaikki tarpeelliset Python-kilkkeet samassa paketissa, eli lataa https://www.anaconda.com/distribution/ -- siinä tulee myös PyCharmin asennus, joka on suoraan conffattu toimintaan.

Itse asiassa Anacondan saa asennettua myös brew cask install anaconda (cask, koska se on työpöytäsofta), jolloin sitäkään ei tarvitse erikseen ladata. Virallisen Pythonin tai ylipäätään ohjelmien asentelua käsipelillä erikseen en voi suositella.

Lisäys: Niin, ja vähemmän yllättäen brew cask install pycharm hoitaa sitten myöskin PyCharmin päivitykset automaattisesti (käsin tai Anacondan kautta asennettu versio täytynee ensin poistaa).

Tronic [30.09.2019 10:27:49]

#

Homebrew ja PyCharm asennus videomuodossa https://www.youtube.com/watch?v=H1elmMBnykA

AkeMake [03.10.2019 06:30:47]

#

Kiitos vastauksista! En ole tottunut komentorivin käyttäjä, joten lähdin kokeilemaan tuon Anacondan kautta. Näyttäisi siltä, ettei Anaconda sisällä oletuksena PyCharm ohjelmaa, mutta se sisälsi Spyder ohjelman, joka näyttäisi olevan samantyyppinen. Nyt sitten opettelemaan itse Pythonia...

Tronic [03.10.2019 09:01:34]

#

Anacondan Windows-installeri tarjosi suoraan PyCharmia, mutta näemmä Mac-versiosta se jostakin syystä puuttuu. Ei hätää, sillä Spyder on oikein hyvä vaihtoehto. PyCharmista poiketen se on tehty Pythonilla (eikä Javalla), eikä kukaan yritä myydä sulle erikseen Professional Editionia. Kannattaa säätää asetuksista niin, että sivupalkissa näkyy jatkuvasti helppi kursorin alla olevasta funktiosta (se ei tainnut oletusarvoisesti olla päällä).

Pari hyvää videotutoriaalia Pythonin perusteisiin:

Mosh: https://www.youtube.com/watch?v=_uQrJ0TkZlc
CS Dojo: https://www.youtube.com/watch?v=Z1Yd7upQsXY&list­=PLBZBJbE_rGRWeh5mIBhD-hhDwSEDxogDg

CS Dojon tutoriaalissa käytetään perinteisen IDE:n (kuten PyCharm tai Spyder) sijaan Jupyteria (löytyy myös Mac-Anacondasta: JupyterLab tai Notebook). Jupyter on kätevä pienten koodipätkien virittelyssä/opiskelussa, kun tulokset näkee heti suoraan selaimessa.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta