Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Nettisivujen teko: Näyttötila on muuttunut

Tunturisusi [18.07.2019 10:42:43]

#

Olen säätänyt näytön melko himmeäksi, näyttönäni on HD Sony TV hieman alle 50 tuumaa.

Tietyillä sivuilla, kuten Ilta-Sanomat, Iltalehti ja HannuTapion pelisivut, näyttö rävähtää epämiellyttävän kirkkaaksi ja tulee ilmoitus "Näyttötila on muuttunut". Tämä kirkkaus pysyy sitten pidempään ja normaalitila palaa myöhemmin, kunnes taas muuttuu.

Ilmiö näyttää tapahtuvan sivuilla, joilla on jotakin liikkuvaa mediaa. Tätä on tapahtunut viimeiset 3 vuotta.

Miten tämän voi estää?

Grez [18.07.2019 11:26:51]

#

Soita Sonylle ja kysy olisiko niillä ongelman korjaavaa päivitystä televisioon. Sonyn tuessa luultavasti haluavat tietää tarkan mallin, että pystyvät auttamaan.

Jos Sonyssa on kirkkaussäätö erikseen eri näyttötiloille, niin voisit kokeilla säätää näytön melko himmeäksi myös tuossa toisessa tilassa.

Jos itse "näyttötila on muuttunut" ilmoitus häiritsee, eikä sitä saa Sonystä pois, niin sitten varmaan pitäisi muuttaa tietokoneen asetuksia niin että näyttötila ei muutu. Ylipäänsä näyttötilan muuttuminen kun 3D-kiihdytys tulee käyttöön kuulostaa hieman erikoiselta. Olisiko kyseessä joku läppäri, joka käyttää virran säästämiseksi sisäistä näytönohjainta jos 3D-toimintoja ei tarvita ja sitten erillistä näyttöpiiriä kun tarvitaan. Tällöin voisi koittaa muuttaa asetuksia niin, että se käyttää aina erillistä näyttöpiiriä (esim. virtalähteeseen kytkettynä ollessaan)

Tätä paremmin kysymykseesi ei oikein voi vastata, varsinkaan kun et kerro asiaa auttavia tietoja (kuten näytön ja tietokoneen tarkka malli) vaan sensijaan kertoilet asioita joilla ei ole mitään merkitystä vastauksen kannalta, kuten television koko ja että asia on tapahtunut 3 vuotta.

Tunturisusi [18.07.2019 12:44:07]

#

Asus M32 Series on super pöytätietokoneeni.

Sony Bravia KDL - 46HX755 on upea supernäyttöni. ;)

Eihän tuo ilmoitus häiritse ollenkaan vaan se, että kuva jää liian kirkkaaksi, jota en pysty katsomaan. Jätän yleensä silloin tietokoneen ja palaan vartin kuluttua, jolloin kuva on taas normaali.

Yritän asetusten kautta pureutua ongelmaan, kiitos vastauksestasi Grez.

Tronic [18.07.2019 13:30:35]

#

HDMI:n yli välittyy content type (Graphics/Photo/Theater/Game/General), jonka jotkin ohjelmat/lähettävät laitteet asettavat. Jos et toimintoa ja asetusten automaattista vaihtoa kaipaa, katso josko telkkarin valikosta saisit saman profiilin käyttöön kaikissa tiloissa, tai vaihtoehtoisesti selvitä voiko PC:ltä poistaa kyseisen tiedon lähettämisen käytöstä.

Tunturisusi [18.07.2019 14:41:35]

#

Televisiossa videon tuloasetuksista löytyi HDMI-dynämiikka ja siellä säädin käyttämäni HDMI 4:n Automaattisesta Täydeksi - tämän jälkeen piti vielä kuvan valoisuuksia uudelleen säädellä, mutta ongelma poistui heti.

Helppo tarkistus, kun laitan YouTubessa kuvatilan koko näytöksi, niin ennen tätä muuttui kirkkaaksi, nyt ei muutu mihinkään.

Jos vaikuttaa siltä, että olisin osannut korjata ongelman kysymättäkin, niin näin ei ollut. Kiitokset Tronic.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta