Kirjautuminen

Haku

Tehtävät

Keskustelu: Ohjelmointiputka: Ohjelmointiputkan tulevaisuus

Sivu 1 / 1

Sivun loppuun

Antti Laaksonen [17.02.2019 12:05:22]

Lainaa #

Ohjelmointiputka aloitti toimintansa vuonna 2002, ja moni asia on muuttunut niistä päivistä.

Olemme miettineet Laurin kanssa sivuston tulevaisuutta ja toivoisimme myös teiltä käyttäjiltä kommentteja, mihin suuntaan haluaisitte sivuston kehittyvän.

Ohjelmointiputka aloitti ohjelmoinnin harrastajien sivustona, ja tämä vaikuttaa hyvältä linjalta edelleen. Netissä on paljon materiaalia englanniksi, mutta on tärkeää, että tietoa on saatavilla myös suomeksi.

Sivuston ulkoasu on saamassa päivityksen, ja uusia oppaita on suunnitteilla. Kilpailut ovat keränneet mukavasti osallistujia, ja niitä on luvassa tulevaisuudessakin.

Millaista sisältöä sinä haluaisit Ohjelmointiputkaan?

Jaska [17.02.2019 15:33:39]

Lainaa #

"toivoisimme myös teiltä käyttäjiltä kommentteja, mihin suuntaan haluaisitte sivuston kehittyvän."

Nykyään keskustelu voi olla vain yhden otsikon alla, kuten tämä on Ohjelmointiputkan alla. Mutta entäs jos joku keksii kysymyksen, joka sopii usean otsikon alle? Tällainen monen otsikon alla oleva tagisysteemi on toteutettu vaikkapa Stack Overflowssa Tai en tiedä onko se jo toteutettu.

"Millaista sisältöä sinä haluaisit Ohjelmointiputkaan?"

Hankala sanoa, kun melkein kaikkiin ongelmiin löytyy netistä englanniksi jotain, tai jos ei löydy, niin ei usein löydy suomeksikaan, ellei ole jotenkin Suomeen liittyvästä asiasta kyse. Ainakin avoimessa yliopistossa oli monipuolisempi systeemi kun nettisivulle sai taltioitua videota. Mutta en usko, että monikaan jaksaa vääntää opetusvideoita tänne.

Resiina [17.02.2019 22:49:15]

Lainaa #

Itselläkin, kuten varmasti monella muulla, Stack Overflow/Exchange yms. ovat kyllä syrjäyttäneet melkein kokonaan Ohjelmointiputkan paikan omassa elämässäni. Lisäksi olen tuosta tagisysteemistä samaa mieltä Jaskan kanssa.

Olisiko mahdollisesti aika taas modernisoida sivuston käyttöliittymää? Esimerkiksi niinkin yksinkertainen asia, kuin maksimileveys (~50% monitorin leveydestä) sivuston pääosiolle/keskipalstalle voisi olla hyvä. Tietyllä tapaa hieman rasittavaa lukea todella laajalle levittyvää sisältöä. Jotkut toki ehkä tykkää, voisi olla vaikka valinnaisena asetuksenakin.

Lebe80 [18.02.2019 08:46:02]

Lainaa #

Kilpailut ovat aina olleet kiinnostavia Putkassa. Eli vaikka keskustelu hiljeneekin, on Putkalla mielestäni silti oma vakaa käyttäjäkunta.

Metabolix [18.02.2019 14:31:14]

Lainaa #

Resiina kirjoitti:

Olisiko mahdollisesti aika taas modernisoida sivuston käyttöliittymää?

Laitoin nyt kokeeksi hieman suuremman fontin ja palstalle maksimileveyden. Ulkoasun voisi jossain vaiheessa uudistaa kokonaan, ja hyvällä tuurilla siitä voisi pitää jopa kilpailun. Nykyinen ulkoasu perustuu vuoden 2007 designiin.

Jaska kirjoitti:

Mutta entäs jos joku keksii kysymyksen, joka sopii usean otsikon alle?

Nykyisistä alueista pitäisi olla yleensä helppo valita: Ongelma joko liittyy nettisivuihin tai selainympäristöön tai sitten ei liity. (Äskettäin tehdyn uudistuksen myötä alueet eri ohjelmointikielille on poistettu ja kielet voi valita listasta viestiä lähettäessä.) Projektit, Työtarjoukset ja Ohjelmointiputka ovat myös melko yksiselitteisiä alueita. Jos mikään ei täsmää, on vielä Yleinen keskustelu.

Mietin sivustolle myös erillistä koodialuetta, johon siis voisi lähettää näytille ja kommentoitavaksi koodinpätkiä, jotka eivät kuulu muille alueille mutta jotka vain tekee mieli saada julkaistua. Tarkoitus olisi madaltaa aloittelijan kynnystä esitellä tekeleitään ja tarjota järkevä paikka tähän. Miltä tämä kuulostaa?

Viime vuoden aikana nettisivuista ja muusta ohjelmoinnista on tullut kummastakin noin 6 keskustelua kuukaudessa. Tämä on niin pieni määrä, että tarkempi jaottelu tuntuu hullulta: kapeaan aihepiiriin liittyvä kysymys tulee ehkä kerran kuussa tai kerran vuodessa. Mielestäni tagijärjestelmä ei siksi sovellu näin pienen sivuston keskustelun jakamiseen. Tilanne on täysin erilainen jossain StackOverflow'ssa, johon tulee varmaan satoja keskusteluja päivässä.

Minkälaisia tageja Ohjelmointiputkassa mielestäsi kannattaisi sitten olla? Ohjelmointiputkassa on vanhastaan tagijärjestelmä, jota käytetään koodivinkeissä, mutta monet tagit ovat melko teennäisiä. Näihin saa mielellään tarjota parannuksia. Pelkästään omasta päästä keksimisen lisäksi olisi hyvä selailla läpi keskusteluja ja vinkkejä ja katsoa, miten ideoidut aihepiirit sopivat käytännössä.

Matti Holopainen [18.02.2019 17:42:38]

Lainaa #

Lebe80 kirjoitti:

Kilpailut ovat aina olleet kiinnostavia Putkassa. Eli vaikka keskustelu hiljeneekin, on Putkalla mielestäni silti oma vakaa käyttäjäkunta.

Juuri näin! Minulle parhaita ovat edelleen SL-haaste ja Putkaposti, molemmissa riittää ratkottavaa ja omien suoritusten parantelua, mutta olenkin aloittanut vasta vajaat kaksi vuotta sitten.

Kauemmin mukana olleet ovat varmaan ratkoneet näistä tehtävistä kaikki kiinnostavat. Voisiko SL-haasteeseen ja Putkapostiin lisätä vielä uusia ratkottavia tehtäviä?

Koodi123 [18.02.2019 18:13:24]

Lainaa #

Matti Holopainen kirjoitti:

Kauemmin mukana olleet ovat varmaan ratkoneet näistä tehtävistä kaikki kiinnostavat.

Jotkut ovat ratkoneet jo niiden kaikki tehtävät.
Mielestäni Putkassa olisi hyvä olla hyvä Assembly -opas.

Resiina [18.02.2019 21:29:27]

Lainaa #

Metabolix kirjoitti:

Resiina kirjoitti:

Olisiko mahdollisesti aika taas modernisoida sivuston käyttöliittymää?

Laitoin nyt kokeeksi hieman suuremman fontin ja palstalle maksimileveyden. Ulkoasun voisi jossain vaiheessa uudistaa kokonaan, ja hyvällä tuurilla siitä voisi pitää jopa kilpailun. Nykyinen ulkoasu perustuu vuoden 2007 designiin.

Kiitos erittäin nopeasta toiminnasta! Samantien tuli jotenkin modernimpi viba sivustoon, ja mukavempaa lukea hieman kompaktimpaa tekstiä.

Kilpailu uuden ulkoasun suunnittelusta kuulostaa kyllä hyvältä idealta myös.

Koodi123 kirjoitti:

Mielestäni Putkassa olisi hyvä olla hyvä Assembly -opas.

Itseänikin voisi hyvin paljon kiinnostaa Assembly-opas. Tottahan noitakin on netti pullollaan englanniksi, mutta kivempaahan se aina on suomeksi lukea. Tämän oppaan avulla voisi muun muassa varmaan paremmin oppia lukemaan binäärejä disassembly-työkaluilla.

AtskaFin [20.02.2019 17:49:34]

Lainaa #

Jonkunlaista opasta C#:iin?

dartvaneri [22.02.2019 10:22:53]

Lainaa #

Ilmeisesti ei enää voi hakea linkkiä suoraan oppaiden otsikoihin? Tähän tapaan:

https://www.ohjelmointiputka.net/oppaat/opas.php?tunnus=php_18#Virheilmoitukset

Itellä ainakin on tarvetta tuolle.

Metabolix [22.02.2019 12:29:45]

Lainaa #

dartvaneri kirjoitti:

Ilmeisesti ei enää voi hakea linkkiä suoraan oppaiden otsikoihin?

Nyt on taas linkkejä. Antin mielestä on ongelma, että osassa oppaista on huonot väliotsikot, mutta minusta on parempi, että linkkejä on silti olemassa.

Metabolix [25.02.2019 16:57:03]

Lainaa #

Loin nyt Koodit näytille -keskustelualueen, johon voi lähetellä kaikenlaisia epämääräisiä koodeja, jotka vain tekee mieli julkaista jossain katsottavaksi ja kommentoitavaksi. Alue ei aloita täysin nollasta, koska siirrän hiljakseen alueelle vanhoja koodivinkkejä. (Aikanaan koodivinkkeihin otettiin kaikkia ”hei tein hassun koodin” -tasoisia viritelmiä.)

LCHawk [06.03.2019 12:52:49]

Lainaa #

Edellisen lisäksi olisi hyvä, jos putka seuraisi IT-alaa laajemmin.

Lebe80 [06.03.2019 13:15:32]

Lainaa #

LCHawk kirjoitti:

Edellisen lisäksi olisi hyvä, jos putka seuraisi IT-alaa laajemmin.

Miten tämä näkyisi Putkassa? Putkahan on pitkälti vain joukko rekisteröityneitä käyttäjiä, joten voisitko sinä jotenkin auttaa tässä asiassa?

Esim. keskustelun avauksia alaa polttavista aiheista? Uutisten linkitys?

walkout_ [07.03.2019 15:02:56]

Lainaa #

Stack Overflow on toteutettu jollain muistaakseni Open Source Q&A -softalla. Mutta olen testannut itse ks. softaa ja sen ongelma oletuksena on se, että siinne tulee miljoonittain spämmiä jos siihen ei asenna kunnollista spämmin estosysteemiä, joka tekee sitten tulevan spämmimäärän takia koko roskan käyttökelvottomaksi.

Stack Overflowssa on myöskin se, että tunnarit bännätään heti jos ylläpito huomaa, että tekee liikaa ja joka kerta kirjoitusvirheitä, liian epäselviä kysymyksiä, tai ei tee enssin kotiläksyjään eli etsi onko jo ongelmaan esitetty kysymys jossa on myös ratkaisu ongelmaan valmiiksi. Ja bänniä ei saa helposti pois.

Grez [07.03.2019 15:12:40]

Lainaa #

walkout_ kirjoitti:

Stack Overflow on toteutettu jollain muistaakseni Open Source Q&A -softalla. Mutta olen testannut itse ks. softaa

Käsittääkseni Stackoverflow ei ole open source, joten tuskin myöskään olet ks. softaa testannut.

Tuolta löytyy tieto mitä komponentteja Stackoverflown rakentamisessa on käytetty:
https://stackoverflow.blog/2008/09/21/what-was-stack-overflow-built-with/

morderca [14.03.2019 15:01:48]

Lainaa #

Ehdotus!
Meillä oli eräällä gamedev foorumilla käytössä eräänlainen reputaatiosysteemi. Viestejä pystyi "upvoteamaan/downvoteamaan". Sitten käyttäjän profiilissa näkyi reputaation määrä.

Vastaavia systeemeitä on ymmärtääkseni useallakin foorumilla käytössä erilaisin variaatioin. Oma näkemys olisi se, että tällainen systeemi lisäisi asiallisten vastausten antamista vasta-alkajien kysymyksiin. Vaikka varsinaisesti reputaatiosta ei ole mitään hyötyä, niin silti, ainakin gamedev foorumillamme, käyttäjät alitajuisesti haluavat kerätä suuremman reputaation.

Mielipiteitä tästä, voisiko jonkinlainen variaatio tästä olla toimiva ohjelmointiputkassa?

Koodi123 [15.03.2019 14:09:12]

Lainaa #

morderca kirjoitti:

Mielipiteitä tästä, voisiko jonkinlainen variaatio tästä olla toimiva ohjelmointiputkassa?

Se voi olla ihan hyvä idea.

fergusq [15.03.2019 16:26:22]

Lainaa #

Internetpisteet ovat mielestäni huono idea, toivottavasti eivät pilaa Ohjelmointiputkaa.

Perustelut mielipiteelleni löytynevät helposti Internetistä.

Brebl [06.04.2019 21:27:07]

Lainaa #

C# opas?

Koodi123 [17.04.2019 18:46:34]

Lainaa #

C# opas?


Sivun alkuun

Vastaus

Muista lukea kirjoitusohjeet.
Tietoa sivustosta