Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointikysymykset: PHP: Sähköpostin lähetys

Streksi [25.03.2019 20:24:47]

#

Moikka! Olen tekemässä jäsenrekisteriohjelmaa ja pitäisi tehdä jäsentiedotteiden lähettämisohjelma. Sen tekemisessä ei ole ongelmaa, mutta mieleen on käynyt, jos teen ohjelman, joka lähettää noin 100 emailia hetkessä, niin tarttuuko ne roskapostisuodattimiin vai meneekö ne perille? Jos ei mene perille, onko antaa pari hakusanaa jolla voin hakea lisätietoa miten sellainen tehdään kunnolla.

Metabolix [25.03.2019 23:04:52]

#

Tarvitset luotettavan palvelimen. Halpa webhotelli tai virtuaalipalvelin saattaa olla jo IP-osoitteensa puolesta epäluotettavien listalla, jos samasta tai läheisistä osoitteista tulee roskapostia.

Tarvitset palvelimelle oikeat SPF- ja DKIM- ja DMARC-asetukset. Näistä löytyy netistä helposti lisätietoa. Vähintään SPF tai DKIM tulee olla kunnossa.

Tarvitset mahdollisuuden listalta poistumiseen. Tämän voi laittaa viestin otsikkotietoon List-Unsubscribe.

Tarvitset palvelimellesi sellaisen roskapostisuodattimen, että palvelin ei vahingossakaan lähetä roskaposteja eteenpäin. Nimittäin jos palvelin esimerkiksi palauttaa vialliseen osoitteeseen tulevat roskapostit niiden lähettäjälle, tämä näyttää muiden silmissä siltä, että palvelin itse lähettäisi roskapostia. Pääsy mustalle listalle on taattu.

Webhotellissa joskus saattaa olla riittävän moni näistä asioista kunnossa, joten voit ihan vain koettaa, meneekö posti perille. Jos sekä @gmail.com että @outlook.com hyväksyvät viestit, tilanne on jo aika hyvä.

Lisätietoja on esimerkiksi Googlen ohjeissa: Bulk Senders Guidelines.

walkout_ [26.03.2019 22:51:25]

#

Mikä tahansa palvelin voi kaatua jos lähettää samalla scriptillä tuhansittain sähköpostia mutta vielä 100 emailin lähettämisen kanssa ei tule ongelmia. Ei siis kokonaan kaatua mutta SMTP-palvelin ohjelma kyllä. Ne sähköpostit menee kyllä PHP-loopilla perille niin kauan kun loopin ajo kestää ja se kestää mitä kauemmin mitä enemmän sähköpostiosoitteita on listalla.

Metabolix [26.03.2019 23:47:56]

#

Jos palvelin on alkuunkaan oikein säädetty, tuhansien viestien lähettäminen ei ole ongelma, palvelin (tai SMTP-ohjelma) ei kaadu siihen. Sähköpostin perille saamisessa ongelma ei ole yleensä viestin lähettämisessä vaan juurikin siinä, miten välttää vastaanottajan roskapostisuodattimen. Tässä tietenkin tärkeää on, että viesti ei ole millään kriteerillä roskapostiksi luokiteltavaa, kuten yllä selitin.

Streksi [01.04.2019 18:02:58]

#

Ok, kiitos neuvoista pitää tutkia tuota guidea

Lebe80 [01.04.2019 22:16:36]

#

Eikö tuollaista varten kannattaisi vaan käytt valmista maksullista palvelua?

The Alchemist [02.04.2019 05:31:09]

#

Suurin ongelma roskapostisuotimien kanssa on se, ettet osaa koodata sitä "ohjelmaasi" oikein ja siksi viestit on muotoiltu niin huonosti, että ne tulkitaan spammiksi. Sinun tulee osata laittaa monta eri otsikkotietoa oikein, muotoilla viestien runko-osa oikein, jopa konffata domain oikein.

Vastaus

Aihe on jo aika vanha, joten et voi enää vastata siihen.

Tietoa sivustosta